Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αντίδραση στο εμβόλιο: Μία περίπτωση στην Ελλάδα, σε 471 εμβολιασμούς
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ

Αντίδραση στο εμβόλιο: Μία περίπτωση στην Ελλάδα, σε 471 εμβολιασμούς

Αντίδραση στο εμβόλιο: Η Μαρία Θεοδωρίδου τόνισε πως οι αλλεργικές αντιδράσεις στο εμβόλιο είναι εξαιρετικά σπάνιες, μιλώντας για 1,3 αλλεργικές αντιδράσεις για κάθε 1.000.000 δόσεις.

Αντίδραση στο εμβόλιο: Μία μόνο ελαφρά αλλεργική αντίδραση σε μία εμβολιασθείσα παρατηρήθηκε από τους 471 εμβολιασμούς. Αυτό γνωστοποίησε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας. «Μέχρι τις 4 το απόγευμα εμβολιάστηκαν στα 5 νοσοκομεία αναφοράς της Αθήνας 471 άτομα. Αναφέρθηκε ένα περιστατικό μη σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης το οποίο αντιμετωπίστηκε επιτυχώς και αυτό το αναφέρω πιστός στη δέσμευσή μου για λεπτομερή ενημέρωση με απόλυτη διαφάνεια», ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για μια 32χρονη ειδικευόμενη γιατρό στο Αττικόν, η οποία είναι καλά και συνεχίζει να εργάζεται.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους αποκάλυψε ότι νωρίτερα σήμερα έκανε το εμβόλιο, λέγοντας ότι «αισθάνομαι υπέροχα, νιώθω ότι έκανε ένα βήμα για να δω τους γονείς που έχω να τους δω από τον περασμένο Σεπτέμβριο». Τόνισε ότι ο εμβολιασμός συνεχίζεται σε πέντε μεγάλα νοσοκομεία Αθηνάς, ενώ από αύριο αρχίζει και σε τέσσερα της περιφέρειας. Ανέφερε ότι αύριο Τρίτη η χώρα παραλαμβάνει 83.800 δόσεις από την Pfizer και ανά εβδομάδα θα ακολουθήσουν οι επόμενες παραδόσεις.

Πρόσθεσε μόλις δοθεί η έγκριση αναμένουμε παραδόσεις από την Moderna (40.000 δόσεις το πρώτο τρίμηνο) και την Astrazeneca (500.000 ως το τέλος Ιανουαρίου, 800.000 έως το Φεβρουάριου και 2,2 εκ. έως τον Απρίλιο). Ο ίδιος είπε ότι θα λάβουμε αριθμό δόσεων από τις εταιρείες Sanofi, Johnson & Johnson και curevac. Τόνισε δε ότι αναμένεται να έχουν εμβολιαστεί 85.000 άτομα ως τις τελευταίες μέρες του Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις