ΦΙΦΑ – Βραβεία 2020: Υπόκλιση στον “Λέβα”

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΦΙΦΑ – Βραβεία 2020: Υπόκλιση στον “Λέβα”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Θοδωρής Χαρόπουλος

ΦΙΦΑ - Βραβεία 2020: Ο Πολωνός αρχισκόρερ έγραψε ιστορία και πήρε το βραβείο του κορυφαίου της χρονιάς χάρις στο επίτευγμα των 55 γκολ σε 47 αγώνες

18.12.2020 | 07:11

ΦΙΦΑΒραβεία 2020: Μπορεί η “Χρυσή Μπάλα” να ακυρώθηκε ελέω κορωναϊού και καραντίνας, όμως η ΦΙΦΑ δεν έκανε πίσω και διοργάνωσε τα ετήσια βραβεία της στα οποία έκλεψε την παράσταση (και το βραβείο του κορυφαίου της χρονιάς) ο killer Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, που πήρε τη σκυτάλη απο το σερί των Μέσι και Ρονάλντο που σάρωναν τα βραβεία επί σειρά ετών. Ο Πολωνός σούπερ-στράικερ με τα 55 τέρματά του και πέντε τίτλους με την Μπάγερν σε μια σαρωτική σεζόν, πήρε δικαίως το τίτλο του κορυφαίου της χρονιάς. Μάλιστα το διαδικτυακό κοινό σχεδόν ομόφωνα τον ανέδειξε κορυφαίο μπροστά από Μέσι και CR7.

Όσον αφορά τους πάγκους εκεί μίλησε η ηγετική φιγούρα του Γιούργκεν Κλόπ. Ο οποίος είχε να αντιμετωπίσει τον νικητή του γερμανικού τρεμπλ, τον Χάνσι Φλικ. Μολαταύτα, κέρδισε με το εκτόπισμα που έχει δημιουργήσει ο τεχνικός της Λίβερπουλ. Και πήρε το βραβείο από τον Αλσατό θρύλο της πρέμιερσιπ, τον άλλοτε μάνατζερ της Αρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ. Η Μπάγερν, πάντως, εκτός από τον κορυφαίο παίκτη είχε και τον κορυφαίο πορτιέρο, με τον Μάνουελ Νόιερ να κατακτά το σχετικό βραβείο.

ΦΙΦΑ – Βραβεία 2020: Οι νικητές

Η λαμπερή βραδιά διεξήχθη στα γραφεία της ΦΙΦΑ στη Ζυρίχη και μεταδόθηκε ζωντανά σε όλον τον κόσμο εξ αποστάσεως. Συμπαρουσιαστής ήταν ο αξέχαστος Ολλανδός Ρουντ Γκούλιτ. Οι νικητές των σχετικών κατηγοριών ήταν οι:

Παίκτης της Χρονιάς: Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι

Παίκτρια της Χρονιάς: Λούσι Μπρονζ

Προπονητής της Χρονιάς: Γιούργκεν Κλοπ

Γκολ της Χρονιάς: Χέουνγκ-Μιν Σον

Τερματοφύλακας της Χρονιάς: Μάνουελ Νόιερ

Η 11άδα της Χρονιάς (4-3-3): Αλισον – Αλεξάντερ-Αρνολντ, Ράμος, Φαν Ντάικ, Ντέιβις – Τιάγκο, Κίμιχ, Ντε Μπρόινε – Μέσι – Λεβαντόφσκι – Ρονάλντο.

Το γκολ του Σον, κορυφαίο του 2020 για τη ΦΙΦΑ

Δείτε ακόμη:

Liverpool Day! 2-1 την Τότεναμ οι “κόκκινοι”, 2-0 στη Λέστερ οι “μπλε”
Νίκη-ανάσα η Μπαρτσελόνα, 2-1 την Σοσιεδάδ
Μεγάλη νίκη η Ιντερ και στον πόντο από την Μίλαν και την κορυφή
Exit mobile version