Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μέτρα για τις γιορτές 2020 ΦΕΚ: Δημοσιεύθηκε η απόφαση για ρεβεγιόν και εκκλησιασμό
ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟ

Μέτρα για τις γιορτές 2020 ΦΕΚ: Δημοσιεύθηκε η απόφαση για ρεβεγιόν και εκκλησιασμό

Μέτρα για τις γιορτές 2020 ΦΕΚ: Συμφώνα με ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε στην κυβέρνηση για ρεβεγιόν και ειδικά τις ημέρες 24-25/12/2020 και 1.1.2021 επιτρέπονται συναθροίσεις με ανώτατο όριο έως 9 ατόμων που προέρχονται από 2 οικογένειες.

Μέτρα για τις γιορτές 2020 ΦΕΚ: Δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα μετρά κατά την περίδο των εορτών. Στο ΦΕΚ επίσης βρίσκονται οι προβλέψεις για το θέμα του εκκλησιασμού. Συμφώνα με ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε στην κυβέρνηση για ρεβεγιόν και ειδικά τις ημέρες 24-25/12/2020 και 1.1.2021 επιτρέπονται συναθροίσεις με ανώτατο όριο έως 9 ατόμων που προέρχονται από 2 οικογένειες.

Για τις εκκλησίες προβλέπεται η τέλεση λειτουργιών 25/12/2020, 1/1/2021 και 6/1/2021 με παρουσία πιστών. Ένα πιστός ανά 15τμ με μέγιστο αιθμό 25 πιστών για τους ιερούς ναούς και μέγιστο αριθμό 50 ατόμων για μητροπολιτικούς ναούς. Για τα Θεοφάνεια απαγορεύεται η τέλεση υδάτων σε υπαίθριους  χώρους. Επιτρέπονται μόνο έντος των ιερών ναών.

ΦΕΚ για το πώς θα κάνουμε Χριστούγεννα

Πώς θα περάσουμε τα Χριστούγεννα

Παράλληλα, παρά τη μικρή αποκλιμάκωση των νέων κρουσμάτων που παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα στη χώρα μας, τα Χριστούγεννα φέτος θα είναι εντελώς διαφορετικά και οι καρέκλες στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι… άδειες. Η επιδημιολογική εικόνα αφήνει μία χαραμάδα αισιοδοξίας, ωστόσο οι λοιμωξιολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου φοβούμενοι πως οι κουρασμένοι πολίτες θα χαλαρώσουν επικίνδυνα κατά την περίοδο των εορτών.

Την ελαφριά υποχώρηση στο Σύστημα Υγείας τόνισε κατά τη χθεσινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας και ο Επίκουρος καθηγητής Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γκίκας Μαγιορκίνης. Υπογράμμισε δε, ότι τα σημάδια βελτίωσης δεν έχουν ανακουφίσει σημαντικά το φορτίο νοσηρότητας με την κατάσταση να χαρακτηρίζεται ακόμα εξαιρετικά κρίσιμη και το ΕΣΥ να απευθύνει εκκλήσεις για πίστη τήρηση των μέτρων. Στην σημασία της προσοχής των πολιτών έδωσε ιδιαίτερη έμφαση και η καθηγήτρια Παιδιατρικής – Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Το Σύνταγμα στολισμένο

Κοινωνική Φούσκα

«Ακόμα και μία διασπορά σε ένα σπίτι να μειώσουμε, αυτό θα σημαίνει ότι θα έχουμε λιγότερες οικογένειες με κρούσματα μέσα στις επόμενες εβδομάδες» δήλωσε, και επανέλαβε τη μεταδοτικότητα του ιού, ειδικά σε σπίτια με ελλιπή αερισμό. «Πρέπει να εφαρμόζουμε όλα τα διαθέσιμα μέσα ατομικής προστασίας για να πετύχουμε τον σκοπό μας, που δεν είναι άλλος από το να παραμείνουμε ασφαλείς». Από την πλευρά του, ο Γκίκας Μαγιορκίνης τόνισε πως πρέπει «να διατηρήσουμε έναν μικρό αριθμό ατόμων στις συναντήσεις. Όσο μικρότερος, τόσο καλύτερα. Να συναντηθούμε με τα ίδια άτομα σε όλες τις γιορτές, ώστε να δημιουργήσουμε αυτό που λέμε ”κοινωνική φούσκα”».

«Εάν συναντήσουμε τις ίδιες ομάδες και τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, θα έχουμε πετύχει ένα πολύ σημαντικό σημείο για να μειώσουμε την επιδημία. Αν έχουμε συμπτώματα θα πρέπει φυσικά να απέχουμε. Καλό θα είναι να φοράμε μάσκα. Είναι κατανοητό πως δεν γίνεται να φοράμε πάντα, αλλά πρέπει να προστατεύσουμε τους πιο ευπαθείς. Αν επισκεφθούμε γιαγιάδες, παππούδες, αρρώστους ή άλλους ανθρώπους που είναι στις ευπαθείς ομάδες πρέπει να φοράμε σίγουρα μάσκα… Nα μη μοιραζόμαστε το ίδιο φαγητό, ποτήρια” ανέφερε μεταξύ άλλων», σημείωσε επίσης ο επίκουρος καθηγητής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις