Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πάρτι κορονοϊός – Χαλκιδική: Συνελήφθησαν εννέα ανήλικοι
ΕΛΛΑΔΑ

Πάρτι κορονοϊός – Χαλκιδική: Συνελήφθησαν εννέα ανήλικοι

Πάρτι κορονοϊός - Χαλκιδική: Οι εννέα ανήλικοι νοίκιασαν ένα διαμέρισμα για να μην γίνουν αντιληπτοί και να μην ενοχλήσουν τους γονείς τους

Λίγο πριν την Πρωτοχρονιά εννέα ανήλικοι διοργάνωσαν ένα ξέφρενο κορωνοπάρτι, αλλά όπως αποδείχθηκε τους κόπηκε η μαγκιά και βρέθηκαν με χειροπέδες. Σύμφωνα με πληροφορίες του halkidikinews.gr το απόγευμα της Τετάρτης οι εννέα νεαροί είχαν ετοιμάσει τα πάντα για να διασκεδάσουν σε ενοικιαζόμενο διαμέρισμα στη Βουρβουρού. Επέλεξαν το ενοικιαζόμενο διαμέρισμα για να μην γίνουν αντιληπτοί και να μην ενοχλήσουν τους γονείς τους, ενώ η Βουρβουρού, που είναι τουριστικό θέρετρο, την περίοδο αυτή είναι άδεια από κόσμο. Με ποτά και μουσική το πάρτι πήγαινε καλά, μέχρι που τους εντόπισαν άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Σιθωνίας που πραγματοποιούσαν περιπολία στην περιοχή. Οι αστυνομικοί μπήκαν στο διαμέρισμα και βεβαιώθηκαν και στους εννέα ανήλικους, διοικητικές παραβάσεις 300 ευρώ στον καθένα.

Φαίνεται πως η κατάσταση με την εξάπλωση του κορονοϊού, αφήνει κάποιους αδιάφορους. Αυτό θα μπορούσε να πει κάποιος βλέποντας το ρεπορτάζ του Star που προβλήθηκε στο χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων, όπου φιλοξενήθηκαν μαρτυρίες για το party που έγινε τα Χριστούγεννα, αλλά και αυτό που προγραμματίζεται για την Πρωτοχρονιά. Στην κάμερα του καναλιού μίλησε ένας νεαρός ο οποίος είχε δεχθεί πρόσκληση για αυτό που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, ο οποίος αποκάλυψε οτι το σπίτι διαθέτει μεγάλο χώρο στο υπόγειο και περιλαμβάνει μουσική, ποτέ και φυσικά πολλούς καλεσμένους.

Μάλιστα, όπως συμπληρώνεται στο ρεπορτάζ, οι διοργανωτές είναι διατεθειμένοι να κάνουν ακόμα και rapid test σε όσους πάνε, οι οποίοι θα φτάσουν πριν τις 22:00 που αρχίζει η απαγόρευση κυκλοφορίας και θα μπορούν να φύγουν μετά τις 5:00 που τελειώνει.

Πρωτοχρονιά: Αυστηρά μέτρα

Τα μέτρα της ΕΛΑΣ για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς θα είναι πολύ πιο αυστηρά από αυτά των Χριστουγέννων, για να διατηρηθεί η σχετικά θετική επιδημιολογική εικόνα της χώρας. Υπενθυμίζεται πως ο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, έστειλε μήνυμα προς για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό. Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τόνισε πως «είτε με, είτε χωρίς καταγγελία, αν υπάρχει πληροφορία ότι γίνεται πάρτι που υπερβαίνει τον αριθμό ατόμων που επιτρέπεται, η αστυνομία δικαιούται σε συνεργασία με τον εισαγγελέα να συλλάβει και να καταλογίσει σε αυτούς που παρανομούν αυτά που προβλέπει ο νόμος».

Η Αττική είναι πάρα πολύ προβληματική

Όπως εξήγησε, «κάθε γιορτή είναι μια μαχαιριά. Η Αττική είναι πάρα πολύ προβληματική. Είναι στην κόψη του ξυραφιού. Την παρακολουθούμε κάθε ημέρα, κάθε ώρα ώστε να μην ξεφύγει η κατάσταση. Εάν σε 15 ημέρες από σήμερα λόγω κακών συμπεριφορών έχουν αυξηθεί τα κρούσματα, τότε δεν θα κάνουμε εμβόλια, αλλά θα κλαίμε έξω από τις ΜΕΘ». Σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας τόνισε ότι «Δέκα το βράδυ δεν θα κυκλοφορεί κανείς στους δρόμους. Δέκα το βράδυ η πόλη πρέπει να είναι νεκρή για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε ότι οι επόμενες μέρες θα είναι μέρες που θα μπορούμε να μην πάρουμε και άλλα μέτρα ούτως ώστε να κλείσουμε την ζωή των ανθρώπων».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις