Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ασπρόπυργος επεισόδια: Νέες διαμαρτυρίες για το καθολικό lockdown
ΕΛΛΑΔΑ

Ασπρόπυργος επεισόδια: Νέες διαμαρτυρίες για το καθολικό lockdown

Ασπρόπυργος επεισόδια: Στο σημείο αναπτύχθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις

Ασπρόπυργος επεισόδια: Ένταση και πάλι στον Ασπρόπυργο το βράδυ του Σαββάτου. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε σε κεντρικό σημείο, προκειμένου να διαδηλώσει κατά του lockdown. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παρατάχθηκαν απέναντι τους. Οι κάτοικοι που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία για τα μέτρα της επιβολής του καθολικού lockdown που έχει επιβληθεί στην περιοχή λόγω του υψηλού επιδημιολογικού φορτίου, άνοιξαν διάλογο με τις δυνάμεις των ΜΑΤ ζητώντας την άμεση αποχώρηση τους.

Επεισόδια όμως προκλήθηκαν και το βράδυ της Παρασκευής. Μάλιστα, η αστυνομία χρειάστηκε να κάνει έως και χρήση χημικών. Περίπου 100 άτομα είχαν συγκεντρωθεί στη θέση Γκοριτσά και πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικών που βρίσκονταν στη λεωφόρο ΝΑΤΟ.

Ασπρόπυργος επεισόδια

Έντονο επιδημιολογικό φορτίο

Υπενθυμίζεται πως η ισχύς των αυστηρών περιοριστικών μέτρων που ισχύουν στην Δυτική Αττική (Ασπρόπυργο, Μάνδρα, Ελευσίνα) και την Κοζάνη παρατάθηκαν έως και την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου και ώρα 6:00 το πρωί, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα εξαιτίας του έντονου επιδημιολογικού φορτίου στις εν λόγω περιοχές. Η απόφαση αυτή, βασίστηκε απόλυτα στα επιδημιολογικά δεδομένα και κυρίως στο γεγονός ότι ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στις περιοχές αυτές παραμένει υψηλός.

Σε συνέχεια της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορωνοϊού Covid 19, ο Καθηγητής του Τμήματος Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνώμων Γκίκας Μαγιορκίνης δήλωσε «Η επιδημιολογική κατάσταση στη Δυτική Αττική παραμένει ανησυχητική, όπως προκύπτει από την ανάλυση των επιμέρους επιδημιολογικών δεικτών. Καταρχήν, παρατηρήθηκε αύξηση των διαγνώσεων εντός της τελευταίας εβδομάδας στις περιοχές Ασπροπύργου και Ελευσίνας, ενώ στην περιοχή της Μάνδρας υπήρξε οριακή πτώση, αλλά με υψηλότερη νοσηρότητα λόγω υψηλότερης μέσης ηλικίας. Συνολικά ο αριθμός ενεργών κρουσμάτων στην ευρύτερη Δυτική Αττική παρέμεινε σταθερός, ενώ ο δείκτης Rt δεν έχει υποχωρήσει κάτω του 1. Όλα αυτά τα στοιχεία συνηγορούν στο ότι η συρρίκνωση του επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή απαιτεί χρονική παράταση των μέτρων».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις