Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Ζώδια και τσακωμοί: Πώς αντιδρούν όταν νευριάσουν
PLUS

Ζώδια και τσακωμοί: Πώς αντιδρούν όταν νευριάσουν

Ζώδια και τσακωμοί: Πώς αντιδρούν τα ζώδια όταν νευριάσουν;

Ζώδια και τσακωμοί: Ακόμη και στην καλύτερη σχέση ένας καυγάς είναι μέσα στο πρόγραμμα! Άλλωστε οι άνθρωποι που δεν καυγαδίζουν ποτέ μεταξύ τους, δεν ανήκουν σε μια σχέση που πραγματικά τους τραβάει το ενδιαφέρον, επομένως ούτε αλλάζουν, ούτε εξελίσσονται μέσα από αυτήν… οι άνδρες δεν είναι όλοι ίδιοι και έχουν σημαντικές και βασικές διαφορές στον τρόπο που μπορεί και που πρέπει να τους προσεγγίσει μια γυναίκα, ύστερα από έναν καυγά. Η αστρολογία αποτελεί ένα πολύτιμο βοηθητικό εργαλείο που μας συμβουλεύει πολύ εύστοχα στο πως πρέπει να αντιδράσεις μετά από μια μεταξύ σας διαφωνία, αναλόγως φυσικά με το ζώδιο του.

Κριός

Οι Κριοί, ως γνήσιοι εκπρόσωποι του Άρη, έχουν τον εκνευρισμό στο αίμα τους, το οποίο όμως όσο γρήγορα τους ανεβαίνει στο κεφάλι, άλλο τόσο εύκολα… κατεβαίνει! Μπορεί να εκνευριστούν για κάθε πιθανό και απίθανο λόγο, όμως οι πιο «αγαπημένοι τους» είναι η βραδύτητα (των άλλων) ή μια επερχόμενη ήττα σε κάποιο από τα πολυπληθή πεδία μάχης που στήνουν ολημερίς κι ολονυχτίς. Εκτός από τον εγωισμό τους που είναι η πηγή των πάντων, η ανυπομονησία είναι ίδιον του χαρακτήρα τους.

Πάντως, η αντιμετώπιση ενός θυμωμένου Κριού είναι μια σχετικά εύκολη υπόθεση, αρκεί βέβαια να τηρήσετε τον βασικό κανόνα Νο 1: Ποτέ μην μπείτε μπροστά του, όταν είναι σε «τούρμπο» φάση, γιατί όλα τα σενάρια είναι… ανοικτά! Θα περιμένετε να περάσει ο θυμός του -εξ άλλου δεν θα αργήσει- αλλά ίσως το πιο σημαντικό είναι ότι μπορείτε να τα προλάβετε όλα, αν τον πιάσετε στο φιλότιμο.

Ζευγάρι αγκαλιάζεται

Καρκίνος

Οι θυμωμένοι Καρκίνοι, όπως εξάλλου και οι κάβουρες, βράζουν στο ζουμί τους. Εξ ορισμού συναισθηματικοί και εσωστρεφείς, μην αποτολμώντας να βγάλουν τα νεύρα τους προς τα έξω σε ένα περιβάλλον που δεν γνωρίζουν καλά, σε πρώτη φάση συνήθως, αμύνονται σφόδρα, λέγοντας με την πρώτη ευκαιρία τον καημό τους σε κάθε ευαίσθητη ψυχή που καταλαβαίνει τον πόνο τους. Το κλάμα είναι η πρώτη και κύρια βαλβίδα διαφυγής αλλά όχι η μόνη. Αφού «μαζεύουν», είναι λογικό πως κάποια στιγμή θα ξεσπάσουν με τρόπο μάλλον υπερβολικό κατά δικαίων και αδίκων.

Λέων

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος αντίδρασης ενός θυμωμένου Λέοντα είναι το… ψήλωμα της μύτης του. Απαξιώντας το να πέσει χαμηλά, αποχωρεί ενδόξως στον θρόνο του, αφήνοντας πίσω του υποτιμητικά σχόλια, που κι αυτά είναι ζήτημα, αν θα τα καταλάβουν οι αδαείς. Υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις, ιδιαίτερα σε «θέματα τιμής», όπου ναι μεν ο Λέων δεν λερώνει τα χέρια του αλλά βάζει άλλους να το πράξουν.

Οι Λέοντες θυμώνουν, όταν προσβάλλονται αλλά το τι ακριβώς συνιστά την «προσβολή» είναι συζητήσιμο και σχετικό. Πολλές φορές θεωρούν πως κάτι που έγινε ή ειπώθηκε αφορά το πρόσωπο τους, χωρίς όμως να είναι έτσι. Το να πειστούν ότι έχουν άδικο -αν έχουν- είναι μάταιος κόπος. Αντίθετα, η αναγνώριση της αξίας τους, συνοδευόμενη από μια συγγνώμη είναι το τέλειο καταπραϋντικό. Ο θυμός θα μετατραπεί αμέσως σε μεγαλοψυχία και γενναιοδωρία.

Τοξότης

Στα «κανονικά» τους, οι φιλοσοφημένοι Τοξότες ξέρουν να σπάνε τα νεύρα του αντιπάλου με εξυπνάδες και σοφιστείες. Ως «higher mind» απεχθάνονται την βλακεία ή την έλλειψη ευστροφίας και δεν διστάζουν να προσβάλλουν τον εχθρό στο αδύνατο σημείο του. Όμως, κάποτε έρχεται και η ώρα της κρίσης! Καλή η πνευματικότητα αλλά το συμφέρον προηγείται… Οι Τοξότες θυμώνουν συνήθως, όταν χάνουν στο τζόγο, με οτιδήποτε τους χαλάει τη βολή ή με άτομα που θεωρούν πως πάνε να τους πάρουν την μπουκιά από το στόμα. Και δεν έχει σημασία, αν οι ίδιοι κάνουν τα ίδια και χειρότερα, αφού πάντα ως προμετωπίδα έχουν το «άλλο εσύ κι άλλο εγώ».

ζευγάρι κάθεται σε παγκάκι
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις