Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Παραμονή Πρωτοχρονιάς τραπέζι: 5 πανεύκολα «μεζεδάκια»
PLUS

Παραμονή Πρωτοχρονιάς τραπέζι: 5 πανεύκολα «μεζεδάκια»

Παραμονή Πρωτοχρονιάς τραπέζι: Πέντε πολύ γρήγορα μεζεδάκια», που και θα εντυπωσιάσουν και θα... χορτάσουν.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς τραπέζι: Η παραμονή Πρωτοχρονιάς είναι αλήθεια πως συνδυάζεται με πλουσιοπάροχα τραπέζια. Ωστόσο υπάρχουν πολλοί που δεν θέλουν να αφιερώσουν πολλή ώρα στην κουζίνα. Έτσι βρήκαμε πέντε πολύ γρήγορα μεζεδάκια», που και θα εντυπωσιάσουν και θα… χορτάσουν.

1.Κομμένο αχλάδι τυλιγμένο με φέτες προσούτο και μπαλσάμικο. Μπορεί να ακούγεται περίεργος συνδυασμός, αλλά είναι πολύ εύγευστος.

2. Γαρίδες με σάλτσα. Σε ένα ταψάκι βάζετε τις γαρίδες (καθαρισμένες), αλατίζετε, προσθέτετε λάδι, πιπέρι και πάπρικα και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο. Τις σερβίρετε μ’ένα ντιπ ντομάτας ή μία έτοιμη, αγορασμένη, σάλτσα της αρεσκείας σας.

3. Μπρουσκέτες ψωμιού. Οι παραλλαγές εδώ είναι ατελείωτες. Συνδυασμοί που δεν… χάνουν είναι τα καραμελωμένα κρεμμύδια με μοτσαρέλα, κατίκι και λιαστές ντομάτες,  κεφαλοτύρι και ψητά ντοματίνια.

4.Ατομικές αραβικές πίτες με ψητό κοτόπουλο και φρέσκα λαχανικά. Η συνταγή μπορεί να γίνει με το κοτόπουλο που θα έχετε φτιάξει από την… προηγουμένη. Ψιλοκόψτε και λαχανικά όπως αγγούρι, μαρούλι, πιπεριά κόκκινη και συνοδεύστε με γλυκόξινη σάλτσα.

5. Δίσκος με ποικιλία τυριών και αλλαντικών.

δίσκος με αλλαντικά και τυριά
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις