Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διακίνηση ναρκωτικών: Ιλιγγιώδη κέρδη στη δυτική Αττική
ΕΛΛΑΔΑ

Διακίνηση ναρκωτικών: Ιλιγγιώδη κέρδη στη δυτική Αττική

Διακίνηση ναρκωτικών: Πολυπρόσωπο κύκλωμα έκρυβε κοκαΐνη και ecstasy σε κουφώματα θυρών και κλείδωνε τα χρήματα σε χρηματοκιβώτια.

Διακίνηση ναρκωτικών: Σε πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ, υπολογίζονται τα κέρδη πολυπλόκαμου δικτύου ναρκωτικών, το οποίο διακινούσε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης, κάνναβης και χαπιών ecstasy, σε χρήστες στις δυτικές συνοικίες της Αττικής και στον Πειραιά. Τα μέλη του κυκλώματος, είκοσι ένα από τα οποία συνελήφθησαν σε μεγάλη επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, έκρυβαν τις ουσίες πριν αυτές πάρουν το δρόμο της διακίνησης στους τελικούς αποδέκτες, σε  κατασκευασμένες και  ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες,  σε πόρτες και ντουλάπια οικιών, όπου αποθήκευαν ναρκωτικά. Tρία μικρά χρηματοκιβώτια βρέθηκαν πακτωμένα με χαρτονομίσματα, χαρτονομίσματα με τα οποία οι δύστυχοι χρήστες αγόραζαν προσωρινές ψευδαισθήσεις με ολέθριες για την υγεία τους συνέπειες.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Ακριβώς αυτές τις σκηνές, τόσο με τις κρύπτες, που ανακαλύπτουν και ξηλώνουν με αξίνα οι αστυνομικοί της Δίωξης όσο και με το άνοιγμα χρηματοκιβωτίων, περιλαμβάνει το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, η  οργάνωση, δραστηριοποιείτο συστηματικά στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών (κοκαΐνης, κάνναβης, ecstasy και φαρμακευτικών δισκίων) σε περιοχές της Δυτικής Αττικής και του Πειραιά. Σε μια ημέρα, εκτυλίχτηκαν παράλληλες οργανωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Αγία Βαρβάρα, Αγίους Αναργύρους, Άνω Λιόσια, Αχαρνές, Πειραιά, Κερατσίνι και Δραπετσώνα, για την αποδόμηση της οργάνωσης και τη σύλληψη των μελών της.

Διακίνηση ναρκωτικών: Με εμπροσθοφυλακή την ΕΚΑΜ

Τις επιχειρήσεις συνέδραμαν αστυνομικοί της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.). Συνολικά συνελήφθησαν  21 μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμη 16 άτομα, που σχετίζονται με τη δράση του κυκλώματος. Πάντα σύμφωνα με τα στοιχεία της Δίωξης, κάθε μέλος του κυκλώματος, είχε επιφορτιστεί με συγκεκριμένα «καθήκοντα», που αφορούσαν όλο το πλέγμα της εγκληματικής τους δράσης, (ανεύρεση, προμήθεια, αποθήκευση, φύλαξη, μεταφορά και διακίνηση των ναρκωτικών καθώς και ανεύρεση «πελατών», παραλαβή, φύλαξη-απόκρυψη των χρηματικών ποσών που αποκόμιζαν).

Χαρακτηριστικό της δράσης της οργάνωσης, προτίθεται ακόμη,  αποτελεί η κατασκευή ειδικά διαμορφωμένων κρυπτών σε πόρτες και ντουλάπια οικιών, όπου αποθήκευαν ναρκωτικά αλλά και μεγάλα χρηματικά ποσά από τη διακίνησή τους.

Κοκαΐνη, ecstasy, πιστόλι και χρήματα

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Πάνω από  1,9  κιλά κοκαΐνη,  πάνω από 1 κιλό κάνναβη, 1.834 δισκία ecstasy, 301 φαρμακευτικά δισκία, 201.755 ευρώ και μετρητής χαρτονομισμάτων, 3 χρηματοκιβώτια και κλειδί χρηματοκιβωτίου, 2 πιστόλια, πιστόλι κρότου και 46 φυσίγγια κρότου, συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser), 5 αυτοκίνητα και μοτοσικλέτα, 5 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 31 κινητά τηλέφωνα, συστήματα καταγραφής εικόνας,αντιασφυξιογόνος μάσκα με φίλτρα χημικών, ιδιόχειρες σημειώσεις, καταστροφέας σκουπιδιών – τεμαχιστής.

«Από τη διάρθρωση και τον τρόπο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης»,  αναφέρει η Αστυνομία «τις ειδικές κρύπτες που χρησιμοποιούσαν καθώς και τις ποσότητες ναρκωτικών και τα χρήματα που κατασχέθηκαν, προκύπτει η κατάρτιση εκ μέρους τους επαγγελματικής υποδομής στη συστηματική διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών, με παράνομα κέρδη που ξεπερνούν τα 500.000)ευρώ». Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων, οδηγούνται στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δείτε ακόμη

Τραγωδία με τρεις νεκρούς που έπεσαν με ΙΧ στη θάλασσα – Σήμερα η ιατροδικαστική εξέταση
Viral ο κόκκινος πρωινός ουρανός της Αθήνας
Συναγερμός σε 9 νομούς της Βόρειας Ελλάδας – Τι συμβαίνει ξαφνικά με τη Δυτική Αττική

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις