Αθήνα

°C

Πέμπτη

23

Σεπτεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μωρό με κορονοϊό: Αγοράκι γεννήθηκε θετικό στον ιό
ΕΛΛΑΔΑ

Μωρό με κορονοϊό: Αγοράκι γεννήθηκε θετικό στον ιό

Μωρό με κορονοϊό: Δεν έχει καταγραφεί αντίστοιχο περιστατικό παγκοσμίως.

Μωρό με κορονοϊό: Ένα απίστυετο περιστατικό συνέβη χθες στο ”Αττικόν” όπου ένα αγοράκι γεννήθηκε θετικό στον κορονοϊό ένω η μητέρα του ξεπερνούσε τον ιό. Φυσικά είναι η πρώτη φορά παγκοσμίως που γίνεται κάτι τέτοιο, αφού δεν έχει καταγραφεί κάτι αντίστοιχο. Το μωρό γεννήθηκε στην Γ’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), στον ΠΓΝ «Αττικόν».

Η κύηση ήταν 37 εβδομάδων με ιστορικό σακχαρώδη διαβήτη της κύησης. Η μητέρα εμφάνισε προ 8ημέρου δεκατική πυρετική κίνηση και βήχα. Τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της υποβλήθηκαν σε μοριακό έλεγχο με RT-PCR, ο οποίος βγήκε θετικός και για τους δύο. Χθες η μητέρα έφθασε στο ”Αττικόν” με φαινόμενα τοκετού και ο μοριακός έλεγχος ήταν ασθενώς θετικός, γεγονός που υποδηλώνει ότι η λοίμωξη Covid-19 είναι σε αποδρομή.

Το αγοράκι μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης Νεογνών για παρακολούθηση

Το αγοράκι, βάρους γέννησης 3.410 γραμμαρίων, μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης Νεογνών για παρακολούθηση. Ο τοκετός έγινε με καισαρική τομή, γεγονός που απομακρύνει την πιθανότητα κάθετης μετάδοσης κατά την διάρκεια του τοκετού. Μέχρι σήμερα, όλα τα νεογνά που γεννήθηκαν στο Αττικό Νοσοκομείο από μητέρες με λοίμωξη Covid-19 ήταν αρνητικά σε επανειλημμένους μοριακούς ελέγχους που έγιναν.

Μέχρι σήμερα, όλα τα νεογνά που γεννήθηκαν στο Αττικό Νοσοκομείο από μητέρες με λοίμωξη Covid-19 ήταν αρνητικά σε επανειλημμένους μοριακούς ελέγχους που έγιναν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις