Γιατί δεν χάνω κιλά: Λάθη που καθυστερούν την απώλεια βάρους

PLUS

Γιατί δεν χάνω κιλά: Λάθη που καθυστερούν την απώλεια βάρους

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Παντελής Ζηβόντσης

Γιατί δεν χάνω κιλά: Γιατι δε χάνω γρήγορα κιλά

15.12.2020 | 19:44

Γιατί δεν χάνω κιλά: Σχεδόν όλοι θέλουμε να χάσουμε κιλά. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, περίπου το ήμισυ των υπέρβαρων και παχύσαρκων ενηλίκων αναφέρουν ότι προσπαθούν να χάσουν βάρος. Έτσι το ερώτημα που βασανίζει τους περισσότερους από εμάς είναι “Γιατί δεν χάνω κιλά;” Δεν υπάρχει κάποια απλή και καθολική απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Υπάρχουν επιπλέον και κάποια μικρά λάθη που κάνουμε.

Φτωχό ή ανύπαρκτο πρωινό

Έχεις μία θαυμάσια ευκαιρία να δώσεις ενέργεια στον οργανισμό σου, να ενεργοποιήσει το μεταβολισμό σου, και εσύ αρνείσαι πιστεύοντας ότι κάνεις καλό στη γραμμή σου. Μέγα λάθος! Μία φέτα ψωμί με λίγο βούτυρο και μαρμελάδα στα όρθια, ή ακόμα χειρότερα, ένας καφές με άδειο στομάχι μόνο ζημιά κάνουν.

Επικεντρώνεσαι μόνο στην αερόβια άσκηση

Οι cardio ή καρδιοαναπνευστικές ασκήσεις, μόνο, δεν αρκούν για να κάψεις λίπος. Σύμφωνα με τους ειδικούς οι προπονήσεις με βάρη, εκτός από τη μυϊκή ενδυνάμωση που σου προσφέρουν, κρατούν ενεργό το μεταβολισμό σου και μετά το τέλος της άσκησης, πράγμα που σημαίνει ότι συνεχίζεις να καις θερμίδες και περιττό λίπος. Αν μάλιστα, κάνεις λιγότερες επαναλήψεις χρησιμοποιείς πιο βαριά βαράκια, μπορείς να αυξήσεις περισσότερο τον αριθμό θερμίδων που καις.

Έχεις εμμονή με τη ζυγαριά

Αν μάθεις πόσο μπορεί να σε μπλοκάρει η εμμονή με τη ζυγαριά, θα αλλάξεις γνώμη και στάση απέναντί της. Το βάρος αυξομειώνεται από ώρα σε ώρα και μέρα σε μέρα, αν υπολογίσεις, κατακρατήσεις, φούσκωμα από άγχος ή έμμηνο ρύση και άλλους λόγους που ανεβάζουν τη ζυγαριά. Είναι πιο αποτελεσματικό να μετράς το σωματικό λίπος που χάνεις, γιατί αυτό σε ενδιαφέρει και είναι πιο σημαντικό από την απώλεια κιλών.

Δεν πίνεις νερό

Έρευνες αναφέρουν ότι η επαρκής κατανάλωση νερού μπορεί να βοηθήσει στην καύση θερμίδων, να αυξήσει προσωρινά την κατανάλωση ενέργειας κατά την ανάπαυση, δηλαδή τον αριθμό των θερμίδων που καις σε ήρεμη κατάσταση. Επίσης, ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος, συμβάλλει στην αποβολή των παραπροϊόντων του μεταβολισμού και θεωρείται σημαντικός παράγοντας στην απώλεια βάρους.

Exit mobile version