Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μέτρα τα Χριστούγεννα: Δεν τίθεται ζήτημα χαλάρωσης, αλλά αυστηροποίησης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέτρα τα Χριστούγεννα: Δεν τίθεται ζήτημα χαλάρωσης, αλλά αυστηροποίησης

Μέτρα τα Χριστούγεννα: Τα στοιχεία του πρώτου 10ημέρου του click away αναμένεται να είναι στα χέρια της κυβέρνησης και των επιστημόνων την επόμενη εβδομάδα

Μέτρα τα Χριστούγεννα: Την εκτίμηση ότι η αγορά άρχισε να αγκαλιάζει το μέτρο της «παράδοσης εκτός» καταστήματος εξέφρασε πριν από λίγο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Real Fm 107,1 «καταγράφεται αύξηση 60% στις αποδείξεις σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα». Πρόσθεσε ωστόσο πως, σύμφωνα με τα στοιχεία της τροχαίας, δεν διαπιστώνεται αύξηση των μετακινήσεων λόγω της «παράδοσης εκτός». Ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε πως αν διαπιστωθεί αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου εξαιτίας του click away το συγκεκριμένο μέτρο θα επανεξεταστεί.

Τα στοιχεία του πρώτου 10ημέρου αναμένεται να είναι στα χέρια της κυβέρνησης και των επιστημόνων την επόμενη εβδομάδα. Επίσης, υπεραμύνθηκε του μέτρου λέγοντας πως δύο ήταν οι επιλογές που είχε η κυβέρνηση: ή στάση εμπορίου ή μερική λειτουργία του. Όσο για τις αιτιάσεις που προβάλουν αντιπολίτευση και επιχειρηματίες πως με το click away ευνοούνται οι μεγάλες επιχειρήσεις, απάντησε πως αυτό δεν ισχύει και έφερε ως παράδειγμα την επιστολή των «μικρών» του κλάδου των κατασκευαστών παιχνιδιών οι οποίοι υποδέχτηκαν με ικανοποίηση την «παράδοση εκτός».

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ακόμη πως στην παρούσα φάση δεν τίθεται ζήτημα περαιτέρω χαλάρωσης των μέτρων, αλλά περαιτέρω αυστηροποίησής τους. Τέλος, επισήμανε πως η κυβέρνηση στηρίζει από την αρχή της πανδημίας του μικρομεσαίους, ενώ αναφέρθηκε και στις προσπάθειες της κυβέρνησης να προσελκύσει ξένα επενδυτικά κεφάλαια.

Άδωνις Γεωργιάδης μάσκα Βουλή

Βατόπουλος: Μείωση ορίου 9 ατόμων στα τραπέζια Χριστουγέννων

Υπό επανεξέταση βρίσκεται το πλαίσιο των εορτών των Χριστουγέννων και συγκεκριμένα ο αριθμός των 9 ατόμων που θα επιτραπούν στα φετινά ιδιότυπα ρεβεγιόν, εάν χειροτερέψει η κατάσταση, όπως δήλωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ. «Το όριο των 9 ατόμων στα τραπέζια των εορτών μπορεί να αναιρεθεί αν τα πράγματα χειροτερεύσουν. Η κατάσταση είναι απρόβλεπτη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο καθηγητής μικροβιολογίας τόνισε ότι εξετάζεται η επιβολή lockdown, τύπου Μαρτίου, σε ορισμένες περιοχές της Δυτικής Αττικής (Ασπρόπυργο, Ελευσίνα, Μάνδρα) και της Βόρειας Ελλάδας (Κοζάνη), μετά την εκρηκτική αύξηση κρουσμάτων.  «Στον Ασπρόπυργο και στη Δυτική Αττική βρίσκονται μεγάλες βιομηχανίες που είναι εξαιρετικά δύσκολο να τηρηθούν τα μέτρα. Σε αυτές λοιπόν τις περιοχές υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστεί καθολικό lockdown, όπως τον Μάρτιο, ώστε να ελαττωθεί η κινητικότητα και να μην εξαπλωθεί ο ιός. Αυτό εφαρμόζεται και στη Βρετανία σε ορισμένες περιοχές», σημείωσε.

Δείτε ακόμη
Αδιανόητο: Κλείνουν από τώρα βίλες για κορονοπάρτι στη Μύκονο το Πάσχα
ΕΟΔΥ: Πού θα γίνονται δωρεάν τεστ την Πέμπτη σε Αθήνα και περιφέρεια
Υπό επανεξέταση η απόφαση για 9 άτομα στα τραπέζια των Χριστουγέννων

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις