Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / EE – Βρετανία Brexit: Συμφωνία για «ύστατη» προσπάθεια
ΚΟΣΜΟΣ

EE – Βρετανία Brexit: Συμφωνία για «ύστατη» προσπάθεια

EE - Βρετανία Brexit: «Ύστατη προσπάθεια» για επίτευξη συμφωνίας ανακοίνωσαν Τζόνσον - Φον ντερ Λάιερν

EE – Βρετανία Brexit: Πολύ χρήσιμη αποδείχθηκε η σημερινή συνομιλία του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον με την επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, με τους δύο να ανακοινώνουν πως συμφώνησαν να γίνει μία «τελευταία προσπάθεια» και να συνεχιστούν οι συνομιλίες, με στόχο την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας Βρετανίας και ΕΕ στην μετά-Brexit εποχή.

«Οι διαπραγματευτικές μας ομάδες εργάζονται νυχθημερόν τις τελευταίες ημέρες. Και παρά την εξάντληση έπειτα από σχεδόν ένα χρόνο διαπραγματεύσεων, παρά το γεγονός ότι ξεπεράστηκαν ξανά και ξανά οι προθεσμίες, θεωρούμε ότι σε αυτή τη φάση είναι υπεύθυνο να κάνουμε μια ύστατη προσπάθεια», ανέφεραν σε κοινή τους ανακοίνωση η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον. «Ως εκ τούτου εξουσιοδοτήσαμε τους διαπραγματευτές μας να συνεχίσουν τις συνομιλίες και να δούμε αν μπορούμε έστω και την τελευταία στιγμή να καταλήξουμε σε συμφωνία».

Ο Μισέλ χαιρετίζει την απόφαση να συνεχιστούν οι συνομιλίες

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ χαιρέτισε σήμερα την απόφαση της Βρετανίας και της ΕΕ να συνεχίσουν τις συνομιλίες για την επίτευξη μιας εμπορικής συμφωνίας για την μετά-Brexit εποχή.

Ο Μισέλ, ο οποίος προεδρεύει των Συνόδων Κορυφής της ΕΕ, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter: “Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καταστεί εφικτή μια συμφωνία. Πρέπει να στηρίξουμε μια καλή συμφωνία”.

Ο Σαρλ Μισέλ στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις