Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Προστασία μαλλιών χειμώνας: 5 λάθη που τα ταλαιπωρούν
PLUS

Προστασία μαλλιών χειμώνας: 5 λάθη που τα ταλαιπωρούν

Προστασία μαλλιών χειμώνας: Ποια λάθη κάνεις ασυνείδητα που ταλαιπωρούν τα μαλλιά σου

Προστασία μαλλιών χειμώνας: Μπήκε πια για τα καλά ο χειμώνας και το κρύο γίνεται όλο και πιο τσουχτερό. Το σώμα μας χρειάζεται ιδιαίτερη προστασία ώστε να διατηρηθεί ζεστό, ωστόσο και τα μαλλιά μας επηρεάζονται από τις θερμοκρασίες. Άθελά σου μάλιστα μπορεί να κάνεις και κάποια από τα παρακάτω λάθη που τα ταλαιπωρούν έξτρα.

1.Καθημερινό λούσιμο. Μπορεί να πιστεύεις πως αν λούζεσαι κάθε μέρα τότε τα μαλλιά σου θα λάμπουν. Ωστόσο το υπερβολικό λούσιμο έχει αντίθετα αποτελέσματα, καθώς  με αυτό το τρόπο, τα κάνεις ξηρότερα και επηρεάζεις το τριχωτό της κεφαλής.

2. Χρησιμοποιείς καυτό νερό. Το πολύ ζεστό νερό έχει ως αποτέλεσμα την ξήρανση της επιδερμίδας, του τριχωτού της κεφαλής και των μαλλιών σου.

κοπέλα με ξανθά μαλλιά

Οπότε καλό είναι να ξεπλένεις το σαμπουάν με ζεστό, χλιαρό νερό και σίγουρα όχι με καυτό η με πολύ κρύο νερό, το οποίο κάνει τα μαλλιά να αφυδατώνονται και να χάνουν την δύναμή τους.

3. Δεν βάζεις conditioner. Με αυτό τον τρόπο δεν πετυχαίνεις την απαραίτητη ενυδάτωση. Διάλεξε τα κατάλληλα προϊόντα που σου ταιριάζουν και θα δεις πως τα μαλλιά σου θα είναι πιο ελαφριά και μαλακά.

4.Βγαίνεις έξω με υγρά μαλλιά.  Εκτός του ότι με αυτό τον τρόπο υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αρρωστήσεις, καταστρέφεται έτσι και η υγεία των μαλλιών σου, τα οποία «παγώνουν», λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, σπάνε πιο εύκολα και φυσικά φριζάρουν.

5. Δεν επιλέγεις τον σωστό σκούφο ή καπέλο. Πρέπει να βρεις το σωστό ύφασμα και ποιότητα που θα έχει το σκουφί σου, για να μην ταλαιπωρείς τα μαλλιά σου. Ακόμη, ο σκούφος λαδώνει τα μαλλιά σου, καθώς δεν αφήνει το τριχωτό της κεφαλής να αναπνεύσει. Οπότε, βρες το κατάλληλο σκουφάκι για τα μαλλιά σου και μην το φοράς συνέχεια.

κοπέλα με σκούφο
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις