Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Click away καταστήματα: Τι θα γίνει με όσα δεν έχουν e-shop
ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΣΤΑΜΠΟΥΛΙΔΗ

Click away καταστήματα: Τι θα γίνει με όσα δεν έχουν e-shop

Click away καταστήματα: Μια νέα πραγματικότητα ξεκινά για τις αγορές μας - Ανοιχτά και τα σούπερ μάρκετ

Click away καταστήματα: Μια νέα πραγματικότητα ξεκινά για τις αγορές μας. Τέτοιες μέρες πλημμύριζε τους μεγάλους εμπορικούς δρόμους για να κάνεις τις χριστουγεννιάτικες αγορές, να πάρει δώρα ή απλώς να κάνει τη βόλτα του. Φέτος η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική. Το λιανεμπόριο μετά απο εισήγηση των ειδικών δεν θα ανοίξει ενώ οι αγορές θα γίνονται μόνο μέσω click away. Το πρόβλημα που προέκυψε ως προς αυτό το θέμα είναι ότι πολλά καταστήματα δεν έχουν e-shop οπότε οι πελάτες τους δεν θα μπορούσαν να κάνουν αγορές από αυτά τα μαγαζιά. Σήμερα η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή προέβη σε ανακοινώσεις επί του ζητήματος.

Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε από τον πως δωρεάν θα είναι τα μηνύματα για τα καταστήματα που δεν έχουν e-shop, μέσω της πλατφόρμας e-katanalotis. Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης σε συνέντευξή του σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Open, εξηγώντας τη λειτουργία της παραγγελίας μέσω click away. Τόνισε ότι όσες επιχειρήσεις δεν έχουν ηλεκτρονικό κατάστημα θα μπορούν να χρησιμοποιούν την ψηφιακή πλατφόρμα e-katanalotis του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για να ενημερώνουν τους καταναλωτές για τις παραγγελίες μέσω click away.

Ταυτοποίηση της παραγγελίας

Σχετικά με τα sms για τους καταστηματάρχες που δεν έχουν e-shop η πλατφόρμα του υπουργείου θα λειτουργεί ως ενδιάμεσος για την επικοινωνία μεταξύ καταναλωτή και εμπόρου. Δηλαδή, ο καταναλωτής θα στένλει ένα μήνυμα με τον αριθμό παραγγελίας και αντίστοιχα ο έμπορος θα στέλνει και αυτός ένα μήνυμα με τον αριθμό παραγγελίας. Θα ταυτοποιείται ο αριθμός παραγγελίας και μέσω της πλατφόρμας θα πηγαίνει στον καταναλωτή το sms για να μετακινηθεί και να παραλάβει το εμπόρευμα που έχει παραγγείλει. Οπότε, το sms που θα έπρεπε να στείλει η επιχείρηση στον πελάτη θα είναι δωρεάν, μέσω της πλατφόρμας e-katanalotis. Όσον αφορά στις μετακινήσεις τόνισε ότι για να παραλάβουμε την παραγγελία μας θα μπορούμε να κινούμαστε εντός της ίδιας περιφέρειας.

Ο κ. Σταμπουλίδης αναφέρθηκε και στην απόφαση να μην ανοίξουν οι επιχειρήσεις μανικιούρ-πεντικιούρ. Συγκεκριμένα είπε: «Τα εξετάζουμε όλα. Θα δούμε πώς θα κινηθεί η εβδομάδα και αν θα μας επιτραπεί να πάρουμε αποφάσεις», ενώ για τα βιβλιοπωλεία υπογράμμισε ότι «ανοίγουν μόνο βιβλιοπωλεία, όχι χαρτοπωλεία. Θα πωλούνται από κοντά μόνο βιβλία, αν θέλουμε κάτι άλλο το παραγγέλνουμε ηλεκτρονικά».

Ανοιχτά και τα σούπερ μάρκετ

Σημειώνεται ότι αυτή την Κυριακή επιτρέπεται να είναι ανοικτά και τα σούπερ μάρκετ, αλλά όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης αυτό είναι προαιρετικό. Όποιος θέλει μπορεί να ανοίξει είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις