Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κλοπή ανταλλακτικών: Δράστης συνελήφθη πάνω σε κλεμμένο δίτροχο
ΕΛΛΑΔΑ

Κλοπή ανταλλακτικών: Δράστης συνελήφθη πάνω σε κλεμμένο δίτροχο

Κλοπή ανταλλακτικών: Αφαιρούσε εξαρτήματα και τα πωλούσε μέσω ιστοσελίδας ή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Κλοπή ανταλλακτικών: Οδηγούσε κλεμμένη μοτοσικλέτα, κουβαλώντας στη μπαγκαζιέρα της εξάτμιση από… άλλη μοτοσικλέτα, το εξάρτημα της οποίας μόλις είχε αφαιρέσει! Πρόκειται για έναν 31χρονο ημεδαπό, ο οποίος σύμφωνα με την Αστυνομία, το τελευταίο χρονικό διάστημα, διέπραττε κλοπές εξαρτημάτων-ανταλλακτικών από σταθμευμένες μοτοσικλέτες. Στη συνέχεια πουλούσε τα ανταλλακτικά μέσω διαδικτύου, δηλαδή μέσω ιστοσελίδας και μέσω άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης που δραστηριοποιούνται στις πωλήσεις τροχοφόρων. Από την μέχρι ώρας έρευνα των αστυνομικών αρχών έχει προκύψει η εξιχνίαση είκοσι έξι περιπτώσεων κλοπών τόσο μοτοσικλετών, όσο και εξαρτημάτων.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Τις περισσότερες από τις μοτοσικλέτα που αφαίρεσε τις εγκατέλειπε κοντά στο Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας, καθώς με αυτές έφθανε σ αυτή που τον ενδιέφερε για την διάπραξη της κλοπής των εξαρτημάτων-ανταλλακτικών από συγκεκριμένες μάρκες και τύπους δικύκλων. Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, ο 31χρονος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω στη Νέα Ιωνία, από αστυνομικούς του Τ.Α. Νέας Ιωνίας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τ.Α. Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, για κλοπές κατ’ εξακολούθηση και για κυκλοφορία παραχαραγμένου νομίσματος.

Κλοπή ανταλλακτικών: Από Ιωνία έως Πατήσια οι κλοπές

«Στο πλαίσιο», συνεχίζει η Αστυνομία, «διερεύνησης της εγκληματικής δράσης ατόμου, που κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, προέβαινε συστηματικά στην αφαίρεση ανταλλακτικών από μοτοσυκλέτες , κυρίως στις περιοχές της Νέας Ιωνίας, Νέας Φιλαδέλφειας, Ηρακλείου, Μεταμόρφωσης, Αμαρουσίου και Πατησίων, εντοπίστηκε ο ανωτέρω και πιστοποιήθηκε η εγκληματική του δράση. Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος εντοπίσθηκε να επιβαίνει σε μοτοσυκλέτα, στο κυτίο της οποίας έφερε εξάτμιση την οποία και εναπόθεσε στην αυλή της οικίας του.

Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε στον εν λόγω κυτίο βρέθηκαν διάφορα πλαστικά μέρη μηχανών και θήκη εργαλείων. Επιπρόσθετα διαπιστώθηκε ότι μοτοσυκλέτα είχε κλαπεί μία μέρα πριν». Στη συνέχεια, αναλύεται η μεθοδολογία του δράστη των κλοπών ως εξής: «Όσον αφορά τη μεθοδολογία του, ο κατηγορούμενος μετέβαινε στο εκάστοτε σημείο κλοπής με μοτοσυκλέτα, την οποία είχε αφαιρέσει νωρίτερα και συνήθως την εγκατέλειπε πλησίον του άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας.  Ακόμη, ο κατηγορούμενος πωλούσε τα αφαιρεθέντα μέρη από τις μοτοσυκλέτες μέσω ιστοσελίδας και άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης που δραστηριοποιούνται στις πωλήσεις οχημάτων».

Η κατ’ οίκον έρευνα

Από την έρευνα στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος τμημάτων μοτοσυκλετών (πλαστικών, μηχανικών, μεταλλικών), πλήθος εργαλείων (κλειδιά και κατσαβίδια), ένα χαρτονόμισμα αμφιβόλου γνησιότητας και τρεις σφραγίδες. Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάστηκαν 26 περιπτώσεις κλοπών μοτοσυκλετών και εξαρτημάτων αυτών. Ο 31χρονος έχει συλληφθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Δείτε ακόμη

Viral ο κόκκινος πρωινός ουρανός της Αθήνας
Συναγερμός σε 9 νομούς της Βόρειας Ελλάδας – Τι συμβαίνει ξαφνικά με τη Δυτική Αττική
Μαφιόζικο χτύπημα στα Βριλήσσια: Πώς εκτέλεσαν με 10 σφαίρες από καλάσνικοφ τον ΔΚ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις