Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τράπεζα θεμάτων 2020: Άνοιξε η πλατφόρμα
ΕΛΛΑΔΑ

Τράπεζα θεμάτων 2020: Άνοιξε η πλατφόρμα

Τράπεζα θεμάτων 2020: Σήμερα, μάλιστα, άνοιξε η πλατφόρμα.

Τράπεζα θεμάτων 2020: Επιστροφή ξανά στην τράπεζα θεμάτων. Το εγχείρημα αυτό δεν είναι άγνωστο καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται. Είχε ξεκινήσει πριν λίγα χρόνια όπου οι μαθητές της Α’ Λυκείου έπρεπε να δώσουν εξετάσεις για την προαγωγή τους στην επόμενη τάξη. Τα θέματα των καθηγητών θα ήταν μέσα από την τράπεζα θεμάτων. Το σύστημα αυτό προκάλεσε αντιδράσεις από μαθητές και γονείς και τελικώς λειτούργησε μόνο μια χρονιά.

Το υπουργείο Παιδείας επανέφερε αυτό το νόμο και η τράπεζα θεμάτων έρχεται ξανά στο προσκήνιο για τους μαθητές. Σήμερα, μάλιστα, άνοιξε η πλατφόρμα. Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής δημοσιοποίησε το corpus των θεμάτων τα οποία έχουν έως τώρα ενταχθεί στην Τράπεζα Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας (Τ.Θ.Δ.Δ.) για τα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα στην Α΄ τάξη Γενικού Λυκείου. Η δημοσιοποίηση των θεμάτων της Τ.Θ.Δ.Δ. για την Α΄ Λυκείου γίνεται για όλη την εκπαιδευτική αλλά και την ευρύτερη κοινότητα μέσω της ιστοσελίδας.

Κατά το σχολικό έτος 2020-2021, η Τ.Θ.Δ.Δ. θα λειτουργήσει για τις προαγωγικές εξετάσεις της Α΄ Λυκείου, έτσι ώστε έως το 2023 να ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος λειτουργίας της με την αξιοποίησή της διαδοχικά για τις προαγωγικές εξετάσεις της Β΄ Λυκείου (σχολικό έτος 2021-2022) και τις απολυτήριες εξετάσεις της Γ΄ Λυκείου (σχολικό έτος 2022-2023).

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής είπε χαρακτηριστικά πως ”σε γενικότερο επίπεδο, η Τ.Θ.Δ.Δ. αποτελεί μια δεξαμενή γνώσης, εμπειρίας, διδακτικών πρακτικών, καθώς και ανατροφοδότησης εκπαιδευτικών και μαθητών”.

μαθήτρια γράφει εξετάσεις
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις