Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσίπρας εμβόλιο κορονοϊού: Τη Δευτέρα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας εμβόλιο κορονοϊού: Τη Δευτέρα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»

Τσίπρας εμβόλιο κορονοϊού: Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί οι πρώτες παρτίδες θα φτάσουν στην Ελλάδα στις 26 Δεκεμβρίου.

Τσίπρας εμβόλιο κορονοϊού: Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στη χώρα μας. Λίγο πριν φύγει το 2020, το οποίο μας ταρακούνησε, η ελπίδα που έρχεται μέσω των εμβολίων κατά του κορονοϊού είναι μεγάλη. Ήδη στην Ελλάδα οι αρμόδιες Αρχές προετοιμάζονται για να λειτουργήσει όσο το δυνατόν καλύτερα το εθνικό σχέδιο που έχει πάρει την ονομασία ”Επιχείρηση Ελευθερία”.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί οι πρώτες παρτίδες θα φτάσουν στην Ελλάδα στις 26 Δεκεμβρίου. Από τους πρώτους που θα εμβολιαστούν είναι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας. Ο εμβολιασμός τους θα πραγματοποιηθεί στον «Ευαγγελισμό».

Μια μέρα μετά τη σκυτάλη θα πάρει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας. Τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου πρόκειται να εμβολιαστεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Ο εμβολιασμός του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πραγματοποιηθεί στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑ ΑΚΡΟΑΜΑ ΠΟΘΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ

Οι πρώτες εικόνες από το εμβολιαστικό κέντρο στο Ίλιον

Έτοιμα είναι και τρία κέντρα εμβολιασμού για την προστασία από τον κορονοϊό. Εκεί, σε λίγες ημέρες θα περιμένουν τους πρώτους που θα δεχτούν το εμβόλιο. Τα τρία κέντρα εμβολιασμού βρίσκονται στο Κέντρο Υγείας Ιλίου και έχουν πλέον εξοπλιστεί, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία του εμβολιασμού για τον κορονοϊό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι εμβολιασμοί θα γίνονται σε δυο βάρδιες πρωί και απόγευμα, αφού προηγουμένως οι πολίτες θα έχουν κλείσει ηλεκτρονικά το ραντεβού τους. Αμέσως μετά τον εμβολιασμό, θα γίνεται και η ηλεκτρονική καταγραφή της πράξης. Ο πολίτης που θα έχει εμβολιαστεί όμως δεν θα φεύγει αμέσως. Θα οδηγείται σε ένα δωμάτιο, όπου θα συμπληρώνει ένα ερωτηματολόγιο, ενώ θα παρακολουθείται για τουλάχιστον 15 λεπτά μη τυχόν υπάρξει κάποια παρενέργεια από το εμβόλιο.

Η αναμονή θα είναι σύντομη και θα έχει ως στόχο να αντιμετωπιστούν τυχόν συμπτώματα όπως κεφαλαλγία, κόπωση και μυϊκός πόνος.  Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, τότε ο πολίτης θα μπορεί να κλείσει και το ραντεβού για τη δεύτερη δόση του εμβολίου, δόση η οποία αναμένεται να είναι μέσα στις επόμενες περίπου 20 ημέρες από τον πρώτο εμβολιασμό.

εμβολιαστικό κέντρο στο Ίλιον
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις