Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης νοσοκομεία: Περιοδεία σε Θεσσαλονίκη, Γιαννιτσά, Eδεσσα και Βέροια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης νοσοκομεία: Περιοδεία σε Θεσσαλονίκη, Γιαννιτσά, Eδεσσα και Βέροια

Μητσοτάκης νοσοκομεία: Πρόκειται για μία συμβολική επίσκεψη του πρωθυπουργού εν όψει της άφιξης των εμβολίων κατά του κορωνοϊού την Κυριακή

Μητσοτάκης νοσοκομεία: Στην Θεσσαλονίκη βρίσκεται από χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός, λίγο πριν τα Χριστούγεννα θα κάνει μία γρήγορη περιοδεία σε περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, όπου θα επισκεφτεί νοσοκομεία και κέντρα Υγείας. Ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα επισκεφτεί το Ορφανοτροφείο Θηλέων Θεσσαλονίκης «Η Μέλισσα» και στη συνέχεια θα μεταβεί στα Γιαννιτσά όπου θα επισκεφτεί το Νοσοκομείο και το Κέντρο Υγείας. Ακολούθως, θα επισκεφτεί το Νοσοκομείο Έδεσσας και το Νοσοκομείο Βέροιας.

Πρόκειται για μία συμβολική επίσκεψη του πρωθυπουργού εν όψει της άφιξης των εμβολίων κατά του κορωνοϊού την Κυριακή, με τον κ. Μητσοτάκη να στέλνει χθες μήνυμα στους πολίτες, καλώντας τους να συμμετέχουν στα τυχαία δειγματοληπτικά τεστ, συμβάλλοντας στον περιορισμό της πανδημίας.

«Ο τυχαίος δειγματοληπτικός έλεγχος για την παρακολούθηση ασυμπτωματικών φορέων covid είναι μία πτυχή της εθνικής στρατηγικής κατά του κορωνοϊού. Η συνδρομή των πολιτών σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια είναι καθοριστικής σημασίας» έγραψε στο twitter αναρτώντας το λινκ για την συμμετοχή των πολιτών στα τεστ. Ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο έκανε λόγο για ένα «εθνικό στοίχημα» όσον αφορά τον εμβολιασμό στη χώρα, σημειώνοντας πως ωστόσο, παρά την άφιξή του θα πρέπει οι πολίτες να συνεχίζουν να τηρούν τα μέτρα.

Οι πολιτικοί αρχηγοί -πλην του κ. Βελόπουλου – θα εμβολιαστούν στις 27 Δεκεμβρίου στον «Ευαγγελισμό», αμέσως μετά τον Πρωθυπουργό και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και τους δύο πρώτους Έλληνες που θα κάνουν το εμβόλιο, έναν ηλικιωμένο και μία εργαζόμενη στο νοσοκομείο. Πρωθυπουργός, Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πολιτικοί αρχηγοί θα εμβολιαστούν την ίδια μέρα, αλλά σε διαφορετικές ώρες, ενώ η Φώφη Γεννηματά θα εμβολιαστεί στις 4 Ιανουαρίου καθώς είναι κρυωμένη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις