Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσίπρας Λεγραινά: Σάλος με το σπίτι – Διαψεύδει ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντήσεις θέλει η ΝΔ
ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΙΔΡΑ Η ΝΔ

Τσίπρας Λεγραινά: Σάλος με το σπίτι – Διαψεύδει ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντήσεις θέλει η ΝΔ

Τσίπρας Λεγραινά: Σύγκρουση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για το νέο σπίτι του Αλέξη Τσίπρα στα Λεγραινά. Ο ΣΥΡΙΖΑ διαψεύδει την αγορά του, αλλά αποφεύγει να ξεκαθαρίσει ότι νοικιάζεται, όπως καταγγέλλει η ΝΔ που ζητά απαντήσεις.

Τσίπρας Λεγραινά: Έντονη πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε με αφορμή την αποκάλυψη ότι ο Αλέξης Τσίπρας, εκτός από το διαμέρισμα που μένει στην Κυψέλη, διαμένει και σε δεύτερο σπίτι στα Λεγραινά Αττικής, το οποίο φέρεται να έχει νοικιάσει ως εξοχική κατοικία για τα Σαββατοκύριακα. Ο ΣΥΡΙΖΑ διαψεύδει μεν ότι υπήρξε αγορά του σπιτιού ή μετακόμιση, ωστόσο η ΝΔ ζητά απαντήσεις για το ύψος του ενοικίου και το πρόσωπο από το οποίο νοικιάστηκε. Αρχικά, τα “Παραπολιτικά” ανέφεραν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετακόμισε στα Λεγραινά πριν από ένα μήνα, σε σπίτι κοντά σε εκείνο που παραθερίζει τα καλοκαίρια.

Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ επισήμως να μην επιβεβαιώνει ότι το σπίτι νοικιάστηκε από τον Αλέξη Τσίπρα και να καταγγέλλει ως fake news τα περί αγοράς και μετακόμισης, ωστόσο ακόμη και αστυνομικές πηγές επιβεβαιώνουν ότι έχει ενημερωθεί σχετικά η Ασφάλεια για τη φύλαξή του. Άλλωστε έχει ενημερωθεί αρμοδίως το αρχηγείο της Αστυνομίας, προκειμένου στο σπίτι να υπάρχει 24ωρη σκοπιά. Την ευθύνη της φύλαξης του σπιτιού στο πολυτελές προάστιο έχει αναλάβει το Αστυνομικό Τμήμα της Λαυρεωτικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει καταρτιστεί ειδικό σχέδιο φύλαξης, ανάλογα με το ποιο σπίτι χρησιμοποιεί ο πρώην πρωθυπουργός, τον οποίο προστατεύει σε 24ωρη βάση ο διόλου ευκαταφρόνητος αριθμός των 140 αστυνομικών. Από την άλλη και το iefimerida αναφέρει πως πράγματι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ νοικιάζει αυτό το διάστημα βίλα στα Λεγραινά.

ΝΔ: Νοίκιασε ο κ. Τσίπρας βίλα στο Σούνιο, σε μια από τις πιο ακριβές περιοχές της Αττικής, από ποιόν και με ποιό μίσθωμα;

“Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του, ως απάντηση σε δημοσιεύματα, μας πληροφορεί ότι ο κ. Τσίπρας δεν μετακομίζει. Στην ανακοίνωση αυτή λέει διάφορα χαριτωμένα, αλλά αποφεύγει να απαντήσει σε ένα ουσιαστικό ερώτημα: Νοίκιασε ο κ. Τσίπρας βίλα στο Σούνιο, σε μια από τις πιο ακριβές περιοχές της Αττικής, από ποιόν και με ποιό μίσθωμα;” αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΝΔ και προσθέτει “αναμένουμε τη συμπληρωματική ανακοίνωση”.

Η “διαρροή” του ΣΥΡΙΖΑ σε φιλικά ΜΜΕ

“Η δημοσιογραφία των fake news κάνει τα τρολ της ΝΔ να μοιάζουν αρσακειάδες”, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αφορμή “δημοσιεύματα τόσο στα Παραπολιτικά όσο και στο in.gr”, τα οποία κάνουν λόγο για μετακόμιση του Αλέξη Τσίπρα στα Λεγραινά. “Έβγαλαν από τη κοιλιά τους πως ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήθεν αγόρασε σπίτι στα Λεγραινά, δήθεν μετακόμισε από τη “λαϊκή Κυψέλη” και διαφορά αλλά τραγελαφικά”, τονίζεται στο σχετικό σχόλιο – απάντηση που διοχετεύτηκε σε φιλικά μόνο ΜΜΕ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποδίδει τα δημοσιεύματα αυτά σε προσπάθεια κάλυψης του “βατερλό της Πάρνηθας”, γι’ αυτό “τους ενημερώνουμε ότι εάν θέλουν μπορούν να περάσουν από το σπίτι του στην Κυψέλη για καφεδάκι και κουραμπιέδες”. “Μπορεί έτσι κάπως να γλυκαθούν και να ανακαλύψουν ότι η δημοσιογραφία των fake news έχει κοντά ποδάρια”, καταλήγει η Κουμουνδούρου.

Καρτερός: Ψωμί Λεγραινών από τη φίρμα Μαρινάκη

Με άρθρο του στο Documento, ο δημοσιογράφος και πρώην διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού επί Τσίπρα, Θανάσης Καρτερός κατηγορεί τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη και τον εκδότη Γιάννη Κουρτάκη ότι “διάταξαν” κάποιους να “δαγκώσουν” τον Αλέξη Τσίπρα.

“Εσύ πληρώνεις, εσύ παραγγέλνεις, εσύ πρέπει πρώτος να απολαμβάνεις τον άρτο που μας σερβίρεις, κύριε Μαρινάκη”, αναφέρει.

Το σπίτι του Αλέξη Τσίπρα στην Κυψέλη, όπως το είχε φωτογραφήσει η βρετανική Telegraph:
Γράφει ο Θανάσης Καρτερός:

Το θέμα δεν είναι ότι η εφημερίδα Παραπολιτικά, που ΔΕΝ ανήκει ως γνωστό στον Βαγγέλη Μαρινάκη, έβγαλε από το φούρνο της σαββατιάτικα το βρώμικο ψωμί, ότι ο Τσίπρας μετακόμισε οικογενειακώς στα Λεγραινά. Με τον Κουρτάκη φούρναρη χορτάσαμε τέτοιες μπίχλες. Το θέμα είναι ότι ενημερωτικά σάιτ, που θέλουν να εμφανίζονται ως σοβαρά και αξιόπιστα, απασχολούν επαγγελματίες δημοσιογράφους, και διατείνονται ότι τηρούν ευλαβικά τους κανόνες της δεοντολογίας, έσπευσαν να το συσκευάσουν και να το διακινήσουν ως βιολογικό κι ακόμα παραπέρα.

Δεν έκαναν καμιά προσπάθεια να το ψάξουν το θέμα. Να δουν κατά πόσο ευσταθεί. Να σηκώσουν ένα τηλέφωνο και να ρωτήσουν, βρε αδελφέ.

Όχι! Είναι τόση η απληστία τους να πλήξουν μια παράταξη και τον αρχηγό της, ώστε πέφτουν με τα μούτρα στο τραπέζι με τα βρώμικα. Όταν το Αφεντικό εντέλλεται να δαγκώνουν τον Τσίπρα όπως και όσο μπορούν, η δεοντολογία πάει περίπατο. Και η δημοσιογραφία το βάζει στα πόδια. (Ενώ άμα πρόκειται για τον Μητσοτάκη, ακόμα και η Πάρνηθα είναι ήσσονος σημασίας…..)

Πρώτο και καλύτερο στη συσκευασία το in.gr, που ανήκει με βούλα και υπογραφή στον Μαρινάκη. Άρπαξε με τις δοντάρες του στον αέρα το ψωμί του Κουρτάκη. Το συσκεύασε ως Μαρινόψωμο. Πρόσθεσε και λίγο Κανέλλη για τον Έλληνα Τσε Γκεβάρα, που έγινε μπουρζουάς. Και, το έριξε στην αγορά.

Φάγετε εξ αυτού πάντες. Καλώς και τη δουλειά τους κάνουν. Εμείς προτείνουμε απλώς όταν σερβίρει τέτοια εδέσματα ο αυτουργός τους να προειδοποιεί: Βλάπτουν σοβαρά την υγεία της ενημέρωσης και της δημοκρατίας. Κατά τα άλλα, εσύ πληρώνεις, εσύ παραγγέλνεις, εσύ πρέπει πρώτος να απολαμβάνεις τον άρτο που μας σερβίρεις, κύριε Μαρινάκη.

Καλή σου όρεξη.

Σκουντουφλούσα το βράδυ…

Όπως είχε αναφέρει σε παλαιότερο δημοσίευμά του το Έθνος της Κυριακής, ο Αλέξης Τσίπρας και η Μπέτυ Μπαζιάνα μένουν χρόνια στην Κυψέλη. Ο πρωθυπουργός γεννήθηκε και μεγάλωσε στους Αμπελόκηπους, κοντά στην Πανόρμου. Όταν τελείωνε το Λύκειο, οι γονείς του αποφάσισαν να μετακομίσουν στα βόρεια προάστια. “Έχω ένα θέμα, δεν μπορώ να ζήσω μακριά από το κέντρο”, έλεγε τότε. Δεν ακολούθησε ποτέ τους γονείς του. Σχεδόν όλα τα φοιτητικά του χρόνια τα πέρασε στους Αμπελόκηπους. Μετά, ήρθαν τα Εξάρχεια. Σε ένα σπίτι στη Ζωοδόχου Πηγής, κοντά σε αυτό που τώρα μένει ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Και όταν αποφάσισαν με τη Μπέτυ Μπαζιάνα να ζήσουν μαζί, επέλεξαν την Κυψέλη γιατί, όπως λέει, ήταν κέντρο απόκεντρο. Στην αρχή βρήκαν “ένα μικρό αλλά ιδιαίτερο σπίτι, είχε πολύ ωραία θέα στην Ακρόπολη, στο Λυκαβηττό και στη θάλασσα”, λέει ο Αλέξης Τσίπρας.

Όταν όμως γεννήθηκε το πρώτο τους παιδί, τα πράγματα έγιναν… δύσκολα. “Κάποια στιγμή, συνειδητοποίησα, όταν σηκωνόμουν το βράδυ, ότι έπρεπε να σκουντουφλάω ανάμεσα στα παιχνίδια του παιδιού. Ήταν πολύ μικρό το σπίτι και όταν η Μπέτυ έμεινε έγκυος στο δεύτερο παιδί, πήραμε την απόφαση να φύγουμε”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις