Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Βρετανία νέο lockdown: Σε κατάσταση συναγερμού
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία νέο lockdown: Σε κατάσταση συναγερμού

Βρετανία νέο lockdown: Υπενθυμίζεται ότι το Δεκέμβριο η κυβέρνηση είχε ορίσει τρία επίπεδα με στόχο τον καλύτερο έλεγχο της διασποράς του ιού.

Βρετανία νέο lockdown: Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, ανακοίνωσε την άρση του lockdown. Η Μεγάλη Βρετανία είναι από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από τον κορονοϊό μετρώντας πολλά κρούσματα και θανάτους. Όταν όμως, σταμάτησε η καραντίνα, ο κόσμος ξεχύθηκε στους δρόμους δημιουργώντας απίστευτες εικόνες συνωστισμού. Οι πιο κλασικές ήταν αυτές έξω από τα Harrods. Μετά από αυτές τις εικόνες οι αρχές της Βρετανίας βρίσκονται σε συναγερμό. Το Λονδίνο είναι πιθανό να τεθεί στην υψηλότερη βαθμίδα του συστήματος τριών επιπέδων που ισχύει στην Αγγλία για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, μετά τη ραγδαία άνοδο των μολύνσεων, μετέδωσε σήμερα το BBC.

Υπενθυμίζεται ότι το Δεκέμβριο η κυβέρνηση είχε ορίσει τρία επίπεδα με στόχο τον καλύτερο έλεγχο της διασποράς του ιού. Η βρετανική πρωτεύουσα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη δεύτερη βαθμίδα των περιορισμών, με τη νέα εξέταση των μέτρων να είναι προγραμματισμένη για τις 16 Δεκεμβρίου. Η διαφορά μεταξύ δεύτερης και τρίτης βαθμίδας είναι ότι στη δεύτερη μπορούν να μείνουν ανοικτά υπό περιορισμούς τα μπαρ και τα εστιατόρια, όμως στην τρίτη βαθμίδα υποχρεούνται να κλείσουν και λειτουργούν μόνο για παράδοση πακέτων κατ’ οίκον.

Επίσης προβλέπονται περιορισμοί στις κοινωνικές επαφές. Την προηγούμενη εβδομάδα η βρετανική κυβέρνηση εξέφρασε ανησυχία για την εξάπλωση του κορωνοϊού στα σχολεία του Λονδίνου και ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα μαζικών τεστ.

Η oxford street με κόσμο
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις