Αθήνα

°C

Παρασκευή

23

Απριλίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κικίλιας για εμβόλιο – Ελλάδα: «Θα κερδίσουμε όλοι μαζί αυτόν τον πόλεμο»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας για εμβόλιο – Ελλάδα: «Θα κερδίσουμε όλοι μαζί αυτόν τον πόλεμο»

Κικίλιας για εμβόλιο - Ελλάδα: Απευθυνόμενος προς όλα τα κόμματα, τα κάλεσε να συμμετέχουν στην προσπάθεια της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού, που θα είναι «η απαρχή για τη μερική επιστροφή στην κανονικότητα, και αφορά όλους, και υπερβαίνει τα κόμματα».

Κικίλιας για εμβόλιο – Ελλάδα: Ήδη Βρετανία και ΗΠΑ ξεκίνησαν τους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού. Στην Ελλάδα και στην Ευρώπη αναμένεται η έγκριση του εμβολίου από τον ΕΟΦ για να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί. Το υπουργείο Υγείας έχει ανακοινώσει εδώ και μέρες πώς θα γίνει ο εμβολιασμός ενώ μέρα με τη μέρα προστίθενται μικρές λεπτομέρειες στο σχέδιο. Σήμερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού στη Βουλή τόνισε ότι «θα κερδίσουμε όλοι μαζί αυτόν τον πόλεμο γιατί δεν γίνεται να χάσουμε».

Απευθυνόμενος προς όλα τα κόμματα, τα κάλεσε να συμμετέχουν στην προσπάθεια της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού, που θα είναι «η απαρχή για τη μερική επιστροφή στην κανονικότητα, και αφορά όλους, και υπερβαίνει τα κόμματα». Τους κάλεσε μάλιστα να έχουν ένα μετριοπαθή και συναινετικό λόγο. «Ίσως έτσι να καταλάβουν οι συμπολίτες μας την αξία να εμβολιάζεται κανείς, πως ιστορικά, ανά τους αιώνες, ο εμβολιασμός βοήθησε να εξαλειφθούν σημαντικοί κίνδυνοι για τον άνθρωπο, και να μπορέσουμε με αυτόν τον τρόπο να ενημερώσουμε όλους τους συμπολίτες μας. Ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός, από το Σύνταγμά μας, είναι όμως αδήριτη η ανάγκη να πείσουμε τους πάντες για τον ευεργετικό τρόπο με τον οποίο θα μπορέσει να οδηγήσει σε μια μερική επιστροφή στην κανονικότητα, και σε κάποιους μήνες να ξαναπάρουμε τη ζωή μας πίσω», είπε ο Βασίλης Κικίλιας.

Υγειονομική άσκηση του εμβολιασμού

Μάλιστα ο υπουργός αναφέρθηκε και στην πρωτοφανή υγειονομική άσκηση του εμβολιασμού και την προετοιμασία του μηχανισμού για αυτό το πολυσύνθετο, δύσκολο και απαιτητικό έργο. «Ο εμβολιασμός για τον Covid-19 θα είναι μια πρωτοφανής υγειονομική άσκηση, με πρωτόγνωρες δυσκολίες στην εφαρμογή της. Όπως ήδη βλέπουμε από τις χώρες που έχει ξεκινήσει η διαδικασία, είναι ένα πολυσύνθετο, δύσκολο και πολύ απαιτητικό έργο που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Απαιτεί εξαιρετικά λεπτομερή σχεδιασμό, εκατοντάδες επιμέρους παραμέτρους που πρέπει να προβλεφθούν, μεγάλη ακρίβεια στην επιχειρησιακή του εκτέλεση. Πάνω απ όλα όμως, τη στήριξη και τη συστράτευση όλων των θεσμικών παραγόντων, που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο έχουν εμπλοκή», είπε ο υπουργός Υγείας.

«Δεκάδες στελέχη και συνεργάτες εργάζονται πυρετωδώς, σχεδιάζοντας βήμα προς βήμα την τεράστια αυτή επιχείρηση. Ως υπουργός Υγείας δεσμεύομαι και διαβεβαιώνω το Σώμα αλλά και τους Έλληνες πολίτες ότι θα έχουν πλήρη ενημέρωση με διαφάνεια και αμεσότητα. Ότι όλο το επιχειρησιακό σχέδιο διέπεται από τις αρχές της αποτελεσματικής αλλά απόλυτα διαυγούς διαδικασίας. Ότι σε όλα τα στάδια της εθνικής αυτής προσπάθειας, για τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν ακόμη και μεμονωμένα, θα υπάρχει άμεση ενημέρωση και άμεση αντιμετώπιση. Ότι σε μια κοινή προσπάθεια, με εθνικό πρόσημο μπροστά, στο τέλος θα πάρουμε τη ζωή μας πίσω», είπε ο υπουργός.

Ο Βασίλης Κικίλιας στη Βουλή
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις