Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 8χρονος στο Ρίο με ”καβασάκι”: Βγαίνει από τη ΜΕΘ
ΕΛΛΑΔΑ

8χρονος στο Ρίο με ”καβασάκι”: Βγαίνει από τη ΜΕΘ

8χρονος στο Ρίο με ''καβασάκι'': Νοσηλεύεται τις τελευταίες ημέρες, καθώς έπειτα από τον κορονοϊό, εμφάνισε συμπτώματα της νόσου Kawasaki

8χρονος στο Ρίο με ”καβασάκι”: Εντός της ημέρας αναμένεται να βγει από τη ΜΕΘ Παίδων του Ρίου ο 8χρονος που παρουσίασε μεταφλεγμονώδες σύνδρομο το οποίο προέκυψε ως επιπλοκή από τον κορoνοϊό. Ο μικρός από την Τρίτη δεν υποστηρίζεται αναπνευστικά από αναπνευστήρα, η κατάσταση της υγείας του έχει βελτιωθεί και σήμερα αναμένεται να μετακινηθεί από τη ΜΕΘ, στην παιδιατρική κλινική, όπως αναφέρει στο thebest.gr o Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων, Ανδρέας Ηλιάδης. Μάλιστα θα βγει έχοντας λάβει και ένα δώρο από το προσωπικό της ΜΕΘ. Ένα σκάφανδρο, αφού ο μικρός είχε εξομολογηθεί ότι θέλει να γίνει αστροναύτης.

Σήμερα, λοιπόν, του χάρισαν το σκάφανδρο που θέλησε. Η αγάπη και η φαντασία των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, με αφορμή το γεγονός πως τα καταστήματα είναι κλειστά, μετέτρεψαν ένα ιατρικό σκάφανδρο σε σκάφανδρο αστροναύτη. «Για να θυμάται την πρώτη του νίκη, τη νίκη της ζωής», επισημαίνει ο Ανδρέας Ηλιάδης και προσθέτει: «Mια ακόμα μικρή νίκη του ΕΣΥ. Να μην φοβάται κανείς όσο το ΕΣΥ μας έχει νοσηλευτές και γιατρούς με τέτοια επιστημονική επάρκεια και πραγματική αγάπη για τη δουλειά τους. Στη μουντάδα των καιρών μας ας είναι αυτή η μικρή νίκη ένα μικρό χριστουγεννιατικο δώρο για όλους μας».

Τι ζήτησε ο 8χρονος για τα Χριστούγεννα

Προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της, η μητέρα του 8χρονου, μέλος πολύτεκνης οικογένειας, ανέφερε χθες πως ο μικρός ζήτησε ως δώρο Χριστουγέννων να μην ανοίξουν τα αδέρφια του το δώρο του και να περιμένουν να πάει κι αυτός στο σπίτι… «Ζήτησε το δώρο των Χριστουγέννων του να μην το ανοίξουν τα αδερφάκια του» είπε χαρακτηριστικά η μητέρα του. Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων στο νοσοκομείο του Ρίου, Ανδρέα Ηλιάδη, ο 8χρονος μιλώντας με τον γιατρό την ώρα που τον καλωδίωναν στην ΜΕΘ, του είπε πως θα ήθελε μια ημέρα να γίνει αστροναύτης…

«Όταν αρχίσαμε να τον καλωδιώνουμε με τα μηχανήματά μας, τον ρωτήσαμε τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει και μας είπε αστροναύτης. Εκεί του είπαμε: να που ήρθε η ώρα πιο γρήγορα να γίνεις αστροναύτης γιατί οι αστροναύτες πρέπει να περάσουν από ειδικά τεστ για να πάνε στο διάστημα. Του άρεσε πάρα πολύ αυτό» είπε ο κ. Ηλιάδης στην ΕΡΤ. Ο γιατρός σημείωσε για την ασθένεια του 8χρονου πως δεν πρόκειται για το σύνδρομο Καβασάκι, αλλά για μεταφλεγμονώδες σύνδρομο που παραπέμπει στο σύνδρομο.

«Φαίνεται ότι αυτή η επιπλοκή του κορονοϊού μιμείται τη νόσο Καβασάκι, γι’ αυτό θα ακούσετε και κάποιους από εμάς να τη λέμε Καβασάκι-like syndrome» δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα κάνοντας λόγο για ένα εξαιρετικά σπάνιο σύνδρομο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις