Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κινέζα σε βαλίτσα – Βίλια: Οι πρώτες καταθέσεις – Το βίντεο και οι μάρτυρες
ΕΛΛΑΔΑ

Κινέζα σε βαλίτσα – Βίλια: Οι πρώτες καταθέσεις – Το βίντεο και οι μάρτυρες

Κινέζα σε βαλίτσα - Βίλια: Ποια είναι τα πρώτα στοιχεία που διερευνούν οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής

Ένα βίντεο, μαρτυρικές καταθέσεις, η βαλίτσα και η μονωτική ταινία με την οποία ήταν τυλιγμένη, είναι τα πρώτα στοιχεία που διερευνούν οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, στην προσπάθειά τους να ρίξουν φως στην δολοφονία της 38χρονης Lin Qiu Yun από την Κίνα.

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο

   Καρσιώτη

Ήδη, από τον περασμένο Οκτώβριο, όταν καταγγέλθηκε από τη συγκάτοικο της και τον συμπατριώτη κουμπάρο της, που διέμενε στην ίδια πολυκατοικία του Μεταξουργείου με το θύμα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ομονοίας, στην έρευνά τους, στο πρώιμο στάδιο της υπόθεσης, είχαν, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, βρει βιντεοληπτικό υλικό όπου εικονιζόταν η άτυχη γυναίκα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, κάμερα την βιντεοσκόπησε την ημέρα της μυστηριώδους εξαφάνισής της, ενώ περπατούσε με την καφέ τσάντα της, πολύ κοντά στα καταστήματα της China Town, στο Μεταξουργείο, εκεί όπου εργαζόταν, κατά διαστήματα, σε καταστήματα ενδυμάτων. Τώρα και μετά την αποκάλυψη της δολοφονίας της πιθανότητα με ασφυκτικό τρόπο, η Ασφάλεια Αττικής, που ανέλαβε την υπόθεση, επιχειρεί να κάνει ένα βήμα πάρα πάνω.

πρόσωπο χωρίς να φαίνεται

Ο τελευταίος άνθρωπος

Σημαντικός μάρτυρας θεωρείται και ένας συμπατριώτης της, ο άνθρωπος που φέρεται να την είδε εκείνο το μεσημέρι για τελευταία φορά. Και αυτός θα εξεταστεί για να περιγράψει αναλυτικά τι παρατήρησε στην ίδια, αν ήταν ήρεμη ή αναστατωμένη ή αν του είπε κάτι.

Η Αστυνομία προσπαθεί να «δει» μέσα από παρόμοιες μαρτυρίες και άλλο βιντεοληπτικό υλικό ίσως, ποιος ήταν ο προορισμός της, το μεσημέρι της 17ης Οκτωβρίου, όταν έφυγε βιαστικά από το σπίτι της. Δεν πήρε μαζί της κανένα ταξιδιωτικό έγγραφο ή προσωπικά της αντικείμενα και δεν ξαναγύρισε. Το μεσημέρι της Κυριακής, πέρασαν την πόρτα της Ασφάλειας ο συμπατριώτης της, κουμπάρος και η συνένοικός της επίσης από την Κίνα.

Μάρτυρες «κλειδιά»

Θεωρούνται οι άνθρωποι-«κλειδιά» για την πορεία και την κατεύθυνση της έρευνας, καθώς ανήκαν στο στενό της περιβάλλον και φέρονται να γνώριζαν όλες τις επαγγελματικές, κοινωνικές, φιλικές της σχέσεις στην Αθήνα, αλλά και να έχουν παρατηρήσει ποιοι από τον περίγυρό της, δεν έχουν εμφανιστεί στην περιοχή από την ημέρα της εξαφάνισής της.

Οι δύο μάρτυρες, φέρονται να είπαν στους αστυνομικούς ότι πάντα ενημέρωνε για οποιοδήποτε ταξίδι της, αλλά αυτή τη φορά δεν είπε τίποτε. Ανησύχησαν για την ασυνήθιστη απουσία της, έψαξαν και ρώτησαν γνωστούς της, αλλά καθώς οι ημέρες περνούσαν, πέντε ημέρες αργότερα ανέφεραν την εξαφάνιση στην Αστυνομία και στο Χαμόγελο του Παιδιού.

περιπολικό

Είχε προαισθανθεί τον κίνδυνο

Μάλιστα ο κουμπάρος της φέρεται να είπε τότε ότι η ζωή της σίγουρα ήταν σε κίνδυνο λόγω του ασυνήθιστου γεγονότος της μη ενημέρωσης των οικείων της για το που πήγε.

Στο τρίτο στάδιο της έρευνας, οι αστυνομικοί περιμένουν τα αποτελέσματα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, δηλαδή να γνωστοποιηθεί με ποιους ήταν οι τελευταίες επαφές της, αλλά και αποτελέσματα από τη μάχη στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας.

Εκεί έχουν μπει σε ειδικό κλίβανο δύο στοιχεία που μπορεί να αποδειχθούν λίαν σημαντικά στην εξιχνίαση του εγκλήματος με θύμα την 38χρονη μητέρα ενός αγοριού 16 ετών, που ζει με τον πατέρα του στην Κίνα.

Την εξέταση με υπερσύγχρονα μέσα της βαλίτσας, στην οποία είχε τοποθετηθεί η σορός της 38χρονης, αλλά και ενός ακόμη στοιχείου.

 

μηχανή αστυνομίας αστυνομικός

Είχε δέσει τη βαλίτσα με ταινία

Την λεπτομερή, χιλιοστό προς χιλιοστό, εξέταση της μονωτικής ταινίας, με την οποία ο δράστης τη δολοφονίας είχε δέσει γύρω- γύρω, τη βαλίτσα!

Κι αυτό, για να αποκλείσει την τυχαία περίπτωση κάποιο άγριο ζώο να την παραβιάσει, στην πυκνή βλάστηση όπου την έριξε στα Βίλια και αποκαλυφθεί η εγκληματική ενέργεια.

Ένα άλλο στοιχείο που έρχεται να πυκνώσει το μυστήριο αυτής της δολοφονίας, είναι η υποψία ότι η 38χρονη Lin Yun, ίσως πέρασε ένα χρονικό διάστημα σε άγνωστο μέρος και εν συνεχεία δολοφονήθηκε και μεταφέρθηκε στα Βίλια μέσα στη βαλίτσα.

Κι αυτό γιατί οι ιατροδικαστές εκτιμούν ότι στο σημείο όπου βρέθηκε είχε αφεθεί περίπου ένα μήνα πριν από την ανεύρεσή της με τυχαίο τρόπο από κυνηγό.

Οι συμπατριώτες της έχουν συγκλονιστεί από την εξέλιξη της εξαφάνισής της, καθώς η 38χρονη Lin περιγράφεται ως μία ιδιαίτερα δραστήρια, εργατική και ανεξάρτητη γυναίκα, η οποία δεν είχε απασχολήσει ποτέ στο παρελθόν τις Αρχές.

περιπολικό
(ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Δείτε ακόμα:
Μεγάλη ανακούφιση για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων – Γλιτώνουν το ενοίκιο Ιανουαρίου
Πέτσας στον Αυτιά: «Στις 11 Ιανουαρίου ανοίγουν τα σχολεία – Προληπτική κίνηση το αυστηρό lockdown»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις