Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Άνοιγμα αγοράς Χριστούγεννα: Τι προτείνουν οι λοιμωξιολόγοι
ΕΛΛΑΔΑ

Άνοιγμα αγοράς Χριστούγεννα: Τι προτείνουν οι λοιμωξιολόγοι

Άνοιγμα αγοράς Χριστούγεννα: Όλες οι λεπτομέρειες για το πότε ακριβώς και πως θα ανοίξουν κι άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, αναμένεται να ξεκαθαρίσει αύριο Παρασκευή 11/12

Άνοιγμα αγοράς Χριστούγεννα: Η εισήγηση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων προς την κυβέρνηση θα είναι να γίνουν μικρά προσεκτικά βήματα στο lockdown όπως το άνοιγμα κομμωτηρίων ή βιβλιοπωλείων επισήμανε σήμερα ο καθηγητής Μικροβιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Τσακρής. Αυτό για να εκτονωθεί και λίγο ο κόσμος στις γιορτές μέσα στην πίεση που υπάρχει σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Αθανάσιος Τσακρής. Όπως ανέφερε ο καθηγητής, υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση στις νοσηλευτικές μονάδες, που φτάνει στο 90% στη Βόρεια Ελλάδα και το 80% στην Αττική, και αυτό φρενάρει την κατάσταση σε ό,τι αφορά το άνοιγμα.

Σύμφωνα με τον κ. Τσακρή όλες οι χώρες της Ευρώπης κρατάνε τα περιοριστικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας σε τέτοιο επίπεδο ώστε να μπορεί να αντέξει το σύστημα Υγείας. Τόνισε ότι το ζητούμενο σε αυτή την φάση είναι να ανταποκρίνεται το σύστημα υγείας, και ανέφερε ότι υπάρχει επιβράδυνση της επιδημίας στη χώρα.

Όλες οι λεπτομέρειες για το πότε ακριβώς και πως θα ανοίξουν κι άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, αναμένεται να ξεκαθαρίσει αύριο Παρασκευή 11/12, σε σχετικές ανακοινώσεις που θα γίνουν από την κυβέρνηση, όπως προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Γεωργιάδης: Τα κομμωτήρια έχουν προτεραιότητα στο άνοιγμα

Ασφαλώς τα κομμωτήρια έχουν προτεραιότητα για άνοιγμα, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφορικά με το πώς θα ανοίξουν ξανά οι επιχειρήσεις μετά το lockdown λόγω του Covid-19. Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100,3, το σχολικό έτος μπορεί να αναπληρωθεί εφόσον προστεθούν ώρες, ο τζίρος που χάνεται από τις επιχειρήσεις όμως δεν αναπληρώνεται. «Θα γίνουν ανακοινώσεις συνολικά και θεσμικά, το click away θα μπορούσε να είναι μια λύση, δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη λιανική πώληση», συμπλήρωσε και πρόσθεσε ότι τα επόμενα βήματα για το άνοιγμα της αγοράς θα γίνουν όταν τα εγκρίνουν οι λοιμωξιολόγοι.

«Αυτή την Κυριακή επιτρέπεται να είναι ανοικτά τα σούπερ μάρκετ, είναι προαιρετικό για όποιο θέλει να ανοίξει», ξεκαθάρισε. «Το να λες δημόσια ότι αποκλείεις κάποια εξέλιξη δεν γίνεται, δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις “όλα στον αέρα”, δεν μπορούμε να έχουμε κανονικότητα πριν από το εμβόλιο», τόνισε επιπρόσθετα ο υπουργός αναφορικά με το αν εκτιμά πως υπάρχει ενδεχόμενο και τρίτου lockdown.

«Το “κύμα” είμαστε εμείς. Όσο δεν μειώνεται η κινητικότητα, τόσο θα εξαπλώνεται ο ιός», συνέχισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό. «Αδημονώ για το εμβόλιο, μακάρι να με καλέσουν από τους πρώτους να το κάνω», ανέφερε επίσης ο κ. Γεωργιάδης όταν ρωτήθηκε για το ποια είναι η θέση του αναφορικά με την ασφάλεια του εμβολίου κορωνοϊού και τις φωνές που διατυπώνουν αντίλογο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις