Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Εμβολιασμός Ελλάδα covid: Τακτική ενημέρωση ανακοινώνει ο Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εμβολιασμός Ελλάδα covid: Τακτική ενημέρωση ανακοινώνει ο Μητσοτάκης

Εμβολιασμός Ελλάδα covid: Σε κρίσιμη φάση μπαίνει ξανά η χωρά με τον Νίκο Χαρδαλιά σήμερα να ανοικώνει σήμερα από τη Θεσσαλονίκη τοπικά lockdown σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και Μάνδρα.

Εμβολιασμός Ελλάδα covid: Σε κρίσιμη φάση μπαίνει ξανά η χωρά με τον Νίκο Χαρδαλιά σήμερα να ανοικώνει σήμερα από τη Θεσσαλονίκη τοπικά lockdown σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και Μάνδρα. Οι ειδικοί χτυπούν καμπανάκι για την περίοδο των γιορτών καθώς φοβούνται ότι ο κόσμος θα χαλαρώσει και θα υπάρχει νέα αύξηση των κρουσμάτων. Παράλληλα στο μέτωπο του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού υπήρξαν θετικές εξελίξεις καθώς σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανακοίνωσε στον προσωπικό της λογαρισμό στο Twitter ότι ο εμβολιασμός στην Ευρώπη θα ξεκινήσει στις 27 Δεκεμβρίου.

«Στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί σε όλη την ΕΕ», έγραψε χαρακτηριστικά η φον ντερ Λάιεν στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter. Υπενθυμίζεται ότι η πρόεδρος, είχε ζητήσει χθες ο εμβολιασμός να ξεκινήσει την ίδια μέρα σε όλες της χώρες της ΕΕ.

Τακτική ενημέρωση για το πρόγραμμα εμβολιασμού

Στο μεταξύ, ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την υλοποίηση του σχεδίου για τον εμβολιασμό θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Στη σύσκεψη, που προγραμματίζεται για τις 10:15 το πρωί, θα μετέχουν τα επιτελικά στελέχη που εμπλέκονται στο Εθνικό Σχέδιο εμβολιασμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια της σύσκεψης θα ανακοινωθεί η απόφαση να αναλάβουν να ενημερώνουν την κοινή γνώμη για το σχέδιο εμβολιασμού, κατά το πρότυπο των κ.κ. Τσιόδρα και Χαρδαλιά, η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής Μαρία Θεοδωρίδου και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους. Η κυρία Θεοδωρίδου θα έχει την ευθύνη της ενημέρωσης για τα επιστημονικά ζητήματα που αφορούν το εμβολιαστικό πρόγραμμα και ο κ. Θεμιστοκλέους θα είναι υπεύθυνος για την οργανωτική λειτουργία του Σχεδίου.

ο μητσοτάης στο μέγαρο μαξίμου

Λιγότερες δόσεις στην πρώτη φάση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μίλησε την Τετάρτη το πρωί στα “Παραπολιτικά FM” και την εκπομπή “Μπρα ντε φέρ”, και είπε ότι οι δόσεις για τον εμβολιασμό που θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο ή όπως είπε και μέσα στο Δεκέμβριο, θα είναι αισθητά μειωμένες σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό. Όπως είπε χαρακτηριστικά, θα έρθουν μόνο 300.000 δόσεις εμβολίου που σημαίνει ότι μέσα στον Ιανουάριο θα εμβολιαστούν μόλις 150.000 άτομα. Μάλιστα ο κ. Πέτσας χαρακτήρισε αυτή την εξέλιξη ως κακό νέο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσέθεσε ότι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, να τηρούμε τα μέτρα και ότι είναι βέβαιο πως οι μάσκες οι αποστάσεις και όλα τα άλλα μέτρα ασφαλείας δεν πρόκειται να μας εγκαταλείψουν για αρκετούς μήνες μέσα στο 2021.

Δείγματα κορονοϊού σε εργαστήριο
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις