Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Μέτρα στήριξης Σταϊκούρας: «Η κυβέρνηση στηρίζει τους εργαζόμενους»
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέτρα στήριξης Σταϊκούρας: «Η κυβέρνηση στηρίζει τους εργαζόμενους»

Μέτρα στήριξης Σταϊκούρας: «Τα μέτρα στήριξης της πραγματικής οικονομίας ήταν περίπου 24 δισ. ευρώ», ενώ όπως αποκάλυψε ο υπουργός «του χρόνου θα είναι άλλα 7,5 δισ. ευρώ».

Μέτρα στήριξης Σταϊκούρας: Για τις οικονομικές συνθήκες στη χώρας την χρονιά της πανδημίας μίλησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Ο υπουργός παραδέχτηκε πως η ελληνική οικονομία υπέστη πλήγμα, κυρίως από τη μείωση του τζίρου στον τουρισμό, ενώ σχολίασε πως η ύφεση το τελευταίο 9μηνο ήταν χειρότερη συγκριτικά με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο τόνισε πως υπήρξαν και δείκτες, όπως για παράδειγμα η ιδιωτική κατανάλωση, που αυξήθηκε κατά 15%, που επέτρεψαν να φανεί μία αχτίδα αισιοδοξίας.  «Τα μέτρα στήριξης έπιασαν τόπο», τόνισε στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6 ο κ. Σταϊκούρας, ο οποίος απάντησε εμμέσως στην κριτική της αντιπολίτευσης για την έκθεση του ΟΟΣΑ, λέγοντας πως: «Αν υιοθετήσουμε πλήρως την έκθεση τότε θα πρέπει να αποδεχθούμε και την εκτίμηση ότι το ’22 η ανάπτυξη της Ελλάδας θα είναι η μεγαλύτερη παγκοσμίως με 7%».

«Τα μέτρα στήριξης της πραγματικής οικονομίας ήταν περίπου 24 δισ. ευρώ», ενώ όπως αποκάλυψε ο υπουργός «του χρόνου θα είναι άλλα 7,5 δισ. ευρώ». «Συνολικά 31 δισ. ευρώ, δηλαδή όσα χρήματα θα εισέλθουν στη χώρα τα επόμενα έτη από το Ταμείο Ανάκαμψης», είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Σταϊκούρας αναφερόμενος και πάλι στο Ταμείο Ανάκαμψης, είπε ότι οι εισροές από εκεί θα ξεκινήσουν τους πρώτους έξι μήνες του 2021. Σύμφωνα με μελέτη του υπουργείου, η εκτίμηση είναι ότι η Ελλάδα, θα λάβει το υψηλότερο ποσό προκαταβολής που θα υπερβαίνει το 1% του ΑΕΠ, «προσδοκώμενο είναι να πάρουμε 5,5 δις ευρώ».

«Η κυβέρνηση θα είναι κοντά στην κοινωνία»

Παράλληλα, όπως είπε ο υπουργός, υπάρχει ένα σχέδιο χρηματοδότησης συνδυαστικό όπου στηρίζεται και η κοινωνία και η βιώσιμη ανάπτυξη. Ήδη έχουν αναδείξει επενδύσεις σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως για παράδειγμα την απολιγνητοποίηση της χώρας μας.

Μιλώντας για την πανδημία και τα μέτρα στήριξης, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η κυβέρνηση στηρίζει τους εργαζόμενους με βάση τα οικονομικά δεδομένα του κράτους. «Για όσο χρειαστεί και το ’21 η ελληνική κυβέρνηση θα είναι κοντά στην κοινωνία», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός. Υπογράμμισε επίσης, πως από τα χρήματα θα στηριχθεί τόσο το Σύστημα Υγείας όσο και η ρευστότητα στην οικονομία.

γυναίκα περπατά μπροστά από χριστουγεννιάτικη βιτρίνα στη Θεσσαλονίκη
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις