Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νέα μέτρα lockdown: Τι κλείνει από 3 Ιανουαρίου
ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΕΤΣΑ

Νέα μέτρα lockdown: Τι κλείνει από 3 Ιανουαρίου

Νέα μέτρα lockdown: Από το πρωί της Κυριακής, 3 Ιανουαρίου μέχρι τις 11 Ιανουαρίου τίθεται σε εφαρμογή το νέο αυστηρό lockdown στη χώρα.

Μαζί με την χαλαρότητα των γιορτών φεύγουν και οι μερικοί περιορισμοί που έγιναν για αυτές τις μέρες. Σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανακοίνωσε σκληρό lockdown για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού με έναρξη ισχύος στις 6 αύριο το πρωί και για μία εβδομάδα με στόχο να ανοίξουν τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου.

Στο πλαίσιο αυτό κλείνουν όλες οι δραστηριότητες που είχαν ανοίξει προ των εορτών (κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία, click away ΚΤΕΟ, κλπ.) αναστέλλονται και πάλι κυνήγι και ψάρεμα, ενώ η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά και πάλι από τις εννέα το βράδυ.

Τι κλείνει από την Κυριακή 3 Ιανουαρίου

Από το πρωί της Κυριακής, 3 Ιανουαρίου μέχρι τις 11 Ιανουαρίου τίθεται σε εφαρμογή το νέο αυστηρό lockdown στη χώρα.

Έτσι, από αύριο το πρωί κλείνουν:

-εμπορικά καταστήματα που λειτουργούσαν με «παράδοση εκτός» (click away),

-βιβλιοπωλεία,

-κομμωτήρια,

-υπηρεσίες περιποίησης νυχιών,

-ΚΤΕΟ και

-οι δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος.

Εκτός αυτών, επανέρχεται επίσης η απαγόρευση μετακινήσεων στο αυστηρότερο ωράριο, από τις 21:00 το βράδυ μέχρι και 5:00 το πρωί, με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας. Οι εκκλησίες, τέλος, θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς και δεν θα γίνει την ημέρα των Θεοφανείων Αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους. Η λειτουργία θα πραγματοποιηθεί εσωτερικά από τους ιερείς, αλλά χωρίς πιστούς.

Οι εκκλησίες, τέλος, θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς και δεν θα γίνει την ημέρα των Θεοφανείων Αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους. Η λειτουργία θα πραγματοποιηθεί εσωτερικά από τους ιερείς, αλλά χωρίς πιστούς.

Κοπέλες με μάσκα στο Σύνταγμα

Τι θα λειτουργήσει ξανά από τις 11 Ιανουαρίου

Στόχος είναι στις 11 Ιανουαρίου μαζί με τα σχολεία και την δια ζώσης εκπαίδευση να επανέλθει η λειτουργία του click away, των κομμωτηρίων, των υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, των ΚΤΕΟ και των δραστηριοτήτων κυνηγιού και ψαρέματος, όπως ίσχυαν στην περίοδο των γιορτών.

Οι εκκλησίες, θα υποδεχθούν ξανά τους πιστούς για τις Κυριακάτικες λειτουργίες με τους κανόνες που ίσχυαν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Κοπέλα με μάσκα αγορές Ερμού
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις