Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ζέττα Μακρή υφυπουργός βιογραφικό: Η μέχρι τώρα πορεία της
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζέττα Μακρή υφυπουργός βιογραφικό: Η μέχρι τώρα πορεία της

Ζέττα Μακρή υφυπουργός βιογραφικό: Η Ζέττα Μακρή, μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ορίστηκε ως νέα Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων στη θέση της Σοφίας Ζαχαράκη.

Η Ζέττα Μακρή, μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ορίστηκε ως νέα Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων στη θέση της Σοφίας Ζαχαράκη. Μπορεί να μην είχαμε αλλαγή όσον αφορά τη θέση του Υπουργού Παιδείας, με την Νίκη Κεραμέως να παραμένει στη θέση της, όμως η αλλαγή υπήρξε στη θέση των Υφυπουργών. Τα νέα καθήκοντα που θα αναλάβει η βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ , αφορούν θέματα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής.

Η Ζωή (Ζέττα) Ζαχαράκη, με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, τελείωσε το Ελληνογαλλικό γυμνάσιο Βόλου. Φοίτησε στη Νομική Σχολή Αθηνών, στην οποία πέρασε με υποτροφία. Από εκεί αποφοίτησε ως αριστούχος. Οι σπουδές της όμως δεν τελείωσαν εκεί. Συνεχίστηκαν στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, με αντικείμενο το ευρωπαϊκό και κοινοτικό δίκαιο. Στα φοιτητικά της χρόνια υπήρξε ενεργό μέλος της παράταξης ΔΑΠ – ΝΔΦΚ. Είναι δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω και εξελέγη βουλευτής για πρώτη φορά το 2000.

Zέττα Μακρή Βουλή

Ζέττα Μακρή: η πολιτική πορεία της νέας Υφυπουργού Παιδείας

Το 1984 εξελέγη στο νέο, τότε, θεσμό του Συνοικιακού Συμβουλίου Μεταμορφώσεως και διετέλεσε υπεύθυνη του επιστημονικού τομέα της Νομαρχιακής Επιτροπής της Ν.Δ. Από την αρχή της επαγγελματικής της σταδιοδρομίας ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση με συνεχή εκλογή της και μάλιστα πρώτη σε ψήφους, σύμβουλος της Διοίκησης του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου. Ακόμη, διετέλεσε Γραμματέας του Δ.Σ.Β. κατά την τριετία 1996 – 1999. Στις εθνικές εκλογές του 2000 και του 2004 εξελέγη βουλευτής Μαγνησίας. Επέστρεψε στη βουλή το 2013, αντικαθιστώντας τον Αθανάσιο Νάκο, ως επιλαχούσα. Εκλέχθηκε εκ νέου βουλευτής Μαγνησίας με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του Ιουλίου του 2019.

Κατά τη διάρκεια της βουλευτικής της θητείας διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης. Παράλληλα, ήταν μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης ΟΑΣΕ και της Εξεταστικής Επιτροπής για Εξοπλιστικά Προγράμματα TORMI I. Τον Δεκέμβριο του 2009 ορίστηκε από τον Πρόεδρο της Ν.Δ., κ. Αντώνη Σαμαρά, Αναπληρώτρια Γραμματέας Αγροτικού Τομέα της Ν.Δ., ενώ διετέλεσε και Αναπληρώτρια Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ. Συμμετείχε, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2010 στο Δήμο Βόλου ως επικεφαλής του Συνδυασμού Νέος Δήμος, Νέο Ξεκίνημα και από 1η Ιανουαρίου 2011 είναι επικεφαλής της μείζονος Μειοψηφίας στο Δήμο Βόλου. Τέλος, διετέλεσε Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων από τον Αύγουστο του 2012 έως τον Μάρτιο του 2013.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις