Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χαρδαλιάς ενημέρωση σήμερα: Εκτάκτως στις 6 για τα μέτρα των Χριστουγέννων
ΕΛΛΑΔΑ

Χαρδαλιάς ενημέρωση σήμερα: Εκτάκτως στις 6 για τα μέτρα των Χριστουγέννων

Χαρδαλιάς ενημέρωση σήμερα: SMS για τα τραπέζια Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

Χαρδαλιάς ενημέρωση σήμερα: Στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού επιστρέφει σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Ο κ. Χαρδαλιάς, θα προχωρήσει εκτάκτως σήμερα στις 18:00 στην καθιερωμένη ενημέρωση καθώς την Παρασκευή είναι Χριστούγεννα. Σε αυτήν θα συμμετάσχουν επίσης ο Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, αλλά και ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αναμένεται να παρουσιάσει τον οδικό χάρτη των μέτρων που θα ισχύουν για τις ημέρες των εορτών.

Ήδη κυβερνητικά στελέχη έχουν τονίσει επανειλημμένα ότι ο φετινός εορτασμός των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα είναι διαφορετικός, υπό τον φόβο της περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού.

Νίκος Χαρδαλιάς Θεσσαλονίκη μάσκα

SMS για τα τραπέζια Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

Την ίδια ώρα, SMS με τον κωδικό μετακίνησης «6» θα πρέπει να στείλουν οι πολίτες στο 13033 για να μετακινηθούν παραμονές και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, για να πάνε στα γιορτινά τραπέζια. Την αποκάλυψη έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος απηύθυνε εκ νέου έκκληση «να μην ανοίξουμε πολύ τον κύκλο, να δούμε αυτούς που λίγο-πολύ βλέπουμε ούτως ή άλλως».

Κληθείς να διευκρινίσει τα τυχόν σκληρότερα μέτρα που μπορεί να ληφθούν για την Πρωτοχρονιά, είπε πως «πιο σκληρά μέτρα έχουν να κάνουν με τα υφιστάμενα», κάνοντας σαφές πως «όποιος κυκλοφορεί μετά τις 22:00 την παραμονή των Χριστουγέννων θα τον σταματήσει η Αστυνομία», με εξαίρεση βέβαια τους εργαζόμενους. Έτσι, όπως είπε στον ΑΝΤ1 ο Στέλιος Πέτσας, για τις γιορτές σχεδιάζονται «περισσότεροι έλεγχοι» και όχι «άλλα μέτρα», και κάλεσε τους πολίτες να μαζευτούν μεσημέρι και όχι βράδυ με τις οικογένειές τους.

Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει σε κάθε τόνο πως τα ρεβεγιόν φέτος δεν θα θυμίζουν εκείνα περασμένων ετών, επιτρέπει ωστόσο τη συγκέντρωση έως 9 ατόμων από δύο οικογένειες στα σπίτια για τις γιορτινές ημέρες.

Χριστούγεννα 2020 πανδημία αγορές στολίδια
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις