Μαχαίρωσε την αδερφή του – Ρόδος: Το περιστατικό που σόκαρε το νησί

ΕΛΛΑΔΑ

Μαχαίρωσε την αδερφή του – Ρόδος: Το περιστατικό που σόκαρε το νησί

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ειρήνη Θεοδωρίδου

Μαχαίρωσε την αδερφή του - Ρόδος: Το βίαιο περιστατικό προκάλεσε την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών της Ρόδου

30.12.2020 | 13:17

Ένας 12χρονος μαχαίρωσε την 11χρονη αδερφή του στη Ρόδο, με το περιστατικό να συγκλονίζει το νησί. Τα δύο ανήλικα παιδιά έμειναν αρκετή ώρα χωρίς επιτήρηση και στο διάστημα αυτό το νεαρό αγόρι πήρε ένα μαχαίρι και επιτέθηκε στην αδελφή του στο πόδι χωρίς λόγο και αιτία. Το βίαιο περιστατικό προκάλεσε την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών της Ρόδου και σύμφωνα με τη «Δημοκρατική» με διάταξη που εξέδωσε ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου αφαιρέθηκε από έναν 45χρονο αλλοδαπό πατέρα, κάτοικο της Ρόδου, η επιμέλεια των δύο ανήλικων παιδιών του.

Από την πλευρά του ο πατέρας έχει αναθέσει σε δικηγόρο να προσβάλει την διάταξη αυτή του Εισαγγελέα δυνάμει της οποίας του αφαιρέθηκε η επιμέλεια. Σύμφωνα με πληροφορίες που προέκυψαν ο 12χρονος είναι ένα παιδί, το οποίο επιδεικνύει αδικαιολόγητη οργή και έχει ανατεθεί σε παιδοψυχολόγο η παροχή βοήθειας. Όσον αφορά στην τραυματισμένη 11χρονη, το μικρό κορίτσι νοσηλεύτηκε επί 3ήμερο στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και παραμένει στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων προς φύλαξη.

Σύλληψη νεαρών για τον βιασμό 16χρονης

Στο μεταξύ το περιστατικό με τον 12χρονο δεν είναι το μόνο που έχει προκαλέσει την κοινή γνώμη στη Ρόδο. Χθες το βράδυ σήμανε «συναγερμός» στις αστυνομικές αρχές Ιαλυσού, μετά από καταγγελία που έγινε ότι υπήρξε απόπειρα βιασμού σε βάρος μιας 16χρονης από το χωριό Σάλακος.

Σύμφωνα με την καταγγελία της μητέρας της ανήλικης, η νεαρή κοπέλα οδηγήθηκε σε απόμερο σημείο της Φάτνης της Σαλάκου και εκεί έπεσε θύμα βιασμού από 15χρονο, παρουσία των υπολοίπων που δεν έκαναν τίποτε για να την βοηθήσουν. Η ανήλικη, δεν έχει ακόμα καταθέσει, καθώς απαιτείται η παρουσία παιδοψυχιάτρου, ενώ έχει σχηματιστεί δικογραφία εις βάρος του 15χρονου αγοριού, για βιασμό συνομήλικής του και εις βάρος τριών φίλων του 15, 15 και 17 ετών.

Δύο ελεύθεροι δύο υπό κράτηση

Η νεαρή κοπέλα κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα τεσσάρων νεαρών, γεγονός που κινητοποίησε άμεσα την οικογένειά και συγγενείς της, καθώς επίσης και τις αστυνομικές αρχές. Ως υπαίτιοι κατονομάστηκαν 4 νεαροί οι δύο από τους οποίους ήταν ανήλικοι και αμέσως ξεκίνησε διαδικασία αναζήτησής τους στο χωριό Απόλλωνα.

Οι αστυνομικές αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τέσσερις νεαρούς, τους οποίους προσήγαγαν στην ασφάλεια για να δώσουν καταθέσεις. Οι δύο από αυτούς αφέθηκαν σήμερα ελεύθεροι ενώ οι άλλοι δύο κρατούνται μέχρι να διευκρινιστεί τι θα γίνει. Οι νεαροί αρνούνται τις κατηγορίες, ενώ έχει δοθεί εντολή από την εισαγγελία Ρόδου να κατατεθεί ιατρική εξέταση και πραγματογνωμοσύνη για την 16χρονη κοπέλα.

Δείτε ακόμα:
Απορρίφθηκαν από το ΣτΕ οι αιτήσεις ακύρωσης των τελευταίων πανελλαδικών εξετάσεων
Ξινή η “φιλανθρωπία” για τον Μπολσονάρου: Σκόραρε σε ματς, αλλά σωριάστηκε με τα μούτρα
Σοκ στην Κροατία: Η γη σείεται όταν ο δήμαρχος κάνει δηλώσεις – Βίντεο
Δηλώσεις σοκ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων για το εμβόλιο (video)
Exit mobile version