Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Καρανίκας συνέντευξη: Οι δημοσκοπήσεις, ο Τσίπρας και οι επιθέσεις στα social media
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καρανίκας συνέντευξη: Οι δημοσκοπήσεις, ο Τσίπρας και οι επιθέσεις στα social media

Καρανίκας συνέντευξη: «Οι δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα, είναι όπως το χαλασμένο ρολόι: Δείχνουν δυο φορές την ημέρα σωστά!», αναφέρει

Καρανίκας συνέντευξη: Συνέντευξη στο περιοδικό «Πατρινόραμο» και τον δημοσιογράφο – διευθυντή του περιοδικού, Παναγιώτη Ρηγόπουλο, παραχώρησε ο Νίκος Καρανίκας, πρώην γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού της Κυβέρνησής του πρ. Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Μεταξύ άλλων, ο κ. Καρανίκας κρίνει αυστηρά τον Γιάνη Βαρουφάκη, τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, λέγοντας για τον τελευταίο, ότι «απολαμβάνει τη δημοσιότητα με όρους πολιτικής γελοιότητας».

Κύριε Καρανίκα, θεωρείτε ότι η Κυβέρνηση εκμεταλλεύεται την κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κορωνοϊού, ώστε να επιβάλλει ανελεύθερες και αντιλαϊκές πολιτικές;

«Και να πω ότι δεν το πιστεύω, ας δούμε μερικά αποτελέσματα της φοβερής της διακυβέρνησης: Πρώτον και σημαντικότερο θα θεωρούσα την κατάργηση του 8ωρου και την εισήγηση ενός 10ωρου plus, το οποίο δεν θα το πληρωνόμαστε, αλλά ο εργαζόμενος θα κοιτάει πότε έχει μια μέρα κενή για να συμπληρώσει ή να αφαιρέσει ώρα.

Άρα έχουμε ένα σημαντικό πισωγύρισμα, με την κατάργηση ουσιαστικά του περιβόητου εργασιακού νόμου του ’82 του ΠΑΣΟΚ και πάμε σε έναν νέο νόμο, που θυμίζει φεουδαρχία!

Κάτι που μάλλον ταιριάζει, σε αυτή την Κυβέρνηση του «Οίκου Μητσοτάκη»!  Εκτός του ότι κτυπάει το ωράριο εργασίας, που είναι κεκτημένο δύο αιώνων και κατοχυρωμένο με το νόμο του ’82 που δεν τον άλλαξε ούτε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ήρθε τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πατώντας πάνω στην πανδημία και στο γεγονός ότι όλα είναι υπό έλεγχο και λογοκρίνονται, να αλλάξει ένα νόμο.   Παράλληλα, ακυρώνει και το Κοινοβούλιο, ακυρώνοντας ερώτηση στη Βουλή του Προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που αφορούσε στην διαχείριση της πανδημίας και το lockdown».

ATHENS PRIDE 2018 ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑΣ ΑΘΗΝΑ LGBTQI+ ΛΟΑΤΚΙ ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Βλέπουμε να εκφράζεται δυσαρέσκεια στην κοινωνία  απέναντι σε επιλογές και πολιτικές της Κυβέρνησης, αλλά αυτό το κλίμα δεν αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις. Πώς το εξηγείτε;

«Πού το είδατε αυτό το κλίμα δυσαρέσκειας; Δηλαδή είναι τόσο ελεγχόμενη η εικόνα, που θαυμάζω όποιον μπορεί και το βλέπει. Άρα είστε δημοσιογράφος που κάνει έρευνα και έχετε διαπιστώσει αυτό το κλίμα. Σας συγχαίρω! Οι δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα, είναι όπως το χαλασμένο ρολόι: Δείχνουν δυο φορές την ημέρα σωστά! Έτυχε δηλαδή και έδειξαν κάποτε σωστά…  Στην συντηρητική εφημερίδα ΕΣΤΙΑ, διάβασα προ καιρού ένα άρθρο του διευθυντή της Μανώλη Κωτάκη, που ανάμεσα στα άλλα μιλάει γι’ αυτόν τον «δικτάτορα» που λέγεται δημοσκόπηση και το πώς χειραγωγείται η κοινή γνώμη.

Έχουμε δημοσκοπήσεις από εταιρείες, που αν δεν είναι κουμπάροι, συγγενείς και φίλοι του κ. Μητσοτάκη και της Ν.Δ. είναι φίλοι κάποιου φίλου. Ας δούμε ποιο είναι το ασφαλές δείγμα ερωτώμενων, που θα μπορούσε να προσεγγίσει το αντικειμενικό αποτέλεσμα. Οι δημοσκοπήσεις, είναι αποτέλεσμα χειραγώγησης, έχουν σκοπό την χειραγώγηση και ελέγχονται όλες. Τα τελευταία χρόνια, έδειξαν μόνο δύο φορές σωστά».

Σχολιάζοντας τις επιθέσεις που δέχεται μέσω των διαύλων κοινωνικής δικτύωσης, ο Νίκος Καρανίκας απαντάει: «Με διασκεδάζουν όλοι αυτοί που με βρίζουν!» και συμπληρώνει, ανάμεσα στα άλλα: «Εγώ κατά τη κυβερνητική μου θητεία, έπαιρνα 1.200 ευρώ. Δούλευα non stop, από την πρώτη μέρα που πήγα έως την τελευταία, ακόμα και Σαββατοκύριακο! Επιμελήθηκα δύο νόμους. Ο ένας για την φαρμακευτική κάνναβη και ο άλλος για την κυκλική οικονομία. Έκανα δουλειά και το ξέρουν. Δεν ασχολούνται όμως με αυτό, αλλά με συκοφαντικά πράγματα…»

Κοντονής, Τσακαλώτος

Αναφερόμενος στον πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρο Κοντονή και απαντώντας στην ερώτηση του Παναγιώτη Ρηγόπουλου, εάν ο πρώην σύντροφός του στρεφόμενος κατά του Αλέξη Τσίπρα εξυπηρετεί κάποιο οργανωμένο πολιτικό σχέδιο, απαντάει δεικτικά: «Εεε καλά, δεν τον έχω για τόσο έξυπνο…».

Μιλώντας για τον σύντροφό του Ευκλείδη Τσακαλώτο και τις κατά καιρούς διαφοροποιήσεις του από την ηγετική γραμμή, εκτιμά ότι «δεν θέλει, ούτε μπορεί να υπονομεύσει τον Πρόεδρο!».

Οι διαφωνούντες

«Όσοι συκοφαντούν τον Αλέξη Τσίπρα να φεύγουν από το κόμμα!» τονίζει για τους διαφωνούντες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν έχω ατζέντα! Έχω υποχρέωση, έχω ευθύνη, έχω αγάπη για την κοινωνία, έχω προσήλωση. Αυτή με κατευθύνει! Δεν παρακάλεσα εγώ να κατέβω Αθήνα. Κανείς μας δεν παρακαλεί. Προκύψαμε!»

Μάλιστα δεν διστάζει να αναφερθεί για πρώτη φορά στην δυσλεξία και την δυσγραφία του, λέγοντας: «Από τη μία η δυσλεξία μου και από την άλλη η δυσγραφία μου, δίνουν μερικές φορές ‘’τροφή’’ σε κάποιους. Στον άνθρωπο που είναι πολιτισμένος δεν δίνουν ‘’τροφή’’. Τώρα, με κάποια trolls που μάθανε να πληκτρολογούν και γράφουν χυδαιότητες, οι φίλοι μου γελάνε! Και εγώ γελάω! Έλεος δηλαδή…»

Και βέβαια, εξαπολύει δριμεία επίθεση κατά της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, λέγοντας ανάμεσα στα άλλα: «Η Ν.Δ. θα κρίνει τώρα το ΣΥΡΙΖΑ; Ο Χριστός και η Παναγία και οι δώδεκα Απόστολοι! Η Ν.Δ. είναι ένα κόμμα, που δεν καθορίζεται από τη δημοκρατία, αλλά από τους συσχετισμούς ιδιωτικών συμφερόντων…»

Νίκος Καρανίκας
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις