Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κούριερ – Άδωνις: Έρχονται ανακοινώσεις για τα προβλήματα στις ταχυμεταφορές
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κούριερ – Άδωνις: Έρχονται ανακοινώσεις για τα προβλήματα στις ταχυμεταφορές

Κούριερ - Άδωνις: Την ερχόμενη εβδομάδα θα ληφθούν αποφάσεις σχετικά με τις ταχυμεταφορές που έχουν «φρακάρει»

Κούριερ – Άδωνις: Οι ταχυμεταφορές πιέζονται πολύ από τον συσσωρευμένο όγκο δουλειάς, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να προαναγγέλλει αποφάσεις την ερχόμενη εβδομάδα, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μουζάλα, τόνισε επίσης ότι μέχρι το τέλος του έτους θα υπάρξει χρηματοδότηση μικρών επιχειρήσεων από κονδύλια του ΕΣΠΑ για τη δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου. «Έως το τέλος του έτους θα υπάρξει πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την χρηματοδότηση μικρών επιχειρήσεων ώστε να δημιουργήσουν σοβαρές και δυνατές ιστοσελίδες ηλεκτρονικού εμπορίου με επαγγελματικό τρόπο. Είτε μας αρέσει είτε όχι το ηλεκτρονικό εμπόριο μπήκε στην ζωή μας και οι μικρές επιχειρήσεις πρέπει να επιβιώσουν στην νέες συνθήκες» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Αναφερόμενος στα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας που παρουσιάζονται το τελευταίο διάστημα στις ταχυμεταφορές, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε: «Οι ταχυμεταφορές έχουν μπλοκάρει. Δεν παραδίδονται παραγγελίες και αυτό είναι επιπλέον λόγος να ανοίξουμε το λιανεμπόριο. Προσπαθούμε να συγκεράσουμε δύο αντίπαλα προβλήματα που δημιουργούν έναν δύσκολο γρίφο. Από την μία να πέσουν τα κρούσματα που είναι πρώτη προτεραιότητα και από την άλλη να λειτουργήσει στοιχειωδώς το εμπόριο για να μην χάσουν οι άνθρωποι τις δουλειές τους. Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν ανακοινώσεις».

Στην «πρώτη ταχύτητα» βιβλιοπωλεία, καταστήματα παιχνιδιών, ανθοπωλεία και κομμωτήρια

Από εκεί και πέρα ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι  στην πρώτη ταχύτητα των καταστημάτων που θα ανοίξουν, θα είναι αυτά που πωλούν παιχνίδια, βιβλία, λουλούδια, καθώς και τα κομμωτήρια. Ο υπουργός ανέφερε ότι εξετάστηκε η δυνατότητα να ανοίξουν νωρίτερα τα βιβλιοπωλεία, ωστόσο, οι ειδικοί είχαν διαφορετική άποψη, θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαλε στη μείωση της κοινωνικής κινητικότητας, με δεδομένο ότι ο αριθμός των βιβλιοπωλείων υπερβαίνει τα 1.400 συνολικά, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στην παρατήρηση του κ.Μουζάλα, ότι τα μικρά συνοικιακά βιβλιοπωλεία δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο ηλεκτρονικό εμπόριο, ο κ.Γεωργιάδης τόνισε ότι πάρα πολλά βιβλιοπωλεία πούλησαν μέσω Διαδικτύου, γνωστοποιώντας ότι έως το τέλος του χρόνου, προωθείται ένα πρόγραμμα μέσω ΕΣΠΑ, που θα επιδοτεί τις μικρές επιχειρήσεις, προκειμένου να φτιάξουν ιστοσελίδες για να κάνουν πωλήσεις με επαγγελματικό τρόπο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις