Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

14

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Folli Follie σκάνδαλο – ΣΥΡΙΖΑ: Άρχισαν οι μηνύσεις
ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΣΟΚ ΤΗΣ PWC

Folli Follie σκάνδαλο – ΣΥΡΙΖΑ: Άρχισαν οι μηνύσεις

Folli Follie σκάνδαλο - ΣΥΡΙΖΑ: Τα ευρήματα της PwC για την οικογένεια Κουτσολιούτσου και τη χλιδάτη ζωή της - Η έκθεση-καταπέλτης για τα έργα και τις ημέρες στην Folli Follie

Folli Follie σκάνδαλο – ΣΥΡΙΖΑ: Μηνυτήρια αναφορά με σαφείς βολές κατα του διευθυντή ασφάλειας της Folli Follie αλλά και της ΝΔ, κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο οι πρώην υπουργοί Αλέκος Φλαμπουράρης, Αλέξης Χαρίτσης και ο βουλευτής Στέλιος Αραχωβίτης. Τα τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προσήλθαν στο γραφείο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου  Βασίλη Πλιώτα και κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατά του στελέχους της Folli Follie και κατά παντός υπευθύνου για συκοφαντική δυσφήμιση και  εξύβριση.

Κατά την έξοδό του από το δικαστικό μέγαρο του Αρείου Πάγου ο κ. Φλαμπουράρης δήλωσε: “Καταθέσαμε μια μήνυση για να λάμψει η αλήθεια. Να αποδειχθεί ότι η προσπάθεια η οποία γίνεται κατασυκοφάντησης και των προσώπων μας και για να θίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ, μιας προσπάθειας η οποία κατά την εκτίμηση μου γίνεται και νομίζω και όλου του κόσμου, σε συνεργασία της κυβέρνησης ΝΔ με κύκλους είτε σκοτεινούς,  είτε φανερούς στον στόχο που έχουν βάλει. Δηλαδή να πιέσουν και να συκοφαντήσουν το ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνησή του επί 4,5 χρόνια.

Η γνώμη μου και η εκτίμησή μου είναι ότι αυτό και από εδώ θα απορριφθεί και θα πέσει στο κενό η προσπάθεια που κάνουν αυτοί οι σκοτεινοί κύκλοι. Θέλανε να βρούνε 3-4 άτομα. Εμείς είμαστε οι πιο επώνυμοι και τότε με ισχυρή θέση στο Μαξίμου. Δεν με προσέγγισε κανείς από τη Folli Follie, όσοι έρχονταν στο Μαξίμου καταγράφονται”.

Από την πλευρά του ο κ. Χαρίτσης δήλωσε:

“Όπως είχα προαναγγείλει κατέθεσα σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά κατά του προσώπου που φέρεται να εμπλέκει το πρόσωπό μου σε μια υπόθεση κατά την οποία ουδέποτε είχα την παραμικρή σχέση. Είναι πάγια αρχή μου να απαντώ σε πολιτικές κατηγορίες με πολιτικό τρόπο. Όταν όμως θίγεται τιμή και η υπόληψή μου είναι υποχρέωση και δικαίωμά μου, όπως κάθε πολίτη να χρησιμοποιεί όλα τα νόμιμα μέσα για να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Με αυτή την έννοια όποιος από εδώ και πέρα υιοθετεί τέτοιες χυδαίες συκοφαντίες θα αντιμετωπίζει τις συνέπειες του νόμου”.

folli follie πινακίδα

Τέλος, ο κ.  Αραχωβίτης δήλωσε:

Είμαστε εδώ στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου να καταθέσουμε τη μήνυση όπως είπαμε από την αρχή γιατί η συκοφαντία και η εμπλοκή του ονόματός μου δε θα μείνει αναπάντητη. Σε όλη αυτή την ιστορία όπως έχω δηλώσει από την πρώτη στιγμή δεν έχω καμία εμπλοκή ούτε εκ της θεσμικής μου θέσεως ούτε της ιδιότητας μου οπότε όλες οι συκοφαντίες θα απαντηθούν.

Παρακαλώ και προκαλώ να μην αναπαράγονται ανυπόστατες φήμες οι οποίες ήδη ερευνώνται από τη δικαιοσύνη. Αυτά είναι φανταστικές, πληροφόρηση που δεν ξέρω από πού προκύπτει από τον εναγόμενο. Θα λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη για αυτά που λέει”.

Email της εταιρείας εμπλέκει και τον Τσίπρα

Υπενθυμίζεται πως σε email που αντάλλαξε υψηλόβαθμο στέλεχος με τον τότε διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, αναφέρεται ότι οδηγία του τότε Μεγάρου Μαξίμου ήταν να υπάρξει συνδρομή στον όμιλο. Μάλιστα στο ίδιο μήνυμα τονίζεται πως το θέμα έχει φτάσει μέχρι τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Επιπλέον, αναφέρεται πως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ενώ φέρεται να υπήρξε και επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής από μέλος του διοικητικού συμβουλίου (σ.σ.: Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς).

Συγκεκριμένα, στο μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που στάλθηκε στις 9 Μαΐου 2018 από το στέλεχος της εταιρείας (διευθυντής ασφαλείας) στον γιο του ιδρυτή της αναφέρεται:

«Κύριε Τζώρτζη, θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα σημερινά αποτελέσματα της κινητοποίησης μας. Η οδηγία από ψηλά είναι να συνδράμουνε τον Όμιλο. Αυτή είναι η θέση του Μαξίμου. Ενημερώθηκε και ο Πρωθυπουργός. Ο κος Μπαλαούρας έστειλε μήνυμα στον κο Γκότση και του ανέφερε την κατάσταση. Προσωπική επικοινωνία έγινε με τον Αντιπρόεδρο από τον κο Λαζαρίδη. Είπε και ο κος Τρουλίνος να μην βγει Ανακοίνωση και να πάμε στις 1615 για να συζητήσουμε μαζί τους για να έχουμε μία κοινή γραμμή (αυτοί και εμείς). Ότι και να τους πουν στην επιτροπή μπορούμε να επέμβουμε».

Folli Follie: Όταν η οικογένεια Κουτσολιούτσου έκανε χλιδάτο πάρτι παρά το σκάνδαλο και τις διώξεις

Η οικογένεια Κουτσολιούτσου βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο μετά την αποκάλυψη πως κατά την έρευνα του σκανδάλου της Folli Follie, αναφέρθηκαν ονόματα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, στο παρελθόν όμως έχει αποδείξει ότι τέτοια αρνητική δημοσιότητα δεν την ενοχλεί και συνεχίζει απτόητη να ζει μια πλουσιοπάροχη ζωή. Παράδειγμα; Το πάρτι – υπερπαραγωγή που είχε διοργανώσει ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, λίγο καιρό αφότου είχε αποκαλυφθεί το πολύκροτο σκάνδαλο της χρηματιστηριακής απάτης και είχαν ασκηθεί σε βάρος του κακουργηματικές διώξεις.

Τον Ιανουάριο του 2019 κι ενώ κάποια μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου είχαν ήδη καταστεί κατηγορούμενοι για απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και οι εργαζόμενοι της εταιρείας αγωνιούν για το μέλλον τους, ο mr. Follie Follie διοργάνωσε ένα πάρτι στη βίλα του στα Βόρεια Προάστια, όλο χλίδα.

Σαμπάνιες και φορέματα χιλιάδων ευρώ

Πανάκριβες σαμπάνιες, εκλεκτά εδέσματά, λαμπερές τουαλέτες χιλιάδων ευρώ και περίπου 60 εξέχοντες προσκεκλημένοι συνέθεταν την εικόνα του πάρτι που είχε διοργανώσει ο γιος του ιδρυτή του ομίλου, Τζώρτζης και η σύζυγός του Μαρίζα, όπως ανέφεραν τότε τα δημοσιεύματα. Μάλιστα η κόρη τους είχε ανεβάσει και μια φωτογραφία με τη μητέρα της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, με φόντο τον εντυπωσιακό στολισμό της βίλας τους γράφοντας στη λεζάντα “Sparkling through the night”.

Τα 41 τηλέφωνα, τα 48 golf trikes και η ξυλεία από την… Ταϊλάνδη

Το πάρτι βέβαια, δεν ήταν τίποτα μπροστά στη ζωή από χρυσάφι που απολάμβαναν. Από τα ευρήματα της PwC προκύπτει ότι η τριμελής οικογένεια χρειαζόταν περισσότερες από 41 τηλεφωνικές συνδέσεις τις οποίες πλήρωνε η Folli Follie, 48 golf trikes, ξυλεία από την Ταϊλάνδη, και χαλιά, έπιπλα ακόμη και ομπρέλες για την αγορά των οποίων πλήρωσε η Folli Follie. Η PwC εντόπισε ότι η Folli Follie επιβαρύνθηκε την περίοδο 2016-2018 με τη χρήση κινητών τηλεφώνων από προσωπικό του σκάφους της οικογένειας Κουτσολιούτσου ενώ επιπλέον επιβαρυνόταν με 18 προσωπικές συνδέσεις της οικογένειας, τέσσερις συνδέσεις για τις οικίες στις Σπέτσες και στην Κηφισιά και μέχρι 19 συνδέσεις σε σκάφη και αεροσκάφη.

Την περίοδο 2004-2008 η εταιρεία πλήρωσε για προσωπικούς σκοπούς της οικογένειας Κουτσολιούτσου και για τον εξοπλισμό ή/και ανακαίνιση των οικιών τους, χαλιά, έπιπλα, ομπρέλες κ.ά. το συνολικό ποσό των 125.477 ευρώ.

Για την αγορά 48 golf trikes το 2008 η εταιρεία πλήρωσε συνολικά 36.708 δολάρια. Κάποια από τα golf trikes παραχωρήθηκαν στον Δημήτρη Κουτσολιούτσο μέσω αυτοπαράδοσης. Επίσης εντοπίστηκε τιμολόγιο που είχε εκδοθεί στο όνομα της Folli Follie για εισαγωγή ξυλείας από την Ταϊλάνδη το 2007, συνολικής αξίας 45.007 δολάρια και ενώ παραμένει άγνωστος ο σκοπός της εισαγωγής ξυλείας από την εταιρεία υπάρχει χειρόγραφη σημείωση στα έγγραφα που εντοπίστηκαν που αναφέρει το όνομα της εταιρείας “xxxx” και εκτιμάται πως το έξοδο αυτό σχετίζεται με τον στενό συνεργάτη της εταιρείας κ. Ν. Π.

Οικογένεια Κουτσολιούτσου Σκάνδαλο Folli Follie

Folli Follie: Η άνοδος και η πτώση των Κουτσολιούτσων μέχρι την προφυλάκιση

Η αφαίμαξη της Folli Follie από την οικογένεια Κουτσολιούτσου δεν περιορίζεται μόνο σε αυτά. Σε σχέση με τη δεξίωση – πάρτι τον Αύγουστο του 2014, η Κατερίνα Κουτσολιούτσου ήταν παραλήπτης email βάσει του οποίου η Folli Follie θα επιβαρυνόταν με 27.139,97 ευρώ και η ίδια με 21.376,76 ευρώ. Η PwC δεν επιβεβαίωσε αν τελικά καταβλήθηκε από την εταιρεία το συγκεκριμένο ποσό.

Η PwC εντόπισε επίσης τιμολόγια που είχαν εκδοθεί στο όνομα της Folli Follie το 2016 και το 2017 για “Αντικατάσταση φίλτρου νερού και καθαρισμού κοντέινερ ψυγείου” και για “Απεντοιχισμό τριών συσκευών και μεταφορά στο σέρβις. Αντικατάσταση των υλικών, έλεγχο, καθαρισμό και εντοιχισμό στην οικία” ποσού 573,41 ευρώ που αφορούσαν στην οικία στην Κηφισιά.

Η Folli Follie συνέχισε να επιβαρύνεται με έξοδα της οικογένειας αφότου είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο. Στις 28 Ιουνίου του 2018 πλήρωσε 7.500 ευρώ για την εκτίμηση της αγοραίας αξίας ακινήτων στις Σπέτσες. Η εκτίμηση αυτή έγινε στο πλαίσιο της από 21 Μαΐου του 2018 σύμβασης δανείου μεταξύ της Petrus AG ως δανειστή και του Δημήτρη Κουτσολιούτσου ως δανειζόμενου.

Επίσης, στο όνομα της ελεγχόμενης από τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο εταιρείας Landocean αγόρασε μια Bentley και ένα Land Rover. H Folli Follie επιβαρύνθηκε ακόμη με 395.000 ευρώ για την απόκτηση 7 αυτοκινήτων και με έξοδα μίσθωσης για άλλα αυτοκίνητα από την εταιρεία μέσω χρηματοδοτικής μίσθωσης που είχαν παραχωρηθεί προς χρήση σε μέλη της οικογένειας.

Από τα ψηλά στα χαμηλά

Λίγο μετά το πάρτι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών είχε απαγορεύσει την έξοδο από τη χώρα στον πατριάρχη του ομίλου Δημήτρη Κουτσολιούτσο, τη σύζυγό του Κατερίνα αλλά και τον γιο τους Τζώρτζη, ενώ δεσμεύτηκαν λογαριασμοί, θυρίδες και τα χρηματοπιστωτικά προϊόντα των μελών της οικογένειας.

Οι οριστικοί τίτλοι τέλους για τη χλιδάτη ζωή της οικογένειας Κουτσολιούτσου έπεσαν τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν οδηγήθηκαν στη φυλακή ο Δημήτρης και ο γιος του Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, για την υπόθεση των παραποιημένων στοιχείων που εμφάνιζε επί σειρά ετών ο Όμιλος προκειμένου να εμφανίζει εύρωστη οικονομική εικόνα. Η προφυλάκιση αποτέλεσε και το κύκνειο άσμα της “bella vita” με τα λεφτά των άλλων, όπως αποδείχτηκε, που έκανε η οικογένεια επί χρόνια.

Το σχόλιο της Έλενας Λάσκαρη – Folli Follie η κομπίνα και οι αρπαχτές

Δημήτρης Κουτσολιούτσος: Παραβιάζεται βάναυσα το τεκμήριο της αθωότητάς μου με τις τηλεδίκες

Ο πρωταγωνιστής της Folli Follie Δημήτρης Κουτσολιούτσος σε σημερινή δήλωσή του επισημαίνει ότι παραβιάζεται βάναυσα το τεκμήριο της αθωότητάς του με τις τηλεδίκες, επισημαίνοντας ότι η επίμαχη έκθεση δεν είναι οριστική, στηρίζεται σε ενδείξεις και εκτιμήσεις και δεν έχει υποστεί καμία επεξεργασία από τις εισαγγελικές αρχές. Δεν παραλείπει να επισημάνει ότι «από τη μέχρι τώρα πορεία της ανακριτικής έρευνας προκύπτει και θα αποδειχθεί και στο δικαστήριο ότι η οικογένειά μου όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει αποκομίσει οποιοδήποτε παράνομο περιουσιακό όφελος».

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης έχει ως εξής:

«Εκφράζω την ανησυχία μου για τις “δίκες” που διεξάγονται στους τηλεοπτικούς δέκτες και στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ για την υπόθεση της και παραβιάζουν βάναυσα το τεκμήριο της αθωότητας των κατηγορουμένων. Όλες οι πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες προέρχονται από μία «ενδιάμεση», δηλαδή μη οριστική, έκθεση ιδιωτικής ελεγκτικής εταιρείας, η οποία σε μεγάλο βαθμό στηρίζεται σε ενδείξεις και εκτιμήσεις, όπως ομολογούν οι ίδιοι οι συντάκτες της.

Η έκθεση αυτή αποτελεί μέρος της δικογραφίας και διοχετεύθηκε στη δημοσιότητα προτού τύχει οποιασδήποτε επεξεργασίας από τις εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές, οι οποίες είναι και οι μόνες αρμόδιες να την κρίνουν γιατί έχουν πλήρη εικόνα τη υπόθεσης. Η άκριτη υιοθέτηση και αναπαραγωγή των εκτιμήσεων που περιέχονται στην έκθεση και κυρίως η παρουσίασή τους στην κοινή γνώμη ως αποδείξεων δημιουργεί μείζον ζήτημα προσβολής των δικαιωμάτων μας ως κατηγορουμένων.

Από τη μέχρι τώρα πορεία της ανακριτικής έρευνας προκύπτει και θα αποδειχθεί και στο δικαστήριο ότι η οικογένειά μου όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει αποκομίσει οποιοδήποτε παράνομο περιουσιακό όφελος. Μοναδικό μέλημά μου υπήρξε πάντοτε να επεκτείνω τον όμιλο Folli Follie και να τον καταστήσω παγκοσμίως γνωστό. Για τον σκοπό αυτό διέθεσα όλα τα προσωπικά μου χρήματα για τη στήριξη της εταιρείας και για την ενίσχυση της ρευστότητάς της».

Η παραμυθένια ζωή της οικογένειας Folli-Follie, τα θρυλικά πάρτι στις Σπέτσες και οι κλυδωνισμοί (Βίντεο 2018)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις