Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εμβολιασμός Ελλάδα: Η γκάφα που δεν πήρε χαμπάρι κανείς
ΕΛΛΑΔΑ

Εμβολιασμός Ελλάδα: Η γκάφα που δεν πήρε χαμπάρι κανείς

Εμβολιασμός Ελλάδα: Τροπολογία με την οποία το υπουργείο Υγείας ξεκινά Εθνική εκστρατεία εμβολιασμού... μέχρι;

Εμβολιασμός Ελλάδα: Στην καθημερινή μάχη των δημοσιογράφων να καλύψουν κάθε εξέλιξη που αφορά στην πανδημία του κορονοϊού και μάλιστα με ταχύτητα… φωτός, τα μικρά λαθάκια αλλά και τα μεγαλύτερα, είναι χωρίς αμφισβήτηση αναπόφευκτα. Από τους παρατηρητικούς όμως του διαδικτύου δεν ξεφεύγει ποτέ κανένας, σε βαθμό μάλιστα που τα “λαθάκια” γίνονται viral και σχολιάζονται εκτενώς, με πολλούς να σχολιάζουν πικρόχολα. Τις τελευταίες ώρες, είδαμε μια διπλή γκάφα από την ΕΡΤ και το ΑΠΕ (το οποίο αναφέρει ως πηγή της το δημοσίευμα) έγινε στο ρεπορτάζ που αφορούσε το χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών για τον Covid-19.

Για την ακρίβεια, αναγράφηκε ότι οι εμβολιασμοί θα τελειώσουν μία… ανύπαρκτη ημερομηνία! Πιο συγκεκριμένα άρθρο του ert.gr με πηγή από το Αθηναϊκό πρακτορείο, τόσο στον τίτλο του, όσο και μέσα στο κείμενο, αλλά και στα social media όπου κοινοποιήθηκε γράφει ότι οι εμβολιασμοί θα τελειώσουν… 31 Ιουνίου.

Φυσικά ο Ιούνιος έχει μόνο 30 ημέρες! Λίγες ώρες αργότερα το πρόβλημα διορθώθηκε, όμως δεκάδες ιστότοποι που αναδημοσίευσαν την είδηση δεν το πήραν χαμπάρι.

«Τροπολογία με την οποία το υπουργείο Υγείας ξεκινά Εθνική εκστρατεία εμβολιασμού κατά του κορονοϊού μέχρι την 31η Ιουνίου 2021 κατέθεσε ο αρμόδιος υπουργός Βασίλης Κικίλιας. Υπέρ της τροπολογίας τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, παρών από ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 καταψηφίζει η Ελληνική Λύση», αναφέρεται χαρακτηριστικά!

Τα γραμματάκια που έχασαν τον δρόμο

Είναι συχνές οι γκάφες που γίνονται στις λεζάντες που φαίνονται κάτω από την εικόνα των εκπροσώπων της πολιτείας, που πάλι δεν ξεφεύγουν από τους τηλεθεατές. Πριν μήνες, κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων για την αυστηρή επιτήρηση της αστυνομίας στους δημόσιους χώρους, η ΕΡΤ θέλησε να γράψει σε λεζάντα τη λέξη «ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ» όμως δεν τα κατάφερνε, όσες προσπάθειες και να κατέβαλλε με το αποτέλεσμα να είναι τουλάχιστον αστείο.

Τουλάχιστον σε τρεις προσπάθειες του δημόσιου καναλιού η λέξη γράφτηκε λάθος με τα γιώτα και τα ήτα να μπαίνουν κάθε φορά και σε πιο λάθος θέση.

Το… ταβάνι

Μία ακόμα γκάφα είδαμε στην κοινή συνέντευξη Μητσοτάκη, Αναστασιάδη, Σισί, την ώρα που μιλούσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός. Συγκεκριμένα, ο κάμεραμαν της ΕΡΤ αντιμετώπισε «τεχνικό» πρόβλημα, αφού η κάμερα έπεσε και έδειχνε το ταβάνι την ώρα που μιλούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην κοινή συνέντευξη με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αλ Σίσι…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις