Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστεία στη Νέα Μηχανιώνα: Συνελήφθη ένας από τους κουκουλοφόρους
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστεία στη Νέα Μηχανιώνα: Συνελήφθη ένας από τους κουκουλοφόρους

Ληστεία στη Νέα Μηχανιώνα: Γυναίκα ηλικίας 75 ετών είχε πέσει θύμα ληστείας στην περιοχή της Νέας Μηχανιώνας τον περασμένο Απρίλιο

Ληστεία στη Νέα Μηχανιώνα: Οκτώ μήνες από τη νύχτα του περασμένου Απριλίου, όταν μια 75χρονη  έζησε πραγματικό εφιάλτη, μέσα στο σπίτι της, στα χέρια τριών κουκουλοφόρων ληστών στη Θεσσαλονίκη, η Αστυνομία έφθασε στη σύλληψη του σε χέρια και πόδια κι άρχισαν να ζητούν χρήματα και κοσμήματα.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι τρεις κουκουλοφόροι, είχαν παραβιάσει τότε την μπαλκονόπορτα της μονοκατοικίας στην οποία διαμένει μόνη η 75χρονη, την ώρα που κοιμόταν. Από τον θόρυβο της παραβίασης ξύπνησε και σε ελάχιστα δευτερόλεπτα οι δράστες την έδεσαν σε χέρια και πόδια, πάνω στην καρέκλα. Αφού έκαναν άνω κάτω το εσωτερικό του σπιτιού, έχοντας την έντρομη ηλικιωμένη δεμένη να τους εκλιπαρεί να της αφήσουν τις οικονομίες της, άρπαξαν 1.800 ευρώ και την κάρτα αναλήψεων του θύματος, την φίμωσαν για να μη φωνάξει και ειδοποιηθεί αμέσως η Αστυνομία και αφήνοντάς την δεμένη στην καρέκλα, διέφυγαν.

Με πολύ κόπο η άτυχη γυναίκα είχε καταφέρει ξημερώματα να ειδοποιήσει έναν γείτονά της και στη συνέχεια κατέφθασε η Αστυνομία για να ξεκινήσει την έρευνα για τη ληστρική εισβολή. Όπως είχε προκύψει από την αυτοψία, οι τρεις κουκουλοφόροι, είχαν παραβιάσει τότε το παράθυρο της μονοκατοικίας στην οποία διαμένει μόνη η 75χρονη, την ώρα που κοιμόταν. Από τον θόρυβο της παραβίασης ξύπνησε και σε ελάχιστα δευτερόλεπτα οι δράστες την έδεσαν. Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, συνελήφθη 27χρονος ημεδαπός και αναζητείται συνεργός του, 23 ετών.

Με βαριές κατηγορίες οι 3

Σε βάρος τους-αφορά και τον τρίτο που διαφεύγει- σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της «Εγκληματικής Οργάνωσης», «Ληστείας κατά συναυτουργία», παράβασης του «Νόμου περί όπλων», «Απάτης» και «Νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα». Ειδικότερα, αναφέρει η Αστυνομία, όπως προέκυψε μετά από την έρευνα, «ο 27χρονος, τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους , ενεργώντας από κοινού με τον 23χρονο και έναν ακόμη συνεργό τους, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν σε οικία  σε περιοχή της Νέας Μηχανιώνας, διαρρηγνύοντας παράθυρο και με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από 75χρονη ημεδαπή, το χρηματικό ποσό των 1.800 ευρώ καθώς και τραπεζική κάρτα ανάληψης και στη συνέχεια τη δέσμευσαν σε καρέκλα».

Την ίδια ημέρα,  κατά τα στοιχεία της αστυνομίας, ο  συλληφθείς με τον 23χρονο, που αναζητείται, μετέβησαν σε μηχάνημα ανάληψης χρημάτων (ΑΤΜ) σε περιοχή της Ανατολικής Θεσσαλονίκης από όπου πραγματοποίησαν αναλήψεις συνολικού ύψους 1.200 ευρώ, χρησιμοποιώντας την κάρτα ανάληψης. Στη συνέχεια ο 27χρονος, πραγματοποίησε, με την κάρτα, μεταφορά μέσω ΑΤΜ στην περιοχή της Νέας Μηχανιώνας, χρηματικού ποσού 6.400 ευρώ σε λογαριασμό του!

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, αστυνομικοί της Ασφάλειας Θερμαϊκού, συνέλαβαν τον 27χρονο στην περιοχή της Νέας Μηχανιώνας, μετά την έκδοση ενταλμάτων συλλήψεως, από την 1η Ειδική Ανακρίτρια Θεσσαλονίκης. Ο συλληφθείς με την σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα συνεχίζεται αφενός για την σύλληψη του 23χρονου, τα στοιχεία του οποίου είναι γνωστά, αλλά και την ταυτοποίηση των στοιχείων του τρίτου κουκουλοφόρου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις