Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσίπρας Σούνιο: Αποστάσεις Μπακογιάννη για το σπίτι στα Λεγραινά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας Σούνιο: Αποστάσεις Μπακογιάννη για το σπίτι στα Λεγραινά

Τσίπρας Σούνιο: Από την πλευρά της, πάντως, η Ντόρα Μπακογιάννη έσπευσε να ξεχωρίσει τη θέση της, διευκρινίζοντας ότι η ίδια δεν σχολιάζει αυτά τα θέματα.

Τσίπρας Σούνιο: Την ώρα που η Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίζει παραμύθια τα στοιχεία για το ενοίκιο της «βίλας στο Σούνιο» που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, η Ντόρα Μπακογιάννη σπεύδει να κρατήσει αποστάσεις. Συγκεκριμένα, το κυβερνών κόμμα ο κ. Τσίπρας «μας λέει λοιπόν ότι νοικιάζει ένα σπίτι 142 τετραγωνικών, σε μια από τις πιο ακριβές περιοχές της Αττικής, σε οικόπεδο ενός στρέμματος, μπροστά στη θάλασσα με 500 ευρώ τον μήνα». Σύμφωνα με τη ΝΔ «ο ιδιοκτήτης ξόδεψε 20.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ για ανακαίνιση προκειμένου να «μπαίνει μέσα» ουσιαστικά με αυτό το χαμηλό ενοίκιο των πεντακοσίων ευρώ. Δηλαδή ξόδεψε 20.000 + ΦΠΑ τώρα για να εισπράξει 18.000 σε τρία χρόνια και να πληρώσει και τον ΕΝΦΙΑ. Όταν μάλιστα είχε βάλει πωλητήριο στη βίλα έναντι 1.200.00 ευρώ».

Και σχολιάζει ότι αν τη διαπραγμάτευση για τη βίλα την είχε κάνει στις Βρυξέλλες θα είχαμε γλιτώσει και το τρίτο μνημόνιο. «Ποιόν νομίζετε ότι κοροϊδεύετε κ. Τσίπρα; Αυτά τα παραμύθια δεν τα πιστεύουν ούτε οι πιο φανατικοί οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ», καταλήγει η ΝΔ.

Αποστάσεις από Μπακογιάννη

Από την πλευρά της, πάντως, η Ντόρα Μπακογιάννη έσπευσε να ξεχωρίσει τη θέση της, διευκρινίζοντας ότι η ίδια δεν σχολιάζει αυτά τα θέματα. «Δεν σχολιάζω εγώ τέτοια θέματα. Είναι προσωπικά θέματα. Οι αποφάσεις των πολιτικών είναι δικές τους, αν θέλει να πάει να νοικιάσει ένα σπίτι να πάει για όνομα του θεού, δεν νομίζω πως θα ενταχθεί μέσα στην πολιτική αντιπαράθεση, τουλάχιστον όχι από εμένα», τόνισε σε ραδιοφωνική της συνέντευξη (Παραπολιτικά), λαμβάνοντας ξεκάθαρα αποστάσεις.

Τι προηγήθηκε

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας έλυσε το μυστήριο με την εξοχική κατοικία στο Σούνιο με μια ανάρτησή του στο Facebook και μάλιστα παρέθεσε δημοσίως τα συμβόλαια που έχει υπογράψει με τον ιδιοκτήτη. Να σημειωθεί ότι νωρίτερα η Νέα Δημοκρατία ζητούσε απαντήσεις στα 11 ερωτήματα που είχε εξ αρχής θέση.

Ο Αλ. Τσίπρας, μεταξύ άλλων, αποκαλύπτει ότι έχει υπογράψει τετραετές μισθωτήριο συμφωνητικό εξοχικής κατοικίας 71 τμ στη περιοχή της Λαυρεωτικής, με αντίστοιχο εμβαδό υπόγειου και με μίσθωμα 500 ευρώ μηνιαίως για τα πρώτα τρία χρόνια και 900 ευρώ μηνιαίως για τον τέταρτο χρόνο. Σύμφωνα με τον ίδιο η συμφωνία περιελάμβανε την προκαταβολική κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό των μισθωμάτων των τριών πρώτων χρόνων, η οποία και έγινε σε λογαριασμό της ALPHA BANK στις 4 Ιουλίου 2020. Το δε συμφωνητικό κατατέθηκε στην εφορία στις 2 Ιουλίου 2020. Σε ότι αφορά την ανακαίνιση που έλαβε χώρα, ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι τα έξοδα επιβάρυναν τον ιδιοκτήτη και το κόστος έφτασε τα 20.000 ευρώ χωρίς το ΦΠΑ.

«Οι εργασίες ανακαίνισης της κατοικίας έγιναν με αποκλειστική ευθύνη του ιδιοκτήτη και ολοκληρώθηκε πριν ξεκινήσει η μίσθωση, στις 15 Ιουλίου 2020. Σύμφωνα με τα κατατεθειμένα στην εφορία σχετικά παραστατικά, τις εργασίες ανέλαβε εταιρεία που δεν είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο, το δε κόστος των επισκευών ανέρχεται στο ποσό των 20.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ», υπογράμμιζε.

Τσίπρας: Λάσπη δια χειρός Μητσοτάκη

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην κυβέρνηση για το σπίτι που ενοικιάζει στα Λεγραινά εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας και από το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «η μόνη διέξοδος της κυβέρνησης είναι ο αυταρχισμός και η προσπάθεια να βουλιάξει την πολιτική συζήτηση στον βούρκο». Μάλιστα, υποστήριξε ότι «η επιλογή λάσπης αποτελεί κεντρική επιλογή του ίδιου του κ. Μητσοτάκη. Δεν είναι ένας απλός αντιπερισπασμός για την ”ανεμελιά” της Πάρνηθας, με πάνω από 100 ανθρώπινες απώλειες τη μέρα. Αναδεικνύει τα συνολικά αδιέξοδα της κυβέρνησης μπροστά στην απώλεια ελέγχου της πανδημίας και την οικονομική κατάρρευση».

«Δεν θα ακολουθήσουμε τον κ. Μητσοτάκη στον δρόμο του βούρκου και της λάσπης. Τον αφήνουμε στη συμμαχία του με τη δημοσιογραφία του ”Μακελειού”» είπε, κατά πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας. Νωρίτερα, είχε καταθέσει εξώδικα προς τους δημοσιογράφους Γ. Κουρτάκη και Γ. Παπαχρήστο για όσα ανέφεραν σχετικά με τη βίλα στο Σούνιο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις