Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σύψας για εμβολιασμούς: «Εάν δεν πετύχουμε το 70%, η πανδημία θα συνεχίσει να υπάρχει»
ΕΛΛΑΔΑ

Σύψας για εμβολιασμούς: «Εάν δεν πετύχουμε το 70%, η πανδημία θα συνεχίσει να υπάρχει»

Εμβολιασμός Ελλάδα: "Καμπανάκι" Σύψα για το εμβόλιο - Πώς θα χτιστεί το τείχος ανοσίας, οι δύο παράγοντες

Εμβολιασμός Ελλάδα: Ημέρα ελπίδας και συγκίνησης ήταν για την Ελλάδα η Κυριακή, καθώς ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού, μονόδρομος πλέον για την επιστροφή σε αυτό που πολλοί ονομάζουν “κανονικότητα”. Ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας, κορυφαίος γιατρός που μας συντροφεύει όλο αυτό το δυσάρεστο διάστημα της πανδημίας, θα εμβολιαστεί στις 4 Ιανουαρίου, στο Λαϊκό Νοσοκομείο, καθώς τυγχάνει να είναι και ο πρόεδρος της επιτροπής εμβολιασμού του νοσοκομείου. «Πρέπει να εμβολιαστεί το 70% του ελληνικού πληθυσμού για να κάνουμε το τείχος ανοσίας, για να είναι ασφαλείς και όσοι δεν θα έχουν εμβολιαστεί» είπε ο κ. Σύψας μιλώντας στο Mega, προσθέτοντας πως για να γίνει αυτό εξαρτάται από δύο παράγοντες: «ο πρώτος, το κατά πόσο οι Έλληνες θα προσέλθουν να εμβολιαστούν και δεύτερον, ποιος θα είναι ο εφοδιασμός της χώρας μας με εμβόλια».

«Εάν όλα πάνε καλά, μέχρι το καλοκαίρι θα έχουν εμβολιαστεί οι ευπαθείς ομάδες μέχρι το καλοκαίρι και στη συνέχεια να φτάσουμε στο 70% μέχρι το τέλος του χρόνου, ώστε να κάνουμε καλά Χριστούγεννα του 2021» τόνισε το μέλος της επιτροπής για τον κορωνοϊό. Παράλληλα υπογράμμισε: «Εάν δεν πετύχουμε το 70%, η πανδημία θα συνεχίσει να υπάρχει και θα συνεχιστούν οι περιορισμοί και τα lockdown. Είναι πολύ σημαντικό να καταφέρουμε να εμβολιαστούμε πιο γρήγορα». Αναφερόμενος στις εικόνες συνωστισμού που καταγράφονται, εξέφρασε το φόβο ότι θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική τον Ιανουάριο. «Αν συνεχιστούν οι συναθροίσεις, θα έχουμε πρόβλημα τον Ιανουάριο» κατέληξε.

Κορονοϊός: 476 κρούσματα σήμερα στη χώρα

Πάντως, η πτωτική πορεία των ημερήσιων κρουσμάτων συνεχίζεται, ωστόσο οι ειδικοί προειδοποιούν πως η χαλάρωση των μέτρων κατά την εορταστική περίοδο θα προκαλέσει εκτίναξη των μολύνσεων και νέα παράταση του lockdown. Σήμερα, ανακοινώθηκαν 476 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, 467 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ έχουμε 66 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 4.672 θανάτους συνολικά στη χώρα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνουμε 476 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 135.931, εκ των οποίων το 52.4% άνδρες. 5.356 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 40.165 (29.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 467 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 67 έτη. 146 (31.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80.5% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 862 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 66 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 4.672 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1.899 (40.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

66 θάνατοι – 476 κρούσματα – 467 διασωληνωμένοι

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις