Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Εμβολιασμός Ελλάδα covid 19: Πότε θα ξεκινήσει στα γηροκομεία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εμβολιασμός Ελλάδα covid 19: Πότε θα ξεκινήσει στα γηροκομεία

Εμβολιασμός Ελλάδα covid 19: Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για να αρχίσουν οι εμβολιασμοί στη χώρα μας.

Εμβολιασμός Ελλάδα covid 19: Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για να αρχίσουν οι εμβολιασμοί στη χώρα μας κατά του κορονοϊού. Ήδη από σήμερα, ξεκινά η τακτική ενημέρωση για τον εμβολιασμό από την Μαρία Θεοδωρίδου και τον Μάριο Θεμιστοκλέους, ενώ έφθασαν και τα πρώτα ψυγεία που θα συντηρούν το εμβόλιο. Η τοποθεσία τους μάλιστα παραμένει κρυφή. Το υπουργείο Υγείας μαζί με τους αρμόδιους φορείς, έχει καταρτίσει ένα σχέδιο για τον τρόπο που θα εμβολιαστεί ο κόσμος με υγιεινομικούς και ευπαθείς ομάδες να βρίσκονται πρώτοι στη λίστα. Ένα από τα ερωτήματα που τίθενται είναι πότε θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός στα γηροκομεία. Την απάντηση έδωσε χθες η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η κ. Μιχαηλίδου δήλωσε από τα Χανιά, ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού που αφορά εργαζόμενους και φιλοξενούμενους σε όλες τις κλειστές δομές τρίτης ηλικίας και αναπηρίας της χώρας θα ξεκινήσει στις αρχές του νέου έτους. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κ. Μιχαηλίδου, «ήδη έχουμε αρχίσει την προετοιμασία για το πρόγραμμα εμβολιασμού. Με το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Ψηφιακής Μεταρρύθμισης έχουμε ξεκινήσει τον προγραμματισμό, ώστε στην αρχή του νέου έτους, μαζί με όλο το υγειονομικό προσωπικό της χώρας, να εμβολιάσουμε και φιλοξενούμενους και εργαζόμενους σε όλες τις κλειστές δομές τρίτης ηλικίας και αναπηρίας της χώρας».

Η Δόμνα Μιχαηλίδου στη Βουλή

Στήριξη σε εργαζόμενους  και φιλοξενούμενους

Παράλληλα, η υπουργός τόνισε ότι το υπουργείο στηρίζει τους εργαζόμενους  και τους φιλοξενούμενους στις δομές  και μίλησε για τις προσπάθειες στήριξης της απασχόλησης, καθώς και της στήριξης ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού. Όπως είπε, την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Δεκεμβρίου θα δοθεί στο διπλάσιο το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα σε όλους τους δικαιούχους, ενώ για πρώτη φορά στη δεξαμενή των δικαιούχων εντάχθηκαν και άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Ακόμα, αναφέρθηκε στην καταβολή του επιδόματος παιδιού κατά έναν μήνα νωρίτερα, καθώς θα δοθεί τον Δεκέμβριο.

γιατρός με εμβόλιο
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις