Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τράπεζες απάτες: Προσοχή στα sms που ζητούν προσωπικά σας στοιχεία
ΕΛΛΑΔΑ

Τράπεζες απάτες: Προσοχή στα sms που ζητούν προσωπικά σας στοιχεία

Τράπεζες απάτες: Επιτήδειοι επιχειρούν με μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα να αδειάσουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς των θυμάτων τους.

Τράπεζες απάτες: Επείγον σήμα κινδύνου εκπέμπει η Ελληνική Αστυνομία σε κατόχους τραπεζικών λογαριασμών, που συναλλάσσονται μέσω e-banking, καθώς άγγωστοι χρησιμοποιώντας σελίδα που προσομοιάζει με τράπεζας, καταφέρνουν, εμφανιζόμενοι σαν τραπεζικοί υπάλληλοι, να αδειάσουν τραπεζικούς λογαριασμούς με τα στοιχεία τα οποία τους δίνουν εν αγνοία τους τα ίδια τα θύματα! «Ενημερώστε φίλους και συγγενείς ώστε να μην πέσουν θύματα των απατεώνων», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία, στην προσπάθειά της, πριν από τη σύλληψη των δραστών, να προλάβει νέες απάτες δια της πληροφόρησης των θυμάτων.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ακόμη ότι η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο της προληπτικής της δράσης, ενημερώνει τους πολίτες για περίπτωση εξαπάτησης πολίτη στο νομό Καβάλας, καθώς και για την μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε, με στόχο την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών. «Η παθούσα, έλαβε μήνυμα (sms) στο κινητό της τηλέφωνο, στο οποίο, ως αποστολέας, εμφανιζόταν τράπεζα και την καλούσε να επικαιροποιήσει τα στοιχεία της.

Τράπεζες απάτες: Δήθεν για επικαιροποίηση στοιχείων

Για την επικαιροποίηση των στοιχείων έπρεπε να χρησιμοποιήσει προτεινόμενο υπερσύνδεσμο (link) που εμπεριείχε το μήνυμα και οδηγούσε σε ιστοσελίδα, όπου η παθούσα καταχώρησε τους προσωπικούς κωδικούς διαδικτυακής υπηρεσίας της τράπεζας (e-banking ), καθώς και τον κωδικό ασφαλείας που εστάλη στο κινητό της». Με αυτόν τον τρόπο, τονίζεται ακόμη, άγνωστοι δράστες κατάφεραν να υφαρπάξουν τα παραπάνω στοιχεία και να έχουν πρόσβαση στους τραπεζικούς της λογαριασμούς, αφαιρώντας από αυτούς συνολικά 40.000 ευρώ. Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Νέστου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας.

Οι συμβουλές της ΕΛΑΣ

Και συνεχίζει η προαναφερόμενη αστυνομική υπηρεσία με συμβουλές και οδηγίες αποφυγής της απάτης. «Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, προτρέπουμε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση που λάβουν παρόμοια ειδοποίηση είτε μέσω μηνύματος (sms) είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email):

  • Να μην επιλέγουν τους προτεινόμενους συνδέσμους.
  • Να μην απαντούν στα μηνύματα και να τα διαγράφουν.
  • Να μην καταχωρούν και να μην στέλνουν προσωπικά δεδομένα και στοιχεία τραπεζικών υπηρεσιών ή πιστωτικών καρτών».

Ενημερώστε φίλους και συγγενείς ώστε να μην πέσουν θύματα των απατεώνων, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δείτε ακόμη

Ο οδικός χάρτης των γιορτών – Πότε και ποια καταστήματα θα λειτουργήσουν
Πότε και πώς θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες
Συγκλονίζει ο δύτης που ανέσυρε τους νεκρούς στην Αντίπαρο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις