Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Λαθραία τσιγάρα: Κρυμμένα σε νομιμοφανές εμπόρευμα υφασμάτων
ΕΛΛΑΔΑ

Λαθραία τσιγάρα: Κρυμμένα σε νομιμοφανές εμπόρευμα υφασμάτων

Λαθραία τσιγάρα: Ο Kal, ο εκπαιδευμένος σκύλος του Γ΄ τελωνείου Πειραιά, ανακάλυψε τεράστια ποσότητα λαθραίων τσιγάρων μέσα σε κοντέινερ.

Λαθραία τσιγάρα: Ο Kal, o σκύλος- ανιχνευτής, που… υπηρετεί στο Γ΄ Τελωνείο Πειραιά, οσμίστηκε μέσα σε ένα κοντέϊνερ, που έφθασε στο λιμάνι από τη Μέση Ανατολή, ένα ολόκληρο κύκλωμα λαθρεμπόρων τσιγάρων! Με τα συγκεκριμένα γαυγίσματά του και κινήσεις του κεφαλιού του, έδωσε στον συνοδό του και στα άλλα στελέχη του Τελωνείου, να καταλάβουν και να πειστούν ότι μέσα στο τεράστιο σιδερένιο κοντέινερ, δεν περιέχοντο μόνο τόπια με υφάσματα όπως αναγραφόταν, αλλά χιλιάδες πακέτα λαθραίων τσιγάρων! Όταν το άνοιξαν οι τελωνειακοί διαπίστωσαν ότι ο Kal, είχε με τον καλύτερο τρόπο επιβεβαιώσει τις πληροφορίες τους για το πραγματικό προϊόν που είχε αποστείλει το διεθνές καρτέλ που εδρεύει στη Μέση Ανατολή και ως τελικό προορισμό είχε χώρα της Ευρώπης.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Έτσι, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε), μια σημαντική υπόθεση λαθρεμπορίου τσιγάρων έφεραν στο φως οι ελεγκτές του Γ’ Τελωνείου Πειραιά. Μετά από πληροφορίες, που έλαβαν, αναφέρεται ακόμη, εντόπισαν συγκεκριμένο κοντέινερ, το οποίο είχε δηλωθεί ότι μεταφέρει υφάσματα.Χρησιμοποιώντας το σύστημα X-RAYκαι τον ειδικό σκύλο ανιχνευτή καπνικών προϊόντων, με το όνομα Kal, διαπίστωσαν ότι το εμπορευματοκιβώτιο περιείχε 10,5 εκατομμύρια τσιγάρα.

Λαθραία τσιγάρα: Από χώρα της Μέσης Ανατολής

Είχε φορτωθεί από χώρα της Μέσης Ανατολής και είχε προορισμό λιμάνι της Ευρώπης. Κατόπιν ενδελεχούς έρευνας των παραστατικών, οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι το φορτίο ανήκει σε οργανωμένο εγκληματικό δίκτυο, που διακινεί λαθραία τσιγάρα σε ευρωπαϊκές χώρες. Για το σκοπό αυτό, οι εμπλεκόμενοι στην έρευνα έχουν διευρυνθεί, καθώς υπάρχει διαρκής επικοινωνία και συνεργασία με άλλες ευρωπαϊκές διωκτικές αρχές. Οι αναλογούντες φόροι και δασμοί των λαθραίων τσιγάρων φτάνουν τα 2,238 εκατομμυρίων.

Οι σκύλοι ανιχνευτές

Στο σύνολό τους οι σκύλοι- ανιχνευτές των Τελωνείων της χώρας είναι βελγικά και γερμανικά ποιμενικά. Τα συμπαθέστατα  τετράποδα έχουν εκπαιδευτεί να εντοπίζουν  τσιγάρα και προϊόντα καπνού, στις τάξεις των τελωνειακών Αρχών της χώρας. Μαζί με τα «αφεντικά» τους, που είναι τελωνειακοί υπάλληλοι,  μπαίνουν  στη μάχη για την πάταξη του λαθρεμπορίου καπνού και τσιγάρων, δραστηριότητα που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε έξαρση και στερεί τόσο από το ελληνικό Δημόσιο όσο κι από τα άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σημαντικά έσοδα από τους διαφεύγοντες φόρους. Και όχι μόνο.

Τα τσιγάρα αυτά δεν υπόκεινται ουσιαστικά σε κανέναν έλεγχο με αποτέλεσμα να αποδεικνύονται  και πολλαπλάσια επικίνδυνα από τα νόμιμα στην υγεία των καπνιστών, που ούτως η άλλως επιβαρύνεται. Τα «αποκτήματα»  των Τελωνείων, για την ανίχνευση και των ναρκωτικών και των τσιγάρων και άλλων απαγορευμένων υλών, προέρχονται από εγχώριους εκτροφείς-προμηθευτές, ενώ για την απόκτηση και εκπαίδευσή τους στην ανίχνευση τσιγάρων επετεύχθη συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF).

 

 

Έχουν συμπεριφορά εξερευνητή, θεωρούνται άφοβα και έχουν ιδιαίτερα αυξημένη αντίληψη. Από τη στιγμή που «μπαίνουν» στο Σώμα, έχουν μπροστά τους σχεδόν μία 10ετία προσφοράς, διάστημα κατά το οποίο απολαμβάνουν τη φροντίδα και συντροφιά των «αφεντικών» τους-τελωνειακών υπαλλήλων, στα σπίτια των οποίων μένουν ακόμη και μετά τη «συνταξιοδότησή» τους- ανταποδίδοντας με ισόβια πίστη και αφοσίωση την αγάπη  και τη φροντίδα που εισπράττουν από αυτούς.

Δείτε ακόμη

Στοιχεία σοκ για την υπόθεση κατασκοπείας: Η στρατολόγηση και η τυφλή πίστη στην Τουρκία
Η σπαρακτική ανάρτηση παθολόγου: “Σώσε με γιατρέ, έχω παιδιά να μεγαλώσω”
Οριστικό: Καμία επέκταση στις ώρες μετακίνησης για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις