Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Συντριβή ελικοπτέρου – Γαλλία: Πέντε οι νεκροί
ΚΟΣΜΟΣ

Συντριβή ελικοπτέρου – Γαλλία: Πέντε οι νεκροί

Συντριβή ελικοπτέρου - Γαλλία: Η συντριβή ελικοπτέρου το απόγευμα της Τρίτης στην περιφέρεια της Σαβοΐας στοίχησε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους

Συντριβή ελικοπτέρου – Γαλλία: Η συντριβή ελικοπτέρου το απόγευμα της Τρίτης στην περιφέρεια της Σαβοΐας στη Γαλλία, σε υψόμετρο 1.800 μέτρων προκάλεσε τον θάνατο πέντε ανθρώπων. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο πιλότος του ελικοπτέρου πρόλαβε και εκτινάχθηκε και εντοπίστηκε σοβαρά τραυματισμένος από τους διασώστες, που έσπευσαν στο σημείο. Η αιτία της συντριβής παραμένει άγνωστη, ενώ στο ελικόπτερο φέρεται να επέβαιναν τέσσερις εργαζόμενοι της Γαλλικής Υπηρεσίας Αεροπορίας, μίας ιδιωτικής εταιρίας και δύο διασώστες. Σαράντα διασώστες και τρία ελικόπτερα συμμετέχουν στις έρευνες στην περιοχή, υπό κακές καιρικές συνθήκες.

Από την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ σε ανάρτησή του στο Twitter αναφέρει: «Για να σώσουν ζωές, αναλαμβάνουν όλους τους κινδύνους. Σήμερα το απόγευμα στο Σαβουά, 3 μέλη της Γαλλικής Αεροπορικής Διάσωσης και 2 διασώστες από το CRS Alpes έχασαν τη ζωή τους σε συντριβή ελικοπτέρου. Ένας τραυματίας αγωνίζεται για τη ζωή του. Υποστήριξη από το Έθνος στις οικογένειες, τους φίλους και τους συναδέλφους αυτών των Γάλλων ηρώων».

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις