Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μέτρα Πρωτοχρονιά 2020: Ρεβεγιόν με SMS, απαγόρευση κυκλοφορίας
ΕΛΛΑΔΑ

Μέτρα Πρωτοχρονιά 2020: Ρεβεγιόν με SMS, απαγόρευση κυκλοφορίας

Μέτρα Πρωτοχρονιά 2020: Ο κορονοϊός αλλάζει και το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς - Όλα τα μέτρα που ισχύουν, οι απαγορεύσεις και τα πρόστιμα.

Πρωτοχρονιά με αυστηρά μέτρα και ελέγχους της ΕΛΑΣ παντού θα κάνουν οι Έλληνες φέτος σε όλη τη χώρα. Οι πολίτες θα μπορούν να μεταβούν σε κάποιο συγγενικό ή φιλικό σπίτι προκειμένου να γιορτάσουν το νέο έτος, στέλνοντας sms με τον κωδικό 6 στο 13033 και αντίστοιχο μήνυμα για την επιστροφή στην οικία τους. Παράλληλα, από σήμερα, παραμονή Πρωτοχρονιάς, από τις δέκα το βράδυ έως τις πέντε το πρωί, θα απαγορεύεται η κυκλοφορία, με εξαιρέσεις για λόγους υγείας, εργασίας και βόλτας οικόσιτου ζώου, σύμφωνα με την Αστυνομία. Στο διάστημα αυτό μπορεί να υπάρξει και διακοπή της κυκλοφορίας σε κεντρικούς οδικούς άξονες, τόσο της Αθήνας, όσο και άλλων μεγάλων πόλεων, προκειμένου να ελεγχθούν όλα ανεξαιρέτως τα οχήματα που κινούνται στους δρόμους.

Στο πλαίσιο αυτό, περισσότεροι από 10.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται στους δρόμους όλης της χώρας την Πρωτοχρονιά, με στόχο την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού. Τα περιοριστικά μέτρα θα είναι ανάλογα με αυτά των Χριστουγέννων, αλλά οι έλεγχοι που θα πραγματοποιούνται θα είναι εντατικότεροι. Η ΕΛΑΣ θα ρίξει ιδιαίτερο βάρος σε ελέγχους που θα διενεργηθούν σε πλατείες, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και σε κεντρικούς οδικούς άξονες. Η αστυνομία θα μπορεί να μπει σε σπίτια με την παρουσία εισαγγελικού λειτουργού μετά από καταγγελία, ενώ για τυχόν παράβαση το πρόστιμο για τον οικοδεσπότη είναι 3.000 ευρώ και για τους παρευρισκόμενους 300 ευρώ.

Μέτρα Πρωτοχρονιάς: Ελάχιστοι πιστοί στις εκκλησίες

Σχετικά με την προσέλευση των πιστών στους ναούς, σημειώνεται, ότι οι επικεφαλής των τοπικών αστυνομικών Υπηρεσιών είναι σε επικοινωνία με τους μητροπολίτες και τους ιερείς των ενοριών, προκειμένου να τηρηθούν οι περιορισμοί, που είναι οι εξής:

– Ενα άτομο ανά 15 τετραγωνικά,

– Δύο μέτρα απόσταση μεταξύ των πιστών

– Μέχρι 25 άτομα μέσα στην εκκλησία ή έως 50 άτομα στους μητροπολιτικούς ναούς και πάντα με μάσκες.

Διευκρινίζεται, ότι η μετάβαση στους ναούς γίνεται επίσης υποχρεωτικά με SMS και κωδικό 6 στο 13033.

Πρωτοχρονιά ΜΜΜ: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Τροποποιήσεις αναμένονται σήμερα, παραμονή Πρωτοχρονιάς στα μέσα σταθερής τροχιάς, δηλαδή σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό. Με ανακοίνωση της η ΣΤΑΣΥ, ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020 τα μέσα σταθερής τροχιάς θα λειτουργούν έως τις 11 το βράδυ.

Οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν ως εξής:

Πίνακες ΜΜΜ Πρωτοχρονιά Πίνακες ΜΜΜ Πρωτοχρονιά Πίνακες ΜΜΜ Πρωτοχρονιά
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις