Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ασπρόπυργος λοκντάουν: Συνεδριάζει η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων
ΕΛΛΑΔΑ

Ασπρόπυργος λοκντάουν: Συνεδριάζει η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων

Ασπρόπυργος λοκντάουν: Η επιτροπή θα κάνει την εισήγησή της στην κυβέρνηση η οποία θα λάβει τις αποφάσεις

Ασπρόπυργος λοκντάουν: Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων και σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται η εισήγηση lockdown τύπου Μαρτίου με κλείσιμο επιχειρήσεων και αυξημένα τεστ στον Ασπρόπυργο, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου Η επιτροπή θα κάνει την εισήγησή της στην κυβέρνηση η οποία θα λάβει τις αποφάσεις. Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα πρώτη σε κρούσματα σε όλη την Ελλάδα είναι και σήμερα 16 Δεκεμβρίου η Αττική, με την περιοχή να μετρά τις 281 από τις 1.190 νέες μολύνσεις που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Από αυτά τα 281, τα 58 βρίσκονται στον Κεντρικό τομέα Αθηνών, τα 53 στον Δυτικό τομέα Αθηνών, τα 52 στην περιφέρεια Πειραιώς, 42 στον Βόρειο τομέα Αθηνών, 36 στη Δυτική Αττική, 27 στην Ανατολική Αττική και 13 στο Νότιο τομέα Αθηνών. Σχετικά αναφέρθηκε και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την ενημέρωση για την πανδημία.

Όπως είπε περισσότερα νέα κρούσματα τις τελευταίες 7 μέρες ανά 100.000 πληθυσμού καταγράφονται στους νομούς Κιλκίς, Ξάνθης, Πιερίας, Δράμας, Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Ροδόπης, Γρεβενών, Πέλλας και Λάρισας. Ανακοίνωσε δε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για την κατάσταση που κρίνεται σοβαρή στον νομό Κοζάνης, αλλά και την Δυτική Αττική με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Έκανε έκκληση ειδικά σε πολίτες επιβαρυμένων περιοχών που δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ειδικών, να επιδείξουν υπευθυνότητα για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την διασπορά του κορονοϊού και να σκεφτούν τι μπορεί αυτό να επιφέρει στην επιδημιολογική κατάσταση της χώρας. Άφησε δε ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων σε επιβαρυμένες περιοχές. Υπενθυμίζεται πως σχετική αναφορά είχε κάνει και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το μεσημέρι της Τετάρτης 16/12, μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών.

Οπως είχε πει “έχουμε παρατηρήσει σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα ότι σε κάποιες περιφερειακές ενότητες είτε δεν πέφτουν τα κρούσματα όσο θα θέλαμε, είτε πέφτουν αργά είτε έχουμε μικρές αναζωπυρώσεις από καιρό σε καιρό. Σε τέτοιες περιοχές, στις οποίες θα αναφερθεί και συγκεκριμένα ο κ. Κικίλιας το απόγευμα, εάν επιμείνουν τα κρούσματα υψηλά και η πίεση στα νοσοκομεία συνεχίσει να είναι υψηλή, τότε δεν θα έχουμε καμία επιλογή να πάρουμε για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ακόμη πιο σκληρά μέτρα”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις