Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πύρρος Δήμας κορονοϊός: Το άγριο μήνυμα στους αρνητές της πανδημίας
ΕΛΛΑΔΑ

Πύρρος Δήμας κορονοϊός: Το άγριο μήνυμα στους αρνητές της πανδημίας

Πύρρος Δήμας κορονοϊός: Για την απώλεια του κουμπάρου του από κορονοϊού και για τους αρνητές της πανδημίας μίλησε ο Πύρρος Δήμας

Πύρρος Δήμας κορονοϊός: “Πρέπει να συμβεί όμως κοντά στην οικογένεια σου για να καταλάβεις τι γίνεται”, δήλωσε σε συνέντευξή του ο Πύρρος Δήμας, για την απώλεια του κουμπάρου του από κορονοϊό, στέλνοντας παράλληλα το δικό του μήνυμα σε όσους παίρνουν αψήφιστα την πανδημία. Μιλώντας στον “Real Fm”, ο Ολυμπιονίκης σημείωσε πως “βλέποντας τον αριθμό των νεκρών και των ανθρώπων που δίνουν μάχη με τον ιό παγκοσμίως αντιλαμβάνεσαι πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα”, αποκαλύπτοντας παράλληλα πως “πρόσφατα έχασα ένα ‘αδερφό’, τον κουμπάρο μου στην Κατερίνη, ο οποίος ήταν ένας νέος άνθρωπος χωρίς προβλήματα”.

“Σηκώνω τα χέρια ψηλά με όσους παίρνουν την πανδημία αψήφιστα” τόνισε παράλληλα στέλνοντας το δικό του μήνυμα στους “αρνητές” του κορονοϊού. “Δεν υπάρχει καμία λογική. Ακούμε τρελά πράγματα κάθε μέρα. Οι επιστήμονες μας καθοδηγούν σε αυτό το θέμα. Ο καθένας έχει το γιατρό του και μπορεί να ρωτήσει και να του εξηγήσει για την πανδημία και να μάθει ότι χρειάζεται για το εμβόλιο”, επισήμανε.

Θα εμβολιαστώ όταν έρθει η σειρά μου

Όσον αφορά το εμβόλιο, ο Πύρρος Δήμας υπογράμμισε πως θα κάνει το εμβόλιο όταν έρθει η σειρά του, ακόμα και μπροστά στις κάμερες για “να μην πει κανείς ότι απλά το λέω θεωρητικά” ενώ ευχήθηκε να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί το συντομότερο δυνατό. “Πρέπει να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας, τους ηλικιωμένους, και τις ευπαθείς ομάδες. Για να ξεφύγουμε απ’ αυτή την πανδημία πρέπει να εμβολιαστεί πάνω από το 70% του ελληνικού πληθυσμού, σύμφωνα με τους ειδικούς. Ο στόχος είναι να βγούμε όλοι νικητές και να μην χάσουμε άλλους δικούς μας ανθρώπους. Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω απ’ όλα”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα δίνοντας ένα παράδειγμα από τα χρόνια που έκανε πρωταθλητισμό, παρομοίασε τον τρόπο ζωής των αθλητών με την καραντίνα. “Ο πρωταθλητισμός για εμάς ήταν καραντίνα. Ήμασταν σε ένα ξενοδοχείο κλεισμένοι και δεν πηγαίναμε πουθενά. Κάναμε προπόνηση από το πρωί έως το βράδυ. Δεν μπορούσαμε να δούμε τους δικούς μας ανθρώπους και να βγούμε έξω”, δήλωσε αναφερόμενος στην κόπωση των πολιτών από τα μέτρα.

“Έχετε καταλάβει ότι αν αυτό που ζούμε ήταν πόλεμος, εσείς θα είχατε πάει με τον εχθρό;”

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης είχε ξεσπάσει κατά όσων δεν τηρούσαν τα μέτρα και κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας, στέλνοντας το δικό του μήνυμα σε όσους έπαιρναν αψήφιστα από την αρχή του ξεσπάσματος της πανδημίας τον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα σε ποστ του στο Facebook από τον περασμένο Μάρτιο είχε γράψει τα εξής:

Εσείς που είστε παρέα στις παραλίες…

“Εσείς που γυρίζετε, όλοι μαζί, ανέμελοι στις πλατείες…

Εσείς που πήγατε στα νησιά και στα χωριά…

Έχετε καταλάβει ότι αν αυτό που ζούμε ήταν πόλεμος, εσείς θα είχατε πάει με τον εχθρό;

Εχθρός μας δεν είναι μόνο ο ιός. Είναι και η ανευθυνότητα.

Να θυμάστε πως με τα σημερινά ‘ωχ αδερφέ’, μπορεί στο τέλος να την πληρώσει ο αληθινός αδερφός σας ή κάποιος άλλος κοντινός σας άνθρωπος.

Σας εκλιπαρώ, μείνετε σπίτι. Ποτέ στο παρελθόν οι άνθρωποι δεν είχαν να κάνουν τόσα πολλά και τόσο ενδιαφέροντα πράγματα στο σπίτι.

Μείνετε σπίτι. Είναι ένα βάρος που πρέπει να σηκώσουμε όλοι μαζί!”.

Πύρρος Δήμας ανάρτηση
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις