Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εμβολιασμοί στα γηροκομεία – Ελλάδα: Η 95χρονη κα Δέσποινα η πρώτη που έκανε το εμβόλιο
ΕΛΛΑΔΑ

Εμβολιασμοί στα γηροκομεία – Ελλάδα: Η 95χρονη κα Δέσποινα η πρώτη που έκανε το εμβόλιο

Εμβολιασμοί στα γηροκομεία - Ελλάδα: Ξεκίνησαν σήμερα οι εμβολιασμοί στα γηροκομεία από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ

Ξεκίνησαν σήμερα οι πρώτοι εμβολιασμοί για τον κορονοϊό σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων. Οι Κινητές Ομάδες Υγείας μετέβησαν στη μονάδα «Σπίτι της Χριστιανικής Αγάπης» προκειμένου να εμβολιαστούν οι ηλικιωμένοι. Το «παρών» έδωσε κι ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, ενώ όπως αναφέρει ο ΕΟΔΥ σε ανάρτηση στο Facebook ήταν η πρώτη εμβολιάστηκε ήταν η κ. Δέσποινα, 95 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα μαζί με τους υγειονομικούς ξεκινά ο εμβολιασμός των πολιτών που διαμένουν και εργάζονται στους οίκους ευγηρίας από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ. Ο εμβολιασμός της ομάδας αυτής θα ολοκληρωθεί έως τις 20 Ιανουαρίου.

Εμβολιασμός κατά του κορονοϊού σε φιλοξενούμενες στην Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Εμβολιασμός κατά του κορονοϊού σε φιλοξενούμενες στην Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Εμβολιασμός κατά του κορονοϊού σε φιλοξενούμενες στην Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Εμβολιασμός κατά του κορονοϊού σε φιλοξενούμενες στην Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Εμβολιασμός κατά του κορονοϊού σε φιλοξενούμενες στην Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Εμβολιασμός κατά του κορονοϊού σε φιλοξενούμενες στην Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Εμβολιασμός κατά του κορονοϊού σε φιλοξενούμενες στην Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Εμβολιασμός κατά του κορονοϊού σε φιλοξενούμενες στην Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Εμβολιασμός κατά του κορονοϊού σε φιλοξενούμενες στην Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων

Εμβολιασμοί και στα νοσοκομεία

Σήμερα, ξεκίνησαν και οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού σε τέσσερα νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας και στα νοσοκομεία Αγρινίου, Αιγίου και Κορίνθου. Σύμφωνα με τον διοικητή της 6ης υγειονομικής περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη, στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», έχουν προγραμματιστεί να γίνουν σήμερα περίπου 50 εμβολιασμοί, ενώ όπως πρόσθεσε, συνεχίζονται οι εμβολιασμοί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας. Μάλιστα, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ξεκίνησε ο εμβολιασμός και του υγειονομικού προσωπικού που υπηρετεί σε κέντρα υγείας της περιοχής.

Στο νοσοκομείο του Αγρινίου από τους πρώτους που εμβολιάστηκαν ήταν ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Κώστας Μπακόπουλος, ενώ σε εξέλιξη είναι ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού και στο νοσοκομείο της Κορίνθου. Στο μεταξύ, σύμφωνα πάντα με τις επίσημες ανακοινώσεις, αναμένεται να ξεκινήσουν στις 8 Ιανουαρίου οι εμβολιασμοί στο νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας, «Καραμανδάνειο», και στα νοσοκομεία Καλαβρύτων, Μεσολογγίου, Κρεστένων, Αμαλιάδας, Πύργου, Καλαμάτας, Κυπαρισσίας, Τρίπολης, Ναυπλίου, Άργους, Σπάρτης και Μολάων.

Εμβολιασμός Γεννηματά στον Ευαγγελισμό: «H ελπίδα επιστρέφει»

Με τον εμβολιασμό και της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά σήμερα το πρωί στον Ευαγγελισμό, με το εμβόλιο κατά του COVID – 19, έκλεισε ο κύκλος των εμβολιασμών των πολιτικών αρχηγών. Την κ. Γεννηματά υποδέχτηκε στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας ο οποίος και την συνόδευσε στο χώρο όπου γίνονται οι εμβολιασμοί. «Με το εμβόλιο η ελπίδα επιστρέφει. Είναι ένα δώρο της επιστήμης στον άνθρωπο» δήλωσε η κ. Γεννηματά αμέσως μετά τον εμβολιασμό της. «Εμβολιάστηκα σήμερα και θέλω να κάνω έκκληση σε όλους. Συμμετοχή στον εμβολιασμό. Είναι ώρα να απομονώσουμε τις ανεύθυνες φωνές. Η κυβέρνηση είναι ώρα να αφήσει την επικοινωνιακή φλυαρία και να ασχοληθεί σοβαρά έτσι ώστε να οργανώσει με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα τον εμβολιασμό των πολιτών της χώρας. Μονάχα έτσι μπορούμε να πάρουμε τη ζωή μας πίσω. Όχι άλλα λάθη» συμπλήρωσε η πρόεδρος του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις