Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 36χρονος κορονοϊός: «Έφυγε» υγειονομικός χωρίς υποκείμενο νόσημα
ΕΛΛΑΔΑ

36χρονος κορονοϊός: «Έφυγε» υγειονομικός χωρίς υποκείμενο νόσημα

36χρονος κορονοϊός: Ο 36χρονος, δίχως να έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα, εμφάνισε συμπτώματα πνευμονίας πριν από έναν μήνα.

Μια αρνητική είδηση ήρθε από το νοσοκομείο ”Παπανικολάου”. Έφυγε το απόγευμα της Τετάρτης από τη ζωή ένας 36χρονος άντρας, με καταγωγή από το Χρώμιο Κοζάνης, ο οποίος είχε νοσήσει με κορονοϊό. Ήταν τεχνολόγος βιοϊατρικης στην 4η ΥΠΕ και πατέρας ενός μικρού κοριτσιού, μόλις 8 μηνών.

Ο 36χρονος, δίχως να έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα, εμφάνισε συμπτώματα πνευμονίας πριν από έναν μήνα. Τα δύο πρώτα τεστ κορονοϊού στα οποία υποβλήθηκε βγήκαν αρνητικά. Ο άνδρας χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε ιδιωτική κλινική, όπου μετά από δέκα ημέρες νοσηλείας, το τρίτο τεστ για κορωνοϊό βγήκε θετικό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, ο 36χρονος στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του Παπανικολάου και στη συνέχεια στην πνευμονολογική ΜΕΘ, όπου και κατέληξε μετά από δέκα μέρες.

«Είναι ο 18ος υγειονομικός που χάνουμε από την πανδημία. Ακόμη 13 είναι διασωληνωμένοι. Εδώ και καιρό ζητάμε ο θάνατος των συναδέλφων μας να χαρακτηριστεί εργατικό ατύχημα. Και αυτό προκειμένου να αποζημιωθούν οι οικογένειες αυτών των ανθρώπων που βρίσκονται σε απόγνωση. Ακόμα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα», τονίζει στο Thestival o κ. Γιαννάκος.

Γιατροί σε νοσοκομείο
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις