Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κάμερες ΜΑΤ: Πρεμιέρα σήμερα, πρόσβαση στο υλικό θα έχει ο εισαγγελέας
ΕΛΛΑΔΑ

Κάμερες ΜΑΤ: Πρεμιέρα σήμερα, πρόσβαση στο υλικό θα έχει ο εισαγγελέας

Κάμερες ΜΑΤ: Με κάμερες σώματος θα εφοδιαστούν τις επόμενες μέρες και η ομάδα ΔΙΑΣ, η ΟΠΚΕ και η Ομάδα Δράση.

Κάμερες ΜΑΤ: Κάμερες έχουν από σήμερα τα ΜΑΤ και η κάθε διμοιρία έχει εφοδιαστεί με μία, ενώ στη συνέχεια θα πάρουν κάμερες σώματος η Ομάδα Δράση, ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ. Πρεμιέρα κάνουν σήμερα για την Ελληνική Αστυνομία οι κάμερες που θα διαθέτει κάθε αστυνομικός προϊστάμενος διμοιρίας και θα καταγράφει την εκάστοτε επιχείρηση. Πρόσβαση στο υλικό θα έχει ο εισαγγελέας, ο οποίος θα βρίσκεται στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να τοποθετηθούν και κάμερες, πιο μικρές και διαφορετικού τύπου, στις στολές των αστυνομικών που υπηρετούν στις ομάδες ΔΙΑΣ και ΔΡΑΣΗ.

Η απόφαση πάρθηκε από την Ελληνική Αστυνομία κατά την υλοποίηση από Υπηρεσίες της του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Δ/νσης Αττικής για τις συγκεντρώσεις με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, σε οδούς της περιοχής του κέντρου της Αθήνας (Εξάρχεια – Προπύλαια Πανεπιστημίου Αθηνών – Πλατεία Συντάγματος.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Με την υπ’ αριθ. 7001/2/92/1-α από 5/12/2020 Απόφαση του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, αποφασίστηκε η εγκατάσταση και λειτουργία φορητού συστήματος επιτήρησης του Π.Δ. 75/2020, από τη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής κατά την υλοποίηση από Υπηρεσίες της του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Δ/νσης Αττικής, από την 06.00΄ ώρα της Κυριακής 6/12/2020 έως την 06.00΄ ώρα της Δευτέρας 7/12/2020, σε οδούς της περιοχής του κέντρου της Αθήνας (Εξάρχεια – Προπύλαια Πανεπιστημίου Αθηνών – Πλατεία Συντάγματος) και εφόσον απαιτηθεί, σε λοιπές περιοχές της Αθήνας.

100 προσαγωγές στην Αθήνα

Σε προσαγωγές 60 ατόμων μέχρι στιγμής έχει προχωρήσει η αστυνομία στα Εξάρχεια, στο πλαίσιο της επετείου για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ενώ συνολικά έχουν γίνει περισσότερες από 100 προσαγωγές από την ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Τα αστυνομικά μέτρα είναι δρακόντεια στην περιοχή, η οποία έχει αποκλειστεί από ισχυρές δυνάμεις 5.000 αστυνομικών, τόσο στην Αθήνα όσο και στις υπόλοιπες πόλεις. Ενταση σημειώθηκε όταν σειρά αριστερών οργανώσεων (ΚΚΕ, ΚΚΕ μ-λ, ΣΕΚ, κλπ) επιχείρησαν να προσεγγίσουν το σημείο.

Αρχικά έγινε προσαγωγή εννέα ατόμων από το ΚΚΕ μ-λ που ήταν συγκεντρωμένα στα Εξάρχεια, στη συμβολή των οδών Μπενάκη και Γραβιάς. Νωρίτερα ομάδα περίπου 20 ατόμων από την ΑΔΕΔΥ άνοιξε πανό και αποπειράθηκε να προχωρήσει συγκροτημένα, αλλά εμποδίστηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή. Αντίστοιχη 20μελής ομάδα εμφανίστηκε στην πλατεία Εξαρχείων, ενώ 50 άτομα προερχόμενα από την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή συγκεντρώθηκαν στην οδό Ναυαρίνου.

Μεταξύ των ατόμων που προσήχθησαν και ο δικηγόρος ,γνωστός από τη δίκη της Χρυσής Αυγής, Θανάσης Καμπαγιάννης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις