Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Folli Follie σκάνδαλο ΣΥΡΙΖΑ: Σάλος με τα mail, πολιτικός “σεισμός” από τις αποκαλύψεις
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Folli Follie σκάνδαλο ΣΥΡΙΖΑ: Σάλος με τα mail, πολιτικός “σεισμός” από τις αποκαλύψεις

Folli Follie σκάνδαλο ΣΥΡΙΖΑ: Φωτιές "άναψαν" στο πολιτικό σκηνικό οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο της Folli Follie.

Folli Follie σκάνδαλο ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτική θύελλα προκαλούν στο πολιτικό σκηνικό οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο της Folli Follie. Στα χέρια της ανακρίτριας βρίσκονται στοιχεία από την έκθεση διαχειριστικού ελέγχου στην οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται στοιχεία από την ηλεκτρονική αλληλογραφία μεταξύ υπαλλήλων και υψηλόβαθμων στελεχών. Στα mail γίνονται αναφορές σε πρώην υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι φέρονται διατεθειμένοι να καθυστερήσουν τις έρευνες.

Πρόκειται για τους Αλέκο Φλαμπουράρη, Αλέξη Χαρίτση, Μάκη Μπαλαούρα και Σταύρο Αραχωβίτη, ωστόσο και οι τέσσερις με επίσημες δηλώσεις τους αρνούνται κατηγορηματικά οποιαδήποτε ανάμειξη τους με την υπόθεση και τονίζουν πως θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη. Παράλληλα η Κουμουνδούρου χαρακτηρίζει ασυνάρτητους, έωλους και συκοφαντικούς τους ισχυρισμούς, τονίζοντας πως το “παραμύθι δεν έχει δράκο”.

Ωστόσο η ΝΔ υποστηρίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ “πετά την μπάλα στην εξέδρα” καθώς δεν έχει απαντήσει για ποιον λόγο αναφέρονται τα τέσσερα συγκεκριμένα στελέχη στα επίμαχα email. “Φαίνεται ότι για κάποιους νταραβεριτζήδες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προείχαν οι ανάγκες του “μαγαζιού” και των φίλων του”.

Οικογένεια Κουτσολιούτσου Σκάνδαλο

Folli Follie σκάνδαλο ΣΥΡΙΖΑ: Τι αναφέρουν τα email

Στις 11 Μαΐου του 2018 υπάλληλος της εταιρείας ενημερώνει τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο μέσω email αναφέρει χαρακτηριστικά. “Κύριε Τζώρτζη, θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με τα σημερινά πεπραγμένα. Επικοινώνησαν σήμερα με τον πρόεδρο της επιτροπής ο κ. Μπαλαούρας (ο οποίος πραγματικά υπερβάλλει εαυτόν για τον όμιλο, είναι ο μπροστάρης), ο Φλαμπουράρης, ο κ. Χαρίτσης, υπουργός Ανάπτυξης, ο κ. Αραχωβίτης από το στενό περιβάλλον. Ο δε πρόεδρος είπε ότι είναι η πρώτη φορά που καθυστερεί τόσο και ήδη δέχεται επικρίσεις για την ευνοϊκή συμπεριφορά της επιτροπής απέναντί μας. (Σε άλλες περιπτώσεις ενεργούν άμεσα). Σήμερα η έκτακτη επίσκεψη έπρεπε να γίνει μετά τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί και απ’ ό,τι μου είπαν οι δικοί μας, ήταν συνεργάσιμοι και φιλικοί (μας είχε ενημερώσει σχετικά ο πρόεδρος)”.

Επίσης στις 29 Μαΐου του 2018 και ώρα 18.10, ο ίδιος υπάλληλος φέρεται να ενημερώνει μέσω email για τροπολογία που επρόκειτο να κατατεθεί και αφορούσε σε ευνοϊκή ρύθμιση σχετικά με τα ΚΑΕ, το οποίο email, σύμφωνα πάντα με τον υπάλληλο της εταιρείας, του το έστειλε ο Μάκης Μπαλαούρας.

Οικογένεια Κουτσολιούτσου Σκάνδαλο Folli Follie

Folli Follie σκάνδαλο: Προσφυγές στη Δικαιοσύνη προαναγγέλλει ο Μπαλαούρας

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του διαψεύδει κατηγορηματικά τα όσα αναφέρονται για το πρόσωπο του και δηλώνει πως θα προσφύγει στη δικαιοσύνη. “Ουδέποτε επεδίωξα οποιοδήποτε προσωπικό όφελος από οποιαδήποτε δραστηριότητα και ιδίως κοινοβουλευτική, όπως αφήνεται συκοφαντικά να εννοηθεί. Και φυσικά, ουδέποτε έλαβα ούτε μισό ευρώ με οποιοδήποτε αντάλλαγμα, όπως επίσης συκοφαντικά αφήνεται να εννοηθεί”.

Σε άλλο email o συγκεκριμένος υπάλληλος επανέρχεται και τονίζει στον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο “Έχουμε όμως ισχυρούς συμμάχους. Αρκεί βέβαια και εμείς να τους βοηθήσουμε σε αυτά που μας ζητάνε, έστω και να δίνουμε στοιχεία σταδιακά με μία ροή. Χθες όπως σας είχα ενημερώσει είχα μία συνάντηση με έναν σύμβουλο που αντιπροσωπεύει έναν από τους τρεις βασικούς υποστηρικτές μας στην υπόθεση. Αφού μου είπε πόσο δύσκολο είναι το όλο εγχείρημα και πόσο εκτίθεται ο άνθρωπος του και τι έχει κάνει μέχρι τώρα για μας και ότι θα είναι μέχρι να τελειώσουν όλα δίπλα μας, μου είπε ότι έχει κάποιες ανάγκες. (80) Δεν θα ήθελα ούτε μέσω email ούτε τηλεφωνικά να μιλήσουμε πιο αναλυτικά. Νομίζω ότι τη στιγμή αυτή δεν έχουμε την πολυτέλεια κανένα σύμμαχό μας να χαρίσουμε στους αντιπάλους μας για οποιονδήποτε λόγο. Πρέπει δυστυχώς να διαθέσετε ένα κονδύλι για αυτές τις επαφές”.

Οικογένεια Κουτσολιούτσου Σκάνδαλο Folli Follie

Folli Follie σκάνδαλο ΣΥΡΙΖΑ: Στη βουλή η δικογραφία

Από τη στιγμή που η ανακρίτρια της υπόθεσης έπεσε σε ονόματα πολιτικών προσώπων τότε ο φάκελος της δικογραφίας αναμένεται το επόμενο διάστημα να διαβιβαστεί στη βουλή. Οι ραγδαίες εξελίξεις έχουν πυροδοτήσει την σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, με το κυβερνών κόμμα να καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση για τις αποκαλύψεις. “Είναι κανονικό να στέλνουν τις τροπολογιες στους εμπλεκόμενους επιχειρηματίες πριν καν τις καταθέσουν στη Βουλή; Αν όλα αυτά είναι κανονικά στον δικό τους κόσμο του νταραβεριού και του “μαγαζιού”, για όλους τους υπόλοιπους δεν είναι. Και οφείλουν ξεκάθαρες απαντήσεις!” Στον αντίποδα ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως η ΝΔ είχε υπερψηφίσει την τροπολογία το 2018, αλλά την επανέφερε ως κυβέρνηση το Μάιο του 2020. “Η τροπολογία την οποία “ανακάλυψε” η ΝΔ, δεν σχετίζεται σε καμία περίπτωση με τις διαδικασίες ελέγχου της υπόθεσης. Αφορά στη διάθεση προϊόντων σε καταστήματα αφορολόγητων ειδών και συγκεκριμένα στο καθεστώς πώλησης αφορολογήτων ειδών”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις