Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να κόψω το τσιγάρο: Οι πρώτες μέρες
PLUS

Πώς να κόψω το τσιγάρο: Οι πρώτες μέρες

Πώς να κόψω το τσιγάρο: Οι πρώτες μέρες αφού κόψουμε το κάπνισμα είναι οι πιο δύσκολες.

Πώς να κόψω το τσιγάρο: Οι πρώτες μέρες αφού κόψουμε το κάπνισμα είναι οι πιο δύσκολες. Το σώμα μας έχει ανάγκη τη νικοτίνη και είναι πολύ εύκολο να κυλήσουμε ξανά στη συνήθεια. Πώς θα καταφέρουμε, λοιπόν, να απαλλαγούμε εεντελώς τον εθισμό του τσιγάρου;

Το πρώτο (και μεγαλύτερο) πρόβλημα που αντιμετωπίζει όποιος κόβει το κάπνισμα είναι η ακατανίκητη επιθυμία να καπνίσει ξανά. Προσπαθήστε να κρατήσετε τα χέρια και το μυαλό σας απασχολημένα όσο περισσότερο μπορείτε, ώστε να μην έχετε κενά χρόνου, τα οποία γεμίζατε συνήθως με ένα τσιγάρο.

Απασχολήστε το στόμα σας

Το να έχουμε ένα τσιγάρο στο στόμα όλες τις ώρες είναι μια συνήθεια που δύσκολα ξεπερνιέται. Οι τσίχλες, το τσάι ή ο χυμός με καλαμάκι, όλα αυτά μπορούν να μας βοηθήσουν με τη μετάβαση. Αρκεί να προσέχουμε να μην ξεκινήσουμε τα ανθυγιεινά σνακ, καθώς είναι πολύ συνηθισμένο να “ανταλλάσσουμε” έναν εθισμό με κάποιον άλλο – όπως τα παχυντικά σνακ.

Γυναίκα ανάβει τσιγάρο

Καλύτερη αναπνοή

Μέσα σε 48 ώρες χωρίς τσιγάρο, όλα τα ίχνη νικοτίνης έχουν φύγει από τον οργανισμό. Αυτό σημαίνει πως το στόμα μας θα έχει καλύτερη γεύση και η αναπνοή μας θα μυρίζει πιο όμορφα. Επιπλέον, το να βουρτσίζουμε τακτικά τα δόντια μας μπορεί να μας βοηθήσει να καταπολεμήσουμε την ανάγκη για τσιγάρο.

Γυμναζόμαστε

Η γυμναστική είναι πολύ καλό κίνητρο για να παραμείνουμε καθαροί από νικοτίνη. Οι καπνιστές έχουν λιγότερη αντοχή και χρειάζονται περισσότερη ώρα για να επανέλθουν μετά την άσκηση. Επιπλέον, η γυμναστική απελευθερώνει φυσικά χημικά που ελαττώνουν το στρες που προκαλεί η στέρηση.

Μην το παρακάνετε με τον καφέ

Πολλοί χρειαζόμαστε μια κούπα καφέ για να ξεκινήσουμε την ημέρα μας. Η υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης, όμως, οδηγεί σε στρες και ένταση, που θα μας κάνει να θέλουμε να χαλαρώσουμε με ένα τσιγάρο ακόμα περισσότερο.

Γυναίκα ξαπλωμένη κάνει τσιγάρο
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις