Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Χρυσοχοΐδης αστυνομική βία: «Δεν προκύπτει από πουθενά έξαρση»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης αστυνομική βία: «Δεν προκύπτει από πουθενά έξαρση»

Χρυσοχοΐδης αστυνομική βία: Αναφορικά με τα επεισόδια και τις καταγγελίες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι προέρχονται από μικρές ομάδες, που συνδέονται με πολιτικές ομάδες εκτός Βουλής

Χρυσοχοΐδης αστυνομική βία: «Δεν προκύπτει από πουθενά έξαρση αστυνομικής βίας», τόνισε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, απαντώντας στις πρόσφατες κατηγορίες της αντιπολίτευσης για έξαρση της αστυνομικής βίας, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για όσα, σήμερα καταγγέλλει: «Αυθαίρετη αστυνομική βία αν υπάρχει, στο βαθμό που υπάρχει, δεν θα φύγει άμα την ξορκίζουμε και την καταγγέλλουμε. Εδώ είναι Βουλή, δεν είναι το καταγγελτήριο της γωνίας. Αλήθεια, εσείς ποιες πολιτικές εφαρμόσατε για τον περιορισμό της αυθαιρεσίας; 400 περιστατικά έχει ο Συνήγορος του Πολίτη της προηγούμενης κυβέρνησης».

Αναφορικά με τα επεισόδια και τις καταγγελίες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι προέρχονται από μικρές ομάδες, που συνδέονται με πολιτικές ομάδες εκτός Βουλής. «Οι βίαιες ομάδες είναι τόσο μικρές που μόνο αν φωνάξουν τόσο πολύ θα μπορέσουν να ακουστούν. Εσείς γιατί περιορίζεται τον λόγο σας στην αναπαραγωγή καταγγελιών; Έτσι συμβάλλετε στην λύση του προβλήματος; Ποιες πολιτικές περιορισμού της αυθαιρεσίες προτείνετε; Ως κυβέρνηση αλλάξατε το επιχειρησιακό δόγμα σε ήπια αστυνόμευση; Συνεργαστήκατε με τους Δήμους; Ενισχύσατε την εκπαίδευση των αστυνομικών; Φτιάξατε νέες δομές ήπιας αστυνόμευσης; Βοηθήσατε τους αστυνομικούς με ψυχολογική στήριξη για να αντιμετωπίσουν δύσκολες καταστάσεις; Εμείς τα κάναμε όλα αυτά σε 18 μήνες, γιατί δεν βρήκαμε τίποτα από εσάς».

«Εσείς τι διαφορετικό θα κάνατε στις 6 Δεκεμβρίου;»

Απαντώντας, τέλος για όσα έγιναν στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι δυστυχώς η επέτειος είναι μαύρη γιατί είναι η δολοφονία ενός μικρού παιδιού. «Ο βασικός όγκος των επεισοδίων είναι από ανεξέλεγκτες μονάδες αντικρατισμού. Πείτε μου όμως εσείς τι διαφορετικό θα κάνατε; Θα διακινδυνεύατε συγκρούσεις εν μέσω πανδημίας; Δεν το νομίζω, δεν το φαντάζομαι, και το απεύχομαι. Εσείς οι ίδιοι απαγορεύσατε διαδηλώσεις όταν επισκέφτηκαν την ΄χώρα ξένοι ηγέτες. Οι ίδιοι ακτιβιστές θα διαδήλωναν και τότε. Μήπως θεωρείτε την πανδημία πρόσχημα για περιορισμό συνταγματικών δικαιωμάτων; Αν ναι πείτε το εδώ στην Βουλή».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις